הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית יותר אינטנסיבית מABC

daniel232

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אני מתאמן שנה עברתי מSS לAB ואז לABC אבל עכשיו אני מרגיש שהABC לא עובד עלי טוב , אני קורע את עצמי באימון עד למצב של כשל במשקלים נמוכים אבל אחרי כמה שעות אני יכול לעשות את אותו אימון בדיוק.
החלוקה שלי כזאת ABCXABC, בתוכנית אני תמיד מגוון בתרגלים , חזרות , סופר סטים ודרופ סטים.
כמעט ואין תרגיל שאני לא עושה לו סופר סט או דרופ סט.
חשבתי לעבור לABCDE אבל לעבוד על שריר פעם בשבוע יקדם אותי יותר ?

אני מתאמן שנה עברתי מSS לAB ואז לABC אבל עכשיו אני מרגיש שהABC לא עובד עלי טוב , אני קורע את עצמי באימון עד למצב של כשל במשקלים נמוכים אבל אחרי כמה שעות אני יכול לעשות את אותו אימון בדיוק.
החלוקה שלי כזאת ABCXABC, בתוכנית אני תמיד מגוון בתרגלים , חזרות , סופר סטים ודרופ סטים.
כמעט ואין תרגיל שאני לא עושה לו סופר סט או דרופ סט.
חשבתי לעבור לABCDE אבל לעבוד על שריר פעם בשבוע יקדם אותי יותר ?
נראה לי שלא בדיוק עשית ss ואתה פשוט לא רוצה לקבל המלצות שלא יתאימו למה שנראה לך
אולי אני טועה כמובן, אבל מה המשקלי עבודה שלך? מה המשקלים איתם סיימת ss ? למה אתה עובד במשקלים נמוכים? איך אתה מצפה לראות התקדמות אם אתה לא מתקדם במשקלי עבודה?
ABCDE לא תתרום לך בשום צורה אם אתה לא מזריק

• פותח/ת השרשור
נראה לי שלא בדיוק עשית ss ואתה פשוט לא רוצה לקבל המלצות שלא יתאימו למה שנראה לך
אולי אני טועה כמובן, אבל מה המשקלי עבודה שלך? מה המשקלים איתם סיימת ss ? למה אתה עובד במשקלים נמוכים? איך אתה מצפה לראות התקדמות אם אתה לא מתקדם במשקלי עבודה?
ABCDE לא תתרום לך בשום צורה אם אתה לא מזריק
אני עובד עד כשל במשקל מקסימלי ל8-10 חזרות , פשוט אמרתי שאחרי אימון אני בקושי יכול לעשות משקלים נמוכים זאת הייתה הכוונה שלי.
המשקלים שלי עכשיו הם 100 בסקוואט , 140 דדליפט , 50 מילטרי ו90 בנצ.
אני מתקדם טוב מאוד אני מעלה משקלים כול שבוע-שבועיים פשוט אני אומר שאני יכול להוציא יותר מעצמי בתוכנית אחרת, כי כמה שעות אחרי אימון אני לא מרגיש שעבדתי על השריר, אני יכול לעשות אותו אימון אינטנסיבי תוך כמה שעות מנוחה.
מקווה שהבנת עכשיו.

• פותח/ת השרשור
אוקיי דוגמא , אני עושה אימון חזה מזיין תשריר עד למצב שאני לא יכול להרים משקלים נמוכים.
אחרי כמה שעות , אני לא מרגיש שעבדתי על החזה,ואני יכול לעשות את אותו אימון מזיין עוד פעם.
לדעתי הזמן התעוששות שלי מהיר מהרגיל.
לכן אני מבקש תוכנית שיותר מתאימה לי.
לפני חודש הייתי עושה את אותו אימון חזה והייתי מרגיש את החזה יום יומיים אחרי .
וגם התחלתי לקחת קריאטין אז יכול להיות שהוא משפיע על זה.

ה'הרגשה' שלך לא רלוונטית.
אפקטיביות של תוכנית אימון היא לפי מדדים של:
עליה/ירידה במשקל גוף
משקל העבודה על המוט
היקפים ואחוזי שומן

אם במהלך חודש חל שינוי לטובה זאת תוכנית טובה, אם לא אתה צריך תוכנית אחרת.
לפי מה שאתה מתאר היית יכול לעלות במשקלי עבודה כל אימון.

אוקיי דוגמא , אני עושה אימון חזה מזיין תשריר עד למצב שאני לא יכול להרים משקלים נמוכים.
מעולה. עלינו על הבעיה. אם זה לא עובד אולי ננסה גישה אחרת? לדוגמא גישה שבה אתה לא מזיין את השריר עד למצב שאתה לא יכול להרים משקלים נמוכים?
אחרי כמה שעות , אני לא מרגיש שעבדתי על החזה,ואני יכול לעשות את אותו אימון מזיין עוד פעם.
מעולה, זה אומר שאתה מתאושש מהר. למרות שאני מאמין שזה קורה כי צורת האימון שלך לא נכונה, בד"כ יותר קל להתאושש מאימונים אירוביים מהאשר מאנאירוביים ואני מאמין שמה שאתה עושה באימונים שלך יותר קרוב להיות אימון אירובי.
לדעתי הזמן התעוששות שלי מהיר מהרגיל.
ולדעתי אתה פשוט מתאמן בתוכנית אימונים שבה זה נראה לך ככה. ראה מה שכתבתי מעל.
לכן אני מבקש תוכנית שיותר מתאימה לי.
תוכנית עם נפח נמוך ועצימות גבוהה. או AB או טקסס או 5X5.
לפני חודש הייתי עושה את אותו אימון חזה והייתי מרגיש את החזה יום יומיים אחרי .
מה זה משנה כמה זמן אתה מרגיש את החזה? כאילו אם אתה מרגיש אותו יותר הוא יגדל יותר? איך דומס קשור להיפרטרופיה לדעתך?
וגם התחלתי לקחת קריאטין אז יכול להיות שהוא משפיע על זה.
יכול מאוד להיות שקריאטין משפר לך את ההתאוששות

• פותח/ת השרשור
ה'הרגשה' שלך לא רלוונטית.
אפקטיביות של תוכנית אימון היא לפי מדדים של:
עליה/ירידה במשקל גוף
משקל העבודה על המוט
היקפים ואחוזי שומן

אם במהלך חודש חל שינוי לטובה זאת תוכנית טובה, אם לא אתה צריך תוכנית אחרת.
לפי מה שאתה מתאר היית יכול לעלות במשקלי עבודה כל אימון.
התוכנית שאני עושה עכשיו כן אפקטיבית אני עולה בכול הפורמטים
אבל אם אני מרגיש אני יכול יותר, למה לא ?

מעולה. עלינו על הבעיה. אם זה לא עובד אולי ננסה גישה אחרת? לדוגמא גישה שבה אתה לא מזיין את השריר עד למצב שאתה לא יכול להרים משקלים נמוכים?

מעולה, זה אומר שאתה מתאושש מהר. למרות שאני מאמין שזה קורה כי צורת האימון שלך לא נכונה, בד"כ יותר קל להתאושש מאימונים אירוביים מהאשר מאנאירוביים ואני מאמין שמה שאתה עושה באימונים שלך יותר קרוב להיות אימון אירובי.

ולדעתי אתה פשוט מתאמן בתוכנית אימונים שבה זה נראה לך ככה. ראה מה שכתבתי מעל.

תוכנית עם נפח נמוך ועצימות גבוהה. או AB או טקסס או 5X5.

מה זה משנה כמה זמן אתה מרגיש את החזה? כאילו אם אתה מרגיש אותו יותר הוא יגדל יותר? איך דומס קשור להיפרטרופיה לדעתך?

יכול מאוד להיות שקריאטין משפר לך את ההתאוששות

אני מחפש לעלות במסת שריר פחות במשקלים על המוט.
דוגמא לאימון חזה וידיים:
בנצ פרס - 4X4-6
סופר סט : לחיצת חזה שיפוע עליון משקולות - 3X8-10
פרפר שיפוע עליון-3X8-10
כייבל קרוס- 4X8-10 דרופ סט כול סט- 12 חזרות
מקבילים - 3XMAX
סופר סט:
לחיצה צרפתית - 4X8-10
יד אחורית עם כייבל 4X8-10
פשיטת מרפק בהטיית גו - 4X8-10 דרופ סט כול סט -12 חזרות
אותו עקרון עם יד קדמית

יש משהו לא בסדר באימון ?
אין לי תוכנית מסודרת אני מגוון כול הזמן.

אני עושה אימון חזה מזיין תשריר עד למצב שאני לא יכול להרים משקלים נמוכים.
אתה מזכיר לי חבר שלי, שהתחיל סייקל ראשון לפני חודשיים, הבאתי לו תכנית עם נפח גבוה יחסית אבל לא באופן חריג, והוא המשיך להגיד לי "שמע לוטם אני אף פעם לא מרגיש שאני מסיים את האימון, אני תמיד יכול להמשיך עוד, אני מתאושש מאימונים במהירות" אמרתי לו "עזוב זו רק ההרגשה שלך זה שאתה בסייקל לא אומר שאתה לא יכול להגיע לעומס יתר, תדבוק בתכנית" אני חייב לציין שהוא גדל והתחזק המון, למרות שהוא "הרגיש שהוא יכול עוד".
אתה צריך לדבוק בעקרונות האימון, של העמסה התאוששות והתקדמות והדרגתיות, ולא לדבוק בעקרונות "ההרגשה" כי הם לא תמיד עובדים.

• פותח/ת השרשור
אתה מזכיר לי חבר שלי, שהתחיל סייקל ראשון לפני חודשיים, הבאתי לו תכנית עם נפח גבוה יחסית אבל לא באופן חריג, והוא המשיך להגיד לי "שמע לוטם אני אף פעם לא מרגיש שאני מסיים את האימון, אני תמיד יכול להמשיך עוד, אני מתאושש מאימונים במהירות" אמרתי לו "עזוב זו רק ההרגשה שלך זה שאתה בסייקל לא אומר שאתה לא יכול להגיע לעומס יתר, תדבוק בתכנית" אני חייב לציין שהוא גדל והתחזק המון, למרות שהוא "הרגיש שהוא יכול עוד".
אתה צריך לדבוק בעקרונות האימון, של העמסה התאוששות והתקדמות והדרגתיות, ולא לדבוק בעקרונות "ההרגשה" כי הם לא תמיד עובדים.
אתה יכול להביא לי את התוכנית שהבאת לו ?

אתה יכול להביא לי את התוכנית שהבאת לו ?
אאתה רוצה לעשות תכנית של מישהו שרמות הטסטוסטרון שלו גבוהות משלך פי 4, והוא מנוסה ממך באימונים בכמה שנים טובות?? אתה מצחיק אותי 😃

תתחיל בתכנון אימונים פשוט יותר, תעלה עומסים משבוע לשבוע ותאכל כמו שצריך, אני מבטיח לך שהתוצאות ידברו בעד עצמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית