הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"55 אחוזים מהגברים שהשתתפו במחקר אמרו שאישה רזה זה דבר מביש ופגום"

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
תלוי מה הם מגדירים רזה ומה הם מגדירים שמנה
ולמה בכלל משקל או מראה של מישהי (כל עוד כמובן בגבול הטעם הטוב או שאל תצאו עליי, אני אגיד לא מוגזם) אמור
להפוך אותה ליפה/מכוערת או לזה שמישהו יאהב אותה?
אהבה לא נמדדת בזה אם את קצת שמנה יותר מהממוצע אם רזה מהממוצע או אם את ממוצעת..
לפי מה שהבנתי כי אני בתול מסכן חסר חברה חחח

אני רק אעיר שגם אותן מוסכמות חברתיות בנושא מודל היופי נועדו לשרת מטרות ביולוגיות.
בחברה המערבית שבה יש מודעות לבריאות, אכילה נכונה וכושר, גברים יסלדו יותר מנשים שמנות בגלל שזה מסמל מצב בריאותי לא תקין וגם לרוב מראה על סטטוס חברתי נמוך יותר.

בחברות עניות בהן יש מחסור במזון נשים שמנות יסמלו סטטוס חברתי גבוה והבטחה להמשכיות ביולוגית (רזון- עוני- רעב- בריאות לקויה)

• פותח/ת השרשור
אני רק אעיר שגם אותן מוסכמות חברתיות בנושא מודל היופי נועדו לשרת מטרות ביולוגיות.
בחברה המערבית שבה יש מודעות לבריאות, אכילה נכונה וכושר, גברים יסלדו יותר מנשים שמנות בגלל שזה מסמל מצב בריאותי לא תקין וגם לרוב מראה על סטטוס חברתי נמוך יותר.

בחברות עניות בהן יש מחסור במזון נשים שמנות יסמלו סטטוס חברתי גבוה והבטחה להמשכיות ביולוגית (רזון- עוני- רעב- בריאות לקויה)

"אולם, 76(אני מניח שהכוונה היא לאחוזים) מהגברים והנשים שהשתתפו במחקר הודו שקיימות סכנות בריאותיות בהשמנה ושהיא מקשה - במקרים קיצוניים - על האישה לצאת לעבודה."
מסתבר שהם מודעים היטב להשלכות הבריאותיות...

"אולם, 76(אני מניח שהכוונה היא לאחוזים) מהגברים והנשים שהשתתפו במחקר הודו שקיימות סכנות בריאותיות בהשמנה ושהיא מקשה - במקרים קיצוניים - על האישה לצאת לעבודה."
מסתבר שהם מודעים היטב להשלכות הבריאותיות...
גם אם הם מודעים לסכנות לא בהכרח מראה על כך שהם חושבים שאישה רזה תסמל מצב בריאותי טוב יותר משל שמנה. וגם לא הבטחת המשכיות. הרי עבורם הרזון מקושר עם עוני - אישה ענייה יכולה לסבול משלל מחלות בגלל סיבות שלא קשורות למשקל גופה (חוסר הגיינה, טיפול רפואי לקוי ועוד) ובנוסף, מצב כלכלי עגום ישפיע על איכות גידול הצאצאים והבטחת ההמשכיות.
"נערות עם עודף משקל נחשבות למי שמגיעות ממשפחות מיוחסות ולכן מבוקשות יותר לנישואין. מנגד, נערות רזות נתפשות כמי שמגיעות מסביבה של עוני ורעב"
זאת אומרת שלמרות הסכנות הבריאותיות בהשמנה שרובם מודעים אליהם , עדיין התפיסה היא שרזה=רעב=עני.

הקדימה אותי כבר sunshine.
זה קורה בגלל שבמדינות האלה, שהן עניות מאוד, אישה שמנה נחשבת (או לפחות נראית) ממעמד גבוהה יותר.

וזה לא רק לגבי משקל ולא רק לגבי נשים.
למשל, יצא לי לשאול תאילנדי שעובד בארץ למה הוא לובש בגדים ארוכים בשיא החום..
ללא שום קשר לאיזשהו פאן בריאותי, הוא פשוט לא רוצה להשתזף, מפני שעבורם צבע עור ככל שהוא כהה מעיד על סטטוס חברתי נמוך (עבודה בשמש).
בחברה המערבית לעומת זאת, לשיזוף יש קשר גם לתרבות פנאי ולא בהכרח לעבודה פיזית בחוץ. לכן התפיסה שונה.

• פותח/ת השרשור
וזה לא רק לגבי משקל ולא רק לגבי נשים.
למשל, יצא לי לשאול תאילנדי שעובד בארץ למה הוא לובש בגדים ארוכים בשיא החום..
ללא שום קשר לאיזשהו פאן בריאותי, הוא פשוט לא רוצה להשתזף, מפני שעבורם צבע עור ככל שהוא כהה מעיד על סטטוס חברתי נמוך (עבודה בשמש).
בחברה המערבית לעומת זאת, לשיזוף יש קשר גם לתרבות פנאי ולא בהכרח לעבודה פיזית בחוץ. לכן התפיסה שונה.

כן , זה מזכיר את הטיול בסין שבו ראיתי את בגדי הים וכיסויי הפנים של הסיניות והרתיעה המוגזמת שלהן משיזוף...

קבצים מצורפים

• שיזוף.jpg
    שיזוף.jpg
    KB 42.5 · צפיות: 107
כן , זה מזכיר את הטיול בסין שבו ראיתי את בגדי הים וכיסויי הפנים של הסיניות והרתיעה המוגזמת שלהן משיזוף...
אני לא הייתי נכנס לים שלהם גם אם היו משלמים לי.
עם כל היצורים שמסתובבים שם ויכולים להרוג אותך.

תלוי מה הם מגדירים רזה ומה הם מגדירים שמנה
ולמה בכלל משקל או מראה של מישהי (כל עוד כמובן בגבול הטעם הטוב או שאל תצאו עליי, אני אגיד לא מוגזם) אמור
להפוך אותה ליפה/מכוערת או לזה שמישהו יאהב אותה?
אהבה לא נמדדת בזה אם את קצת שמנה יותר מהממוצע אם רזה מהממוצע או אם את ממוצעת..
לפי מה שהבנתי כי אני בתול מסכן חסר חברה חחח

תשאר בדעה הזאת עוד כמה שנים ואני רשמית לא אאבד כבוד לחלוטין לבני אדם.

What. is. that:suicide:
הלכתי להתחבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית