הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בסייקל מסה ראשון

Mike772

משתמש פעיל
931
408
נק' מוניטין:
463
931
408
אני לא בטוח אם זה קשור לפורום תזונה או לפורום סטרואידים ותרופות.
מקסימום אני אעביר לשם.

יש איזה תפריט שעלה לי בראש (בעצם לא, זה מה שאני אוכל עכשיו פשוט בכמויות יותר גדולות)

340 גרם חלבון
400 גרם פחמימה
90 גרם שומן

סה"כ 3,770 קלוריות.

מחולק ל-8 (כל שעתיים) ארוחות של:
42.5 גרם חלבון
50 גרם פחמימה
11.25 גרם שומן

עכשיו מגיע החלק המצחיק...🙄
כל ארוחה היא פיתה סטנדרטית עם 125 גרם גבינת גאודה 9 אחוז בתוכה.

אני יכול לאכול את זה שנים ולא יימאס לי 😛

סביר?
כנראה יגידו להוריד חלבון ולהעלות פחמימה, אבל בשבילי זה יהפוך את כל העסק ליותר מסורבל.

יותר מידי פחמימה, 50 גרם כל שעתיים זה ממש המון אלא עם אתה מהאנשים שלא עולים בכלל שומן וקשה להם לעלות במשקל.
פיתה וגבינה זה לא אוכל נורמלי, תאכל ביצים,בשר,דגים וגבינות רזות. שומן תכניס ממקור יותר איכותי.

• פותח/ת השרשור
יותר מידי פחמימה, 50 גרם כל שעתיים זה ממש המון אלא עם אתה מהאנשים שלא עולים בכלל שומן וקשה להם לעלות במשקל.
פיתה וגבינה זה לא אוכל נורמלי, תאכל ביצים,בשר,דגים וגבינות רזות. שומן תכניס ממקור יותר איכותי.
יש אנשים בפורום שממליצים בסייקל 6 גרם פחמימה על כל קילו משקל גוף.
אני שוקל 93, אז 400 גרם לא מתקרב לזה.

בנוגע לפיתה עם גבינה, נכון.
אבל זה דרך מאוד זולה ומאוד קלה בשבילי לעמוד במאקרוס שאני קובע לעצמי.

מן הסתם אני אוכל גם חזה עוף וביצים. אבל זה פחות או יותר הבסיס.
וגם אלה ארוחות שמאוד קל לאכול אותן, ככה שאני לא אתקע במצבים שאני בקושי מצליח לבלוע משהו ובא לי להקיא.

לפי דעתי לצרוך פחמימות מהירות בכמות כזאת זה דבר שגוי ויגרום להשמנה [לפחות אצלי ] התפריט צריך להיות נקי גם כשה אתה במאסה .
לגבי כמות הפחמימה גם אותה תעלה בהדרגה ולפי הצורך . אם תעלה במכה אחת הרבה פחמימה וקלוריות תשמין ישר .

• פותח/ת השרשור
אתה אוכל קילו גבינה ביום?

FoodsDictionary - גבינת גאודה, ערכים תזונתיים
זה הרבה מדי נתרן ליום וגם כמות השומן (בעיקר הרווי) מוגזמת
גבינת גאודה 9% שומן של שופרסל.
34 גרם חלבון ל-100 גרם.
לא גאודה הולנדית שהבאת כאן, מן הסתם 😃
לפי דעתי לצרוך פחמימות מהירות בכמות כזאת זה דבר שגוי ויגרום להשמנה [לפחות אצלי ] התפריט צריך להיות נקי גם כשה אתה במאסה .
לגבי כמות הפחמימה גם אותה תעלה בהדרגה ולפי הצורך . אם תעלה במכה אחת הרבה פחמימה וקלוריות תשמין ישר .
אני אשמח לדוגמא מהתפריט שלך 😃

@Mike772 אז תעלה את רשימת הערכים הנכונה, די בטוח שכמות הנתרן היא מאוד גבוהה. וגם 90 גרם שומן מגבינה זה הרבה ליום

• פותח/ת השרשור
@Mike772 אז תעלה את רשימת הערכים הנכונה, די בטוח שכמות הנתרן היא מאוד גבוהה. וגם 90 גרם שומן מגבינה זה הרבה ליום
ערכים ל-100 גרם:
חלבון 34 גרם
שומן 9 גרם
כולסטרול 27 מ"ג
נתרן 500 מ"ג
סידן 1000 מ"ג
לשם השוואה בביצה אחת יש 337 מ"ג כולסטרול.

ערכים ל-100 גרם:
חלבון 34 גרם
שומן 9 גרם
כולסטרול 27 מ"ג
נתרן 500 מ"ג
סידן 1000 מ"ג
לשם השוואה בביצה אחת יש 337 מ"ג כולסטרול.
כמה גרם גבינה את אוכל ביום?
ההמלצה היא לא יותר מ 2500 מ'ג נתרן ליום

• פותח/ת השרשור
כמה גרם גבינה את אוכל ביום?
ההמלצה היא לא יותר מ 2500 מ'ג נתרן ליום
כיום המקסימום הוא חצי קילו, כך שזה גבולי.
אבל אתה צודק.

אני יכול לאכול גם קילו חזה עוף ביום.
הבעיה היא שיותר קשה לאכול קילו חזה עוף מאשר קילו גבינה.

תפריט רע מאוד. גבינת גאודה 9% של שופרסל היא מקור שומן/פחמימה לא טוב מספיק וכפי שכבר צויין, מלאה בנתרן.
פיתה היא אחד ממקורות הפחמימה הרעים ביותר.
במידה והתיכנון הוא שילוב דיבול כחלק מהסייקל תזדקק לבקרה על כמויות הנתרן והפחמימה.
מעבר לכך, הגוף יסבול ממגוון תופעות לוואי שתזונה מתאימה ונקיה יכולה להפחית מהן מאוד.

אפשרת לדעת למה? (אני לא מתכוון ביסוס מלא של תפריט על פיתות,אבל כחלק מהתפריט)
צבירת נוזלים במהלך סייקל קשורה בשתי תופעות עיקריות. לסטרואידים השפעה ישירה על מינרלקורטיקואידים מסויימים וכפועל יוצא משתנה ויסות המלחים בגוף. התופעה הזאת מתרחשת תמיד. תופעה נוספת, קשורה בדינמיקת הנוזלים באמצעות דיפוזיה במעברים קאפילריים ומביאה את מראה ה-bloat וקשורה יותר ברמות האסטרוגן שסטרואיד בעל פוטנציאל ארומטיזציה גבוה כדיבול למשל מצטיין בו.
פיתה היא פחמימה מבוססת קמח לבן והגבינה הצהובה המדוברת מכילה נתרן רב. דווקא בסייקל שבו כמות הפחמימה והנתרן גם כך גבוהים עדיף לצמצם ככל שניתן הוספה קבועה של מרכיבים נחותים לתפריט.
בדיוק כפי שלא תוסיף פיתה לתפריט חיטוב על מנת לחתוך, לא רצוי להוסיפה לתפריט מסה על-מנת לצמצם תופעות הלוואי כספיחת נוזלים מיותרת (שתוביל ללחץ דם גבוה למשל).

לסטרואידים השפעה ישירה על מינרלקורטיקואידים מסויימים וכפועל יוצא משתנה ויסות המלחים בגוף. התופעה הזאת מתרחשת תמיד. תופעה נוספת, קשורה בדינמיקת הנוזלים באמצעות דיפוזיה במעברים קאפילריים ומביאה את מראה ה-bloat וקשורה יותר ברמות האסטרוגן שסטרואיד בעל פוטנציאל ארומטיזציה גבוה כדיבול למשל מצטיין בו.
פיתה היא פחמימה מבוססת קמח לבן והגבינה הצהובה המדוברת מכילה נתרן רב. דווקא בסייקל שבו כמות הפחמימה והנתרן גם כך גבוהים עדיף לצמצם ככל שניתן הוספה קבועה של מרכיבים נחותים לתפריט.
בדיוק כפי שלא תוסיף פיתה לתפריט חיטוב על מנת לחתוך, לא רצוי להוסיפה לתפריט מסה על-מנת לצמצם תופעות הלוואי כספיחת נוזלים מיותרת (שתוביל ללחץ דם גבוה למשל).
הבנתי,תודה על התשובה תום. 😃

אם כבר הוזכרה צבירת נוזלים, חיטוב ומסה, אולי רצוי לשבור מיתוס הקשור בסוג האסטר בסייקל.
נתחיל מהשורה התחתונה: אין משמעות לאסטר בצבירת הנוזלים ואין עדיפות לאסטר קצר בסייקל חיטוב.
אסטר הוא למעשה שרשרת המוצמדת וקובעת בסה"כ את קצב השחרור של הסטרואיד לדם. אין לאסטר כאסטר שום קשר לספיחת נוזלים. שרשרת פחמנים ומימנים לא סופחת נוזלים.
כשנעשה שימוש באסטר ארוך הרמות יציבות יותר והפיקים ברמות מתונים יותר, גם המשקל של האסטר גבוה יותר ולכן מ"ג למ"ג יתקבל פחות טסט.
במידה ונצליח לתאם הזרקות (מינון ותדירות) כך שרמות הטסט בדם יישארו דומות בהזרקות האנתת לעומת הפרופיונט, אזי הארומטיזציה וספיחת הנוזלים יישארו זהות (למעשה החשיבות העיקרית היא במבנה הסטרואיד - בדגש על טבעת A).
מה שכן קורה לרוב הוא מינון יתר בהזרקת טסט באסטר קצר, כתוצאה משיקול דעת מוטעה והבנה לקוייה שבין מינון החומר ורמתו ופעילותו בדם, תוצאה שעלולה לעלות בשינויים במידת ההמרה לאסטרוגן לכאן או לכאן.
הגורם המכריע בהיותו של אסטר קצר "פחות סופח נוזלים" לכאורה הוא שנעשה בו שימוש בעת סייקלי חיטוב, בהם צריכת הפחמימות והנתרן שלהן השפעה מכרעת על ספיחת נוזלים נמוכה לעומת שימוש בטסט עם אסטר ארוך במסה שבה משתמשים רבים נוטים להפריז בצריכת פחמימה ונתרן.
ככל שהדבר קשור במבנה הסטרואיד, כפי שציינתי בתגובה הקודמת, בהתייחסות לצבירת נוזלים בסייקל נבדיל בין שתי תופעות עיקריות. האחת קשורה בצבירת נוזלים לתאי השריר ובינהם, כלומר בהשפעה הישירה של סטרואידים על מינרלקורטיקואידים מסויימים ובכך משנים את ויסות המלחים בגוף. התופעה הזאת מתרחשת תמיד ובשימוש בכל סטרואיד אנבולי. התופעה השניה קשורה בדינמיקת הנוזלים באמצעות דיפוזיה במעברים קאפילריים ומביאה את מראה ה-bloat וקשורה יותר ברמות האסטרוגן.
סופרדרול לדוגמא יביא לספיחת נוזלים רבה אבל בהיותו נגזרת DHT בעלת אופי אנטי-אסטרוגני לא יביא למראה ה-bloat ולכן הקשיחות המורגשת. אנדרול ודיבול מביאים גם הם לספיחת נוזלים רבה והאופי הפרו-אסטרוגני יביאו לרוב גם למראה נוזלי.
לפרוגסטרינים (nor-19 הם כאלה) השפעה הפוכה על מינרלקורטיקואידים (בהיותם מפעילים את הרצפטור המינרלקוטיקואידי) מזו של טסט. כך שניתן אפילו לטעון ששילוב של ננדרולון עם טסט עדיף בהיבט של צבירת נוזלים.

בדיוק כפי שלא תוסיף פיתה לתפריט חיטוב על מנת לחתוך
ההסבר שלמעלה מאוד מעניין, ואולי כשמדובר על סטרואידים הכול שונה ולכן אני שואל כי לא בטוח.

למה לא לאכול פיתה בחיטוב? כמובן אף פעם לא מומלץ מקור אחד במקור פחמימה עיקרי.
אני לא יודע מה הערכים של פיתה אבל נניח שיש שם 50 גרם פחמימה, למה שאני לא אוכל את זה אם אני צריך 150-200 גרם פחמימה בתחילת החיטוב נגיד?

ההסבר שלמעלה מאוד מעניין, ואולי כשמדובר על סטרואידים הכול שונה ולכן אני שואל כי לא בטוח.

למה לא לאכול פיתה בחיטוב? כמובן אף פעם לא מומלץ מקור אחד במקור פחמימה עיקרי.
אני לא יודע מה הערכים של פיתה אבל נניח שיש שם 50 גרם פחמימה, למה שאני לא אוכל את זה אם אני צריך 150-200 גרם פחמימה בתחילת החיטוב נגיד?
שוב, אפשר להחליט שאוכלים פיתה בודדת ומשם רק חסה במשך היום. הגירעון הקלורי ניכר והחיטוב יבוא לידי ביטוי בירידה במשקל. פשוט שעל הסקאלה שבין מזיק לאופטימאלי קל לראות היכן יתמקם התפריט שהצעתי... 😃
בסייקל, כמעט על אותו משקל, האופטימום הוא לנסות ולצמצם ככל שניתן את הנזקים הרב מערכתיים שמתלווים לשימוש. פיתות ימקמו את התפריט במיקום עדיף פחות על אותה הסקאלה... 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית