הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפייה דתית - בצבא.

• פותח/ת השרשור Master
  • פורסם בתאריך

Master

מושעה
540
103
נק' מוניטין:
172
540
103
מה אתם חושבים על הכפייה הדתית בצה״ל?

למשל -
בבסיס אין אוכל, אם תצא ותקנה לעצמך אוכל יהיה לך מה לאכול בכיפור. כנ״ל לגבי מים.

אסור להיות עם פלאפון בחוץ, אתה תקבל על הראש אולי משפט? מי יודע.

שלא נדבר על זה שלוקחים פלוגות שלמות לטיולי סליחות ומי שלא מגיע נענש.

חיילים נעדרו מסיור סליחות ונענשו בריתוק - כיכר השבת

מה דעתכם? האם כפייה דתית באה בחשבון? ובאם היא באה בחשבון בצה״ל? ששם יש כל כך הרבה סוגים של אנשים מכל המגזרים משני המינים ולכל אחד אמונה משלו.

וואלה בפסח אותו דבר, לקחו לנו משחות שיניים, תבין לאיזה רמה הם ירדו
אסור היה לאכול חמץ בכלל, לא משנה איפה, גם לא בחדר האישי שלך.
צה"ל.

גם בהרבה מקומות עבודה אסור להביא או לאכול חמץ בזמן הפסח... כי צריך לכבד את שומרי המסורת. סליחה אבל מה עם האמונות שלי??
למה שיגידו לי מה לאכול? מה זה החרא הזה?
אתם רוצים לאכול דיקט מלוח בבקשה.. אבל למה לחייב אותי??! 😣

אתה יודע שבשביל שיהיה לך אוכל - צריך להקפיץ טבחים, בודקי בטיחות, תורני מטבח, שלא נדבר על הפסילה של הכלים בהם השתמשת לטובת האוכל (מאחר והם כבר לא כשרים)?
אז בדאגה שלך "לפרט המסכן" - אתה לא שם לב שאתה פוגע גם באלה שמסביבך (שבסה"כ רוצים לנוח ביום הזה, כמו רובו המוחלט של ישראל חילוני/ דתי).

יש חוק בישראל שמתווה על איסור מכירת חמץ ופתיחת חנויות ביום כיפור, אז למה להיות ראש קטן? אם אתה כל כך מתעקש על לאכול ביום הזה, תקנה אוכל לפני ותאכל בפינה שלך בלי לפגוע באחרים או שו שתפנה למשק"ית ת"ש/ קצין אחראי בנוגע "לאומנות" שלך ואני בטוח שהם ימצאו לך פתרון מתאים.

ביום כיפור האחרון שהייתי בצבא (בשטח) רכזו במכולה אחת מנות קרב ואוכל שלא מקלקל וכל מי שרצה יכל לאכול שם מתי שהוא רצה.
גם כמובן שאף אחד לא בא אליך בטענות על שימוש בטלפון, רק שהיה עדיף להשתמש בו לא ליד כאלה ששומרים בשביל להתחשב.

ביום כיפור האחרון שהייתי בצבא (בשטח) רכזו במכולה אחת מנות קרב ואוכל שלא מקלקל וכל מי שרצה יכל לאכול שם מתי שהוא רצה.
גם כמובן שאף אחד לא בא אליך בטענות על שימוש בטלפון, רק שהיה עדיף להשתמש בו לא ליד כאלה ששומרים בשביל להתחשב.
בדיוק מה שרציתי לרשום. אצלנו גם הייתה חופית עם מעדנים, שוקו, גבינות וכל מה שאפשר לשמור בקירור.

לא שמעתי בחיים על מקרה כזה,שאני הייתי בכיפור בבסיס שמו בצד אוכל לחיילים ואנשי קבע שלא צמים

לזה אני מתכוון רואים את זה כנורמה והוא מדבר על כפייה של לא לאכול יום אחד (וזה לא נכון) ואף אחד לא מדבר על 3 שנים שאף אחד לא שואל אותך אם כן או לא

לזה אני מתכוון רואים את זה כנורמה והוא מדבר על כפייה של לא לאכול יום אחד (וזה לא נכון) ואף אחד לא מדבר על 3 שנים שאף אחד לא שואל אותך אם כן או לא
לא הבנתי את הנקודה שלך?גיוס לצבא זה נורמה כי זה חובה

בחיים לא שמעתי על חוקים כמו אסור להיות עם פלאפון או שאין מים. וגם בד"כ יש פריסה של נקניקים ולחם או משהו כזה לאלה שלא צמים. כנראה נפלת על בסיס חרא עם רס"ר חרא.

וואלה לא הרגשתי את הכפייה, בקרבי אצלנו כל מי שלא צם, נתנו לנו מנות קרב ואכלנו בצד...
מקובל לגמרי...

wat

קבצים מצורפים

• a.PNG
    a.PNG
    KB 77.8 · צפיות: 174
לא מכיר דבר כזה. הבסיס מחוייב לספק לך מזון לפני הצום שתוכל לקחת וכנ"ל מים.

אסור להיות עם פלאפון בחוץ, אתה תקבל על הראש אולי משפט? מי יודע
כל כך כואב להתנתק קצת?

אתה משרת עם הרבה מאוד אנשים, גם לא דתיים שזה מפריע להם.
אני לא דתי, אבל כן צם בכיפור, לא אומר לך שהייתי מעיר לך על זה, אבל מינימום לכבד זה לא לעשות את זה בפנים.

שלא נדבר על זה שלוקחים פלוגות שלמות לטיולי סליחות ומי שלא מגיע נענש.

חיילים נעדרו מסיור סליחות ונענשו בריתוק - כיכר השבת
אני בטוח שהריתוק שהם קיבלו הוא לא בגלל שהם לא הגיעו, אלא בגלל שסירבו להגיע, סירוב פקודה לכ משנה מה היא (כל עוד חוקית) משמעו ריתוק, זה צבא..אני בטוח שהסיפור שם הוא עניין של התעקשות אחד מול אחד ללא קשר לדת.

מה דעתכם? האם כפייה דתית באה בחשבון? ובאם היא באה בחשבון בצה״ל? ששם יש כל כך הרבה סוגים של אנשים מכל המגזרים משני המינים ולכל אחד אמונה משלו.
הצבא כפוף למדינה, המדינה היא מדינה יהודית, משמע הצבא הוא יהודי.
אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום, אלא החגים עצמם מגבילים אותך מעט מאוד.
כל שאר הדתות מקבלות חופשים במועדים שלהם, אם זה דרוזים/צ'רקסים/אתיופים או נוצרים. כולם מתקבלים ובכולם מתחשבים.
אבל ביהודים מתחשבים יותר, נכון, כי יש יותר וכי זה צבא במדינה יהודית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית