הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחפש תוכנית בזמן פציעה בלי סקוואט

Barca dp

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
אני כבר כמה חודשים עם פציעה ברגל מתחת לברך ואני לא יכול לעשות סקוואט אבל דדליפט (165) אני יכול לעשות בלי כאבים אז עד שזה יעבור אני מחפש תוכנית .חשבתי אולי כדאי להתרכז בדדליפט במקום בסקוואט שזה היה התרגיל המרכזי. בינתיים אני עושה טקסס. איך אני יכול להפוך את התוכנית שהדדליפט היה התרגיל המרכזי בלי לגרום לעומס? אם זה בכלל רעיון טוב ?
כל רעיונות יתקבלו בברכה
תודה לעוזרים

אהלן.
יש לי מתאמן שיש לו בעיה דומה (משהו מוזר בכתף שמכאיב לו בזמן ביצוע סקוואט) ובניתי לו תוכנית לינארית מעורבבת עם SS עם דד ליפט דו שבועי כתרגיל מרכזי.
התוכנית נראת בצורה הזאת:

יום ראשון:
בנץ' פרס - 3X5
דד ליפט 3X5
מתח 3X8
בטן 3X25

יום שלישי:
מיליטרי פרס - 3X5
לג פרס - 3X6
יישור ברכיים במכונה/לאנג'ים עם דאמבלים - 3X8
בנט אובר רואו/דאמבל רואו - 3X6
גב תחתון 2X12

יום חמישי:
בנץ' פרס 3X5
דד ליפט 3X5
מתח 3X8
בטן 3X25

זה מבנה שמתאים יותר למתאמן חדש עם פוטנציאל התקדמות גבוה. אם אתה מתאמן מתקדם (כפי שאני רואה לפי הדד ליפט 165) הייתי ממליץ לבצע את השינויים הבאים:
1. בנץ' פרס לבצע במתכונת לינארית (ראשון 5X5 בפירמידה של עליית 10% ויום חמישי 4X5 כמו ביום ראשון 1X3 עם שבירת שיא ו1X8 עם משקל של סט שלישי).
2. בדד ליפט להוריד לסט כבד אחד ולהוסיף 4-5 סטים של חימום.

לא יודע להגיד לך אם זאת התוכנית האידיאלית למצב שלך אבל אלה אילתורים שעשיתי ולדעתי הם עבדו לא רע, אז אתה מוזמן לנסות ולספר איך היה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה tank
בדיוק סיימתי לינארית עם 165 דד 95 בנץ 65 פרס נראה לך שאני יכול לעשות אותו דבר עם מתכונת של טקסס?
ואיך כדאי שדדליפט היה ? אני כרגע 1x3 פעם בשבוע
ואני לא יכול לעשות לאנגים בגלל הכאבים ואני מתאמן בבית אז אין מכונות
תודה על העזרה

בדיוק סיימתי לינארית עם 165 דד 95 בנץ 65 פרס נראה לך שאני יכול לעשות אותו דבר עם מתכונת של טקסס?
לא יודע. אני מאמין שההתקדמות שלך בטקסס תהיה איטית יותר.
איך כדאי שדדליפט היה ?
תלוי איזו תוכנית אתה עושה. אם אתה חושב על טקסס, אני לא מבין בה כל כך עדיף שמישהו אחר יענה לך על זה
ואני לא יכול לעשות לאנגים בגלל הכאבים ואני מתאמן בבית אז אין מכונות
בעייתי. אין לי עוד רעיונות לתרגילי רגליים שאתה יכול לעשות מעבר לזה. גם פרונט סקוואט אתה לא יכול לעשות?

• פותח/ת השרשור
לא ניסיתי פרונט סקוואט אבל אני די בטוח שאני לא יכול .
לא יודע אם טקסס הכי טוב עכשיו אבל התחלתי להיתקע בלינארית בגלל זה סיימתי אותה .
אפשר משהו אחר ורק בנץ ופרס במתכונת של טקסס.
איך נשמה טקסס רגיל פלוס הוספה של דדליפט
5x5 deadliftראשון
חמישי 3x1 deadlift
ואולי עוד הוספה של תרגילי עזר ?
תודה

ככל שהופכים למתקדמים יותר צריכים יותר נפח. לא פחות. אז לא, 3x5 למתחיל זה לא טוב.
אני לא מתכוון בקפיצה בין מתאמן מתחיל למתקדם אלה בקפיצה בין מתאמן חדש למתחיל. דוגמא, יש לי מתאמן שהתחלתי לאמן אותו לפני כחודש על דד ליפט של 30 קילו והוא כבר הגיע ל70. הוא ממשיך להתקדם ב10 קילו דד ליפט כל שבוע בתוכנית שבניתי לו ובמשקל הזה אני לא חושב שהוא מפיק מספיק מהפוטנציאל שלו אם אני מביא לו לעשות רק סט אחד של 5. בינתיים עד ל90-100 קילו אני רוצה שהוא יעשה 3X5 ואז כשאני אראה שהמשקל מתחיל להיות דיי כבד בשבילו אני אעביר אותו ל1X5. אני כרגע לא מדבר על תוכניות טקסס למיניהן שעושים בהן נפח של 5X5 אלה על גרסת SS כשבSS מבצעים רק סט אחד לדד ליפט, ואני לא רואה סיבה לתת למתאמן לעשות סט אחד כשמשקל העבודה שלו הוא עדיין 70 קילו.

זה חסר פואנטה 3 סטים. וההתקדמות שלו לא מסמלת כלום. באותה מידה הוא יכל להתקדם גם עם סט אחד.

זה חסר פואנטה 3 סטים. וההתקדמות שלו לא מסמלת כלום. באותה מידה הוא יכל להתקדם גם עם סט אחד.
אחי אנחנו מדברים על מתאמן שלא מסוגל לעשות סקוואט. כשאתה לא יכול לעשות סקוואט יש לך הרבה מאוד מקום פנוי בתוכנית. במצב הזה אין סיבה לתת סט אחד לדד ליפט, הייתי מעלה את זה לפעמיים בשבוע של 3X5 במקרה הזה כדי לעשות מאין תחליף של סקוואט בדד ליפט.

אחי אנחנו מדברים על מתאמן שלא מסוגל לעשות סקוואט. כשאתה לא יכול לעשות סקוואט יש לך הרבה מאוד מקום פנוי בתוכנית. במצב הזה אין סיבה לתת סט אחד לדד ליפט, הייתי מעלה את זה לפעמיים בשבוע של 3X5 במקרה הזה כדי לעשות מאין תחליף של סקוואט בדד ליפט.
אם אין סקוואט אז זה נשמע בסדר, אבל בתוכנית נורמטיבית ומאוזנת שלושה סטים זה מיותר.

אני יכול רק להגיד שאני הצלחתי בקלות לעלות מ60 (עם זה התחלתי) ל120 תוך חודש אפילו פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית