הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול רע גבוה

Tylerdurden

משתמש מתחיל
81
8
נק' מוניטין:
8
81
8
היי חברים אז אני 16 וחצי שוקל 60 מתאמן שנה כוח שאלה לי אליכם איך להוריד כולסטרול כי בבדיקת דם שעשיתי עכשיו הרןפא כל הזמן מתקשרת ומזכירה לי שהותצאה יצאה גבוהה בצורה לא רגילה לגיל שלי ויצא לא בריא... עכשיו על בסיס קבוע הייתי אוכל 4 ביצים כל בוקר ,כולם פה אומרים שזה שטויןת אבל בכל זאת - הורדתי , הורדתי גם בשר שמן והעלתי את הדגים והאומגה 3 והשטןיןת האלה אבל אני לא מאמין שזה מה שיעשה שינוי . מה גם שאינלי במשפחה בעיןת של כןלסטרול גבוה . נראלכם שזה בגלל שהארוחה האחרונה שלי לפני הצום של הבדיקת דם הייתה ביצים ובשר? הרופאה אמרה שזה יותר בעיה של טווח ארוך

אומגה 3 כבר עשית טוב
תחזיר את הבשר
תוריד שמנים מעובדים (קנולה וכו')
תוריד ג'אנק
תכניס פחות דגנים (לחם, בצקים וכו')
תתסף במולטי
ויטמין D אם אתה לא נחשף לשמש

תוסיף קצת אירובי סוף אימון

לא אומר שזה מה שיפתור לך את הבעיה,
אבל זה תמיד טוב.

אה ועוד דבר
יש משהו שהוא לא בדיוק תוסף ולא בדיוק תרופה
עוזר לכולסטרול ולכושר אירובי
gw 50156
אל תראה זה כהמלצה אלא יותר כ- שווה בירור.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אומגה 3 כבר עשית טוב
תחזיר את הבשר
תוריד שמנים מעובדים (קנולה וכו')
תוריד ג'אנק
תכניס פחות דגנים (לחם, בצקים וכו')
תתסף במולטי
ויטמין D אם אתה לא נחשף לשמש

תוסיף קצת אירובי סוף אימון

לא אומר שזה מה שיפתור לך את הבעיה,
אבל זה תמיד טוב.

אה ועוד דבר
יש משהו שהוא לא בדיוק תוסף ולא בדיוק תרופה
עוזר לכולסטרול ולכושר אירובי
gw 50156
אל תראה זה כהמלצה אלא יותר כ- שווה בירור.
הכמות של הקנולה למשל בבישול קצת במחבת זה כמויות שמשנות הורדה?

עוד דבר סליחה על הבורות אבל כמה קריטי אכילת דגנים וכולסטרול רע? ואיזה מקורות פחמימה ישלי שהם לא דגנים

נערך לאחרונה:
הבעיה היא לא ה-LDL אלא היחס בין ה-HDL ל-LDL, מדדי הHDL הם מאוד גנטים אבל יש מה לעשות כדי לשפר את היחסים.
אני יתן לך כמה דרכים טובות שיכולות לעזור:

1. כמובן שפעילות גופנית אירובית עלולה לתרום, רצוי לשלב בתכנית האימונים.
2. תיסוף אומגה 3 שכבר עשית.
3. שילוב של שומנים בלתי רווים הוכחו כיעילים לשיפר היחסים הללו - חמאת בוטנים, אגוזים/שקדים ושמנים כמו שמן זית/שומשום
4. ישמע לך קצת מצחיק אבל הרבה מחקרים הראו יעילות של יין אדום (גם יין רימונים ואנחנו בדיוק בתקופה) להעלאה של מדדי HDL - אל תגזים עם הכמויות כן? 😃
5. הפחתה של סוכרים פשוטים אפילו כמויות גדולות של פחמימות מורכבות - שידועים שאחראים לעליה בטריגליצרידים שקשורים גם לרמות כולסטרול.

עכשיו אני רוצה שתבין, יכול להיות שהמדדים שלך תקינים, לא אמרת מה היחסים אצלך בבדיקות דם בין הhdl ל-ldl אז אני חושב שאין לך מה לדאוג, אם אין לך בעיות כאלו במשפחה בכלל תסיר דאגה מליבך, אם כן היחסים לא טובים אתה מוזמן לנסות להשתמש בעצות שהבאתי לך כאן, או לפחות את חלקן 😃

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא לא ה-LDL אלא היחס בין ה-HDL ל-LDL, מדדי הHDL הם מאוד גנטים אבל יש מה לעשות כדי לשפר את היחסים.
אני יתן לך כמה דרכים טובות שיכולות לעזור:

1. כמובן שפעילות גופנית אירובית עלולה לתרום, רצוי לשלב בתכנית האימונים.
2. תיסוף אומגה 3 שכבר עשית.
3. שילוב של שומנים בלתי רווים הוכחו כיעילים לשיפר היחסים הללו - חמאת בוטנים, אגוזים/שקדים ושמנים כמו שמן זית/שומשום
4. ישמע לך קצת מצחיק אבל הרבה מחקרים הראו יעילות של יין אדום (גם יין רימונים ואנחנו בדיוק בתקופה) להעלאה של מדדי HDL - אל תגזים עם הכמויות כן? 😃
5. הפחתה של סוכרים פשוטים אפילו כמויות גדולות של פחמימות מורכבות - שידועים שאחראים לעליה בטריגליצרידים שקשורים גם לרמות כולסטרול.

עכשיו אני רוצה שתבין, יכול להיות שהמדדים שלך תקינים, לא אמרת מה היחסים אצלך בבדיקות דם בין הhdl ל-ldl אז אני חושב שאין לך מה לדאוג, אם אין לך בעיות כאלו במשפחה בכלל תסיר דאגה מליבך, אם כן היחסים לא טובים אתה מוזמן לנסות להשתמש בעצות שהבאתי לך כאן, או לפחות את חלקן 😃
תודה רבה אחי איך כדאי להשתמש באומגה 3 ? לא כתוב כלכך כמה כדורים לקחת וגם אני מוסיף המון חלבה ודגים

תודה רבה אחי איך כדאי להשתמש באומגה 3 ? לא כתוב כלכך כמה כדורים לקחת וגם אני מוסיף המון חלבה ודגים
ביום שאתה אוכל בו דג ים צפוני כמו סלומון אין צורך בתיסוף חיצוני, וביום שבו לא אכלת, 2-3 כדורים של אלספה יספיקו, אני לא בקיא מאוד בכמויות אני חושב ש @יהושע64 מבין בזה טוב ממני. וגם מוזמן לתקן אותי 😃

ביום שאתה אוכל בו דג ים צפוני כמו סלומון אין צורך בתיסוף חיצוני, וביום שבו לא אכלת, 2-3 כדורים של אלספה יספיקו, אני לא בקיא מאוד בכמויות אני חושב ש @יהושע64 מבין בזה טוב ממני. וגם מוזמן לתקן אותי 😃
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה.

אז אפשר לדעתי להוריד בחצי אם אתה אוכל דג ים צפוני באותו יום.

מרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא
אולי כדאי להזכיר (ואולי לא!) שמחקר מסויים עורר קצת רעש לפני כמה שנים כשמצא קשר חיובי בין כמות חומצות האומגה 3 בדם לסרטן הערמונית. אם כן, לפחות על פי המחקר ההוא ממש לא כדאי להיסחף, עצה שהייתי נותן בכל מקרה לבחורים כמו זה שממליצים על משהו כמו 15 גרם ליום בתקופות מסוימות (חצי גרם ליום לכל 4.5 ק"ג משקל גוף).

פרטים נוספים יסופקו בשפע ע"י שימוש בתיבת החיפוש. בכלל, אם זה היה תלוי בי, כותרת הדף באתר היתה נראית כך:

upload_2015-9-17_11-50-58.png

פרטים נוספים יסופקו בשפע ע"י שימוש בתיבת החיפוש. בכלל, אם זה היה תלוי בי, כותרת הדף באתר היתה נראית כך:
תקף לחצי מהשאלות בפורום. 😃
אולי כדאי להזכיר (ואולי לא!) שמחקר מסויים עורר קצת רעש לפני כמה שנים כשמצא קשר חיובי בין כמות חומצות האומגה 3 בדם לסרטן הערמונית. אם כן, לפחות על פי המחקר ההוא ממש לא כדאי להיסחף, עצה שהייתי נותן בכל מקרה לבחורים כמו זה שממליצים על משהו כמו 15 גרם ליום בתקופות מסוימות (חצי גרם ליום לכל 4.5 ק"ג משקל גוף).
א.כמות מאוד מוגזמת.
ב.אני לא בטוח עד כמה ממחקר אחד אפשר להסיק.

צפה בקובץ המצורף 29721
אני חושב שכל דבר במינונים גבוהים מהנורמה בסוף גורם לבעיות, צריך לקחת דברים בפרופורציה, המינונים בקישור ששלחת הם אבסורדים לגמרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית