הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לפטופ - תוך שבוע חייב לקנות!

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
הדרישות שלי הן:
i5/i7 סדרה 5
8 ראם
כ.מסך חיצוני
1 טרה ביט 7200 rpm
צורב dvd
אסוס או דל עם 3 שנים אחריות יבואן.

יש לי כרגע 2 התלבטויות:

אסוס

וואלה!שופס - אתר הקניות הגדול בישראל. מוצרי חשמל, מחשבים, ריהוט ועוד.

דל

כמה זה קריטי ההבדל בין מעבד i5 5200u לעומת i7 5500u?
איך וואלה שופס?
אני מחפש לפטופ ב3000 שקל בערך.. יש דיל יותר משתלם ממה שהבאתי למעלה?

הדרישות הן לפטופ לתוכנות גרפיות כבדות (אני אהיה סטודנט למערכות מידע ואחי להנדסה אזרחית. קונים 2 לפטופים)

• פותח/ת השרשור
מה עם AlienWare מחו"ל?
הלפטופים הכי חזקים בייצור סדרתי.
אני לא מבין גדול... אבל אני רוצה אחריות בארץ ל3 שנים ומקלדת בעברית.. אין לי יותר מידי זמן לחכות למשלוח ולהתעסק עם אחריות מחו"ל/מקלדת בלי עברית

אין שום קשר לגיימינג, הוא ציין תוכנות גרפיקה כבדות אז למה ללכת על לפטופ? עבודה לא נוחה וחומרה משמעותית יותר נחותה מנייח מקביל. אם אתה חייב לפטופ (באמת חייב) תתכונן לשלם לא מעט עבור מחשב שיענה לצרכים שלך
ובהרבה אני מתכוון מקבוק פרו או אם אתה רוצה וינדוס DELL XPS 15 7812

• פותח/ת השרשור
אין שום קשר לגיימינג, הוא ציין תוכנות גרפיקה כבדות אז למה ללכת על לפטופ? עבודה לא נוחה וחומרה משמעותית יותר נחותה מנייח מקביל. אם אתה חייב לפטופ (באמת חייב) תתכונן לשלם לא מעט עבור מחשב שיענה לצרכים שלך
ובהרבה אני מתכוון מקבוק פרו או אם אתה רוצה וינדוס DELL XPS 15 7812
הבנתי מסטודנטית שנה שלישית במקצוע שלי שיש לה i5 שסוחב בקושי, אבל הוא כנראה ישן.
אז i5 חדש עם 8 ג׳יגה ראם וכרטיס מסך חיצוני אמור לתת פוש ולעבוד כמו שצריך

אבל מזה תוכנות עריכה גרפית כבדות? המחשבים הניידים שמוצהרים למטרה הזו עולים 9K ומעלה ממש לא בסדר גודל של מה שקישרת

הi5 יעשה עבודה מעולה,i7זה נורא עוצמתי ומשמש בעיקר לגיימינג

פחחחח איזה שטות רשמת פה

I5 וI7 יתנו לך את אותם הביצועים בול למשתמשים רגילים + גיימרים
לאנשים שעוסקים בעריכה כלשהי (גרפית, וידאו, מוזיקה) לI7 יהיה יתרון על פי הI5
אחרת שניהם זהים ואין סיבה לקחת I7

• פותח/ת השרשור
אבל מזה תוכנות עריכה גרפית כבדות? המחשבים הניידים שמוצהרים למטרה הזו עולים 9K ומעלה ממש לא בסדר גודל של מה שקישרת
אני לא יודע את השמות, שאלתי במקרה סטודנטית למערכות מידע.
אני אחפש

פחחחח איזה שטות רשמת פה

חחח אוקיי חשבתי שאני צודק , לא אז לא .. no pressure

פחחחח איזה שטות רשמת פה

זה נכון למחשבים נייחים, אבל במחשבים ניידים הסיפור שונה.
במחשבים ניידים הi5 הוא דו-ליבתי לעומת הi7 שיש גם דו-ליבתי (סיומת u) וגם ארבע-ליבתי (סיומת hq), לכן במחשבים ניידים- גם לגיימינג צריך i7 עם סיומת hq.

ההמלצה שלי אליך היא להגדיל עת התקציב (מצטער אבל אין לי כל כך המלצות ב3000 שקל) לפחות לסביבות ה5000 ולקנות משהו מסדרת Y של לנובו או אם בכלל יש לך עוד תקציב (סביבות ה6000) אתה יכול לקנות משהו מהסדרה החזקה של אסוס (סדרה G).

מצטער שאין לי כל כך איך לעזור...

• פותח/ת השרשור
זה נכון למחשבים נייחים, אבל במחשבים ניידים הסיפור שונה.
במחשבים ניידים הi5 הוא דו-ליבתי לעומת הi7 שיש גם דו-ליבתי (סיומת u) וגם ארבע-ליבתי (סיומת hq), לכן במחשבים ניידים- גם לגיימינג צריך i7 עם סיומת hq.

ההמלצה שלי אליך היא להגדיל עת התקציב (מצטער אבל אין לי כל כך המלצות ב3000 שקל) לפחות לסביבות ה5000 ולקנות משהו מסדרת Y של לנובו או אם בכלל יש לך עוד תקציב (סביבות ה6000) אתה יכול לקנות משהו מהסדרה החזקה של אסוס (סדרה G).

מצטער שאין לי כל כך איך לעזור...
הצעת לי עכשיו לפטופ בפי 2 מהמחיר שרשמתי חחחח

סטודנט עוד פחות מחודש.. אין לי כסף מיותר לשרוף על לפטופ.. אני לא צריך משחקים או מסך fhd

הצעת לי עכשיו לפטופ בפי 2 מהמחיר שרשמתי חחחח

סטודנט עוד פחות מחודש.. אין לי כסף מיותר לשרוף על לפטופ.. אני לא צריך משחקים או מסך fhd

חח אני יודע, מצטער.
פשוט הדרישות של עריכה כבדה מהמעבד ומהזיכרון כל כך גבוהות שאני לא חושב שמחשב נייד סטנדרטי יעמוד בזה.
אתה חייב מחשב נייד ללימודים או שאתה יכול לעבוד גם עם נייח (בבית כמובן)?

• פותח/ת השרשור
חח אני יודע, מצטער.
פשוט הדרישות של עריכה כבדה מהמעבד ומהזיכרון כל כך גבוהות שאני לא חושב שמחשב נייד סטנדרטי יעמוד בזה.
אתה חייב מחשב נייד ללימודים או שאתה יכול לעבוד גם עם נייח (בבית כמובן)?
יכול להיות שהפרזתי בדרישות.
I5 ישן ולא דור 5 יסחוב בקושי את התוכנות אז אין סיבה ש i5 סדרה 5 עם מספיק זיכרון וכ.מסך חיצוני לא יסחוב.
וכן אני צריך לפטופ לקחת איתי לאוניברסיטה

הדרישות שלי הן:
i5/i7 סדרה 5
8 ראם
כ.מסך חיצוני
1 טרה ביט 7200 rpm
צורב dvd
אסוס או דל עם 3 שנים אחריות יבואן.

יש לי כרגע 2 התלבטויות:

אסוס

דל

כמה זה קריטי ההבדל בין מעבד i5 5200u לעומת i7 5500u?
איך וואלה שופס?
אני מחפש לפטופ ב3000 שקל בערך.. יש דיל יותר משתלם ממה שהבאתי למעלה?

הדרישות הן לפטופ לתוכנות גרפיות כבדות (אני אהיה סטודנט למערכות מידע ואחי להנדסה אזרחית. קונים 2 לפטופים)
שמע , אני לא מבין יותר מדי במחשבים, אבל ממה שכן הספקתי להבין בעצמי וגם על סמך חברים זה שאסוס זה חתול בשק.
ותריץ חיפוש, היו פה בשנה האחרונה הרבה נושאים דומים. (אני בעצמי פתחתי אחד אני חושב , אם זה לא היה תגובה בתוך נושא קיים כבר שכחתי)

• פותח/ת השרשור
שמע , אני לא מבין יותר מדי במחשבים, אבל ממה שכן הספקתי להבין בעצמי וגם על סמך חברים זה שאסוס זה חתול בשק.
ותריץ חיפוש, היו פה בשנה האחרונה הרבה נושאים דומים. (אני בעצמי פתחתי אחד אני חושב , אם זה לא היה תגובה בתוך נושא קיים כבר שכחתי)
יש ביקורות טובות ויש רעות.. אי אפשר לדעת.
למה דל לא שמים בלפטופים שלהם הארדיסק עם 7200rpm?? הכל 5400.. אפילו ב3.5 אלף, כשלאסוס יש לפטופ מקביל ב2800 ש"ח

יכול להיות שהפרזתי בדרישות.
I5 ישן ולא דור 5 יסחוב בקושי את התוכנות אז אין סיבה ש i5 סדרה 5 עם מספיק זיכרון וכ.מסך חיצוני לא יסחוב.
וכן אני צריך לפטופ לקחת איתי לאוניברסיטה

בהתחלה היו לי חששות בנוגע לסדרה החמישית של i5 מפני שהיא סדרה שכולה בסיומת u שזאת סיומת של מעבדים חסכוניים בחשמל, אבל לאחר בדיקה יש הבדל של רק 15% בביצועי מעבד בין ה5200u לi7 עם 4 ליבות. (15% בביצועי מעבד יהוו בערך 5% בביצועים כלליים. לא משמעותי).

אז בהתחשב בתקציב, אני חושב שהאסוס שהבאת הוא אופציה טובה, מאחר והדיסק הוא 7200rpm וגם הכרטיס מסך הוא Class 2.

אגב, אם מעניין אותך דירוגים של כרטיסי מסך הינה אתר טוב:
Comparison of Laptop Graphics Cards

• פותח/ת השרשור
בהתחלה היו לי חששות בנוגע לסדרה החמישית של i5 מפני שהיא סדרה שכולה בסיומת u שזאת סיומת של מעבדים חסכוניים בחשמל, אבל לאחר בדיקה יש הבדל של רק 15% בביצועי מעבד בין ה5200u לi7 עם 4 ליבות. (15% בביצועי מעבד יהוו בערך 5% בביצועים כלליים. לא משמעותי).

אז בהתחשב בתקציב, אני חושב שהאסוס שהבאת הוא אופציה טובה, מאחר והדיסק הוא 7200rpm וגם הכרטיס מסך הוא Class 2.

אגב, אם מעניין אותך דירוגים של כרטיסי מסך הינה אתר טוב:
Comparison of Laptop Graphics Cards
אז לחסוך 300 שקל ולקנות i5 5200?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית