הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצום?

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך
תיהיו אנשים טובים כל השנה, תבקשו סליחה אחרי שפגעתם במישהו, ואל תחכו ליום כיפור בשביל לנקות את המצפון שלכם.
כל המנהגים האלה של צום וסליחות ביום כיפור ביהדות, ובנצרות הווידוי אצל כומר, הכל בולשיט, לבן אדם שפגעת בו לא עוזר שצמת ביום כיפור, או התוודת אצל כומר.

תהיו אנשים טובים בקיצור.
עד כאן פינת האתאיזם השבועית.

תיהיו אנשים טובים כל השנה, תבקשו סליחה אחרי שפגעתם במישהו, ואל תחכו ליום כיפור בשביל לנקות את המצפון שלכם.
כל המנהגים האלה של צום וסליחות ביום כיפור ביהדות, ובנצרות הווידוי אצל כומר, הכל בולשיט, לבן אדם שפגעת בו לא עוזר שצמת ביום כיפור, או התוודת אצל כומר.

תהיו אנשים טובים בקיצור.

יש יותר mr obvious מזה?

לצום ביום כיפור זו מסורת חבר'ה.
יש דברים שגם כיפות שקופות (חילונים) צריכים לשמור עליהם. בדיוק כמו שאוכלים מצות בפסח ומנקים, או כמו שיושבים בסוכה בסוכות, וכמו שאוכלים חלב בשבועות, עזבו את הדת, יש מסורת.

בכל אופן גמר חתימה טובה וצום קל לצמים.
אני לרוב מסמפט תגובות שלך אבל זו תגובה שלא קשורה לכלום.
מי ששומר - ישמור.
מי שלא שומר - שלא ישמור.

כל אחד ואני מאמין שלו.

תהיו אנשים טובים בקיצור.
אני מסכים איתך, ואני גם אתאיסט - אך אני אלא מסתכל על יום כיפור בצורה היבשה שרוב האנשים מסתכלים עליה. הדת היהודית (ולא רק היהדות אלא דתות ככלל, איסלאם, נצרות, וכן אלה וכן אלה) חכמה ויש מטרות נסתרות הרבה מעבר לשטח שרוב האתאיסטים חיים עליו. תחשבו על יום כיפור לא רק כעל יום צום ומחילה לסובבים / אלא גם על ההרחקה מכל הטכנולוגיה או כל מה שנקרא "מדעיזם". אנחנו מתקרבים ביום כיפור ליהודי שחי לפני אלפיים שנה והלך לבית כנסת המקומי, ברגל, לבוש בבגדים צנועים וסנדלי עור, בלי כל העזרים שהעולם המודרני סיפק לנו. בנוגע לצום עצמו, הוכח שצום במסגרת זמן מסויימת מועיל במידה רבה לגוף (יש הרבה מחקרים שמועילים לטענה הזאת, לא אתחיל עכשיו לחפש מקורות), אגב בדת הנצרות של היוונים, הם צמים 200 יום בשנה, והפלא ופלא, הוכח שתוחלת החיים ביוון היא הארוכה ביותר בעולם ובקרב המאמינים רוב מקרי המוות היו טבעיים לחלוטין). בוא נגיד שבתפיסת העולם שלי, אם הייתי יכול לחיות בתקופה של דאז, בה לא היה צריך "אינטרנט או אייפון" בשביל לשרוד, הייתי מעדיף לחיות בתקופה של דאז, אבל כשיש את הדת שמספקת לך "ימי התנזרות"-טובים, ולא רק בדת היהודית, אני מעודד ואפילו מזדהה ברמה האישית עם זה.

אני מסכים איתך, ואני גם אתאיסט - אך אני אלא מסתכל על יום כיפור בצורה היבשה שרוב האנשים מסתכלים עליה. הדת היהודית (ולא רק היהדות אלא דתות ככלל, איסלאם, נצרות, וכן אלה וכן אלה) חכמה ויש מטרות נסתרות הרבה מעבר לשטח שרוב האתאיסטים חיים עליו. תחשבו על יום כיפור לא רק כעל יום צום ומחילה לסובבים / אלא גם על ההרחקה מכל הטכנולוגיה או כל מה שנקרא "מדעיזם". אנחנו מתקרבים ביום כיפור ליהודי שחי לפני אלפיים שנה והלך לבית כנסת המקומי, ברגל, לבוש בבגדים צנועים וסנדלי עור, בלי כל העזרים שהעולם המודרני סיפק לנו. בנוגע לצום עצמו, הוכח שצום במסגרת זמן מסויימת מועיל במידה רבה לגוף (יש הרבה מחקרים שמועילים לטענה הזאת, לא אתחיל עכשיו לחפש מקורות), אגב בדת הנצרות של היוונים, הם צמים 200 יום בשנה, והפלא ופלא, הוכח שתוחלת החיים ביוון היא הארוכה ביותר בעולם ובקרב המאמינים רוב מקרי המוות היו טבעיים לחלוטין). בוא נגיד שבתפיסת העולם שלי, אם הייתי יכול לחיות בתקופה של דאז, בה לא היה צריך "אינטרנט או אייפון" בשביל לשרוד, הייתי מעדיף לחיות בתקופה של דאז, אבל כשיש את הדת שמספקת לך "ימי התנזרות"-טובים, ולא רק בדת היהודית, אני מעודד ואפילו מזדהה ברמה האישית עם זה.
תשמע, הרבה זמן לא ראיתי כולכך הרבה שטויות.

הדת היהודית חכמה ויש מטרות נסתרות הרבה מעבר לשטח שרוב האתאיסטים חיים עליו.
אוקיי,בוא תספר לי בבקשה.
אנחנו מתקרבים ביום כיפור ליהודי שחי לפני אלפיים שנה והלך לבית כנסת המקומי, ברגל, לבוש בבגדים צנועים וסנדלי עור, בלי כל העזרים שהעולם המודרני סיפק לנו.
וואו,קנית אותי. להיות היהודי מלפני 2000 שנה. מדהים.
הוכח שצום במסגרת זמן מסויימת מועיל במידה רבה לגוף
אני דיי בטוח שלא.
אגב בדת הנצרות של היוונים, הם צמים 200 יום בשנה
אתה מוזמן גם לצום 200 יום בשנה,נראה מה יהיה איתך.

אוקיי,בוא תספר לי בבקשה.

וואו,קנית אותי. להיות היהודי מלפני 2000 שנה. מדהים.

אני דיי בטוח שלא.

אתה מוזמן גם לצום 200 יום בשנה,נראה מה יהיה איתך.
אתה חקרת את הנושא? כי אני חקרתי.
עכשיו כנס לגוגל ותרשום "Fasting benefits". ואל תחזור בלי תובנות (שליליות או חיוביות).

אה, עושים את זה?
זה בערך הטיעון הכי גרוע שיש. גם לסובב תרנגול על הראש ולמלוק אותו זו מסורת. גם להלקות את עצמך עד זוב דם היא מסורת באיסלאם השיעי. גם ברית מילה לנשים הייתה מסורת (ועדיין בחלקים נידחים של אפריקה) במשך אלפי שנים.
לצום בכיפור זו מסורת שלך ( וכן של הרבה אנשים אחרים).
כמו שאצלי בכיפור המסורת היא לאכול רגיל ולהנות
אני לרוב מסמפט תגובות שלך אבל זו תגובה שלא קשורה לכלום.
מי ששומר - ישמור.
מי שלא שומר - שלא ישמור.

כל אחד ואני מאמין שלו.
טוב אני מניח שהטיעונים שלי לא הגיוניים כל כך, למה עם צריך תרבות בכלל..
בכל אופן אני לא כופה כלום על אף אחד, להפך אני שונא כפייה, בכל אופן אני חושב שלשמור על הזהות היהודית זה לא דבר מפגר.

אני עוד לא פגשתי נוצרים שאמרו לי שהם חושבים שהקריסמס זה דבר מפגר, ומי צריך את זה בכלל, רק יהודים אומרים שהמסורות שלהם מפגרות.

מי שלא מרגיש שייכות למסורת שלו שלא ישמור, מי שכן מרגיש שישמור, בזה נסגור את הסיפור אני שונא לדון על הדברים האלו

לצום ביום כיפור זו מסורת חבר'ה.
יש דברים שגם חילונים צריכים לשמור עליהם.
לא מסכים
מי שלא מרגיש שייכות למסורת שלו שלא ישמור
מסכים וזה לא מסתדר עם מה שאמרת קודם

לא משנה אולי בהתחלה לא הסברת את עצמך טוב, אבל ברור שמי שמרגיש שייכות למסורת שלו ורוצה לצום- שיבושם לו.

טוב אני מניח שהטיעונים שלי לא הגיוניים כל כך, למה עם צריך תרבות בכלל..
בכל אופן אני לא כופה כלום על אף אחד, להפך אני שונא כפייה, בכל אופן אני חושב שלשמור על הזהות היהודית זה לא דבר מפגר.

אני עוד לא פגשתי נוצרים שאמרו לי שהם חושבים שהקריסמס זה דבר מפגר, ומי צריך את זה בכלל, רק יהודים אומרים שהמסורות שלהם מפגרות.

מי שלא מרגיש שייכות למסורת שלו שלא ישמור, מי שכן מרגיש שישמור, בזה נסגור את הסיפור אני שונא לדון על הדברים האלו

אין קשר לשייכות למסורת,יש אנשים שחושבים שזה שהם יצומו יום אחד בשנה לא יעזור לאף אחד.
אז מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה לצום שלא יצום,אין קשר למסורת.

לא משנה אולי בהתחלה לא הסברת את עצמך טוב, אבל ברור שמי שמרגיש שייכות למסורת שלו ורוצה לצום- שיבושם לו
כנראה שבאמת לא הסברתי את עצמי טוב, אני לא הטפתי לאף אחד חס וחלילה.
אין קשר לשייכות למסורת,יש אנשים שחושבים שזה שהם יצומו יום אחד בשנה לא יעזור לאף אחד.
אז מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה לצום שלא יצום,אין קשר למסורת.
לא מסכים כן יש קשר למסורת, אני והרבה מהחברים שאני מכיר שצמים, לא צמים כי הם באמת מאמינים שמישהו למעלה נותן להם "פסק דין" הם עושים את זה כי זו מסורת שהם גדלו עליה, בדיוק כמו לאכול חלב בשבועות - זה אפילו לא כתוב בתנ"ך, זה נטו מסורת שנבנתה עם השנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית