הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

triceps doms

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
שמתי לב שהתלת-ראשי שלי נוטה לכאוב (doms) יותר משרירים אחרים. האם זה חריג או שהשריר הזה מועד לתופעה?

לא ידוע לי על שרירים שבאופן אבסולוטי נוטים לסבול יותר מ doms ביחס לשרירים אחרים.

קראתי בזמנו (לא זוכר איפה) ששרירים קטנים נוטים להיתפס יותר מעצם העובדה שהם קטנים אז החומצות חלב לפעמים מתרכזות יותר באותו מקום ויותר קשה להן להתפזר(משהו כזה, לא יודע עד כמה זה נכון)

קראתי בזמנו (לא זוכר איפה) ששרירים קטנים נוטים להיתפס יותר מעצם העובדה שהם קטנים אז החומצות חלב לפעמים מתרכזות יותר באותו מקום ויותר קשה להן להתפזר(משהו כזה, לא יודע עד כמה זה נכון)
לפרוטוקול אני בעיקר נתפס בחזה ובהאמסטרינג
למרות שיכול להיות לי גם בביספ דומס לא קטן..

אין קשר בין חומצות חלב ל DOMS

• פותח/ת השרשור
ממה נובע הdoms?
את זה לא לגמרי יודעים, אבל ברור שאין לכך קשר לחומצת חלב כי היא לא נשארת בשרירים זמן רב, כלומר עד שה DOMS מתחילים היא כבר מזמן שכחה מה זה להיות יהודי התפרקה.

ממה נובע הdoms?

זה עדיין נחקר בפעם האחרונה שבדקתי (במהלך הלימודים לפני שנתיים ).
יש את התיאוריה המכנית ( פגיעה בהמשכיות הסיב האקטיבי , וקרעים באלמנטים הפאסיבים ( רקמות חיבור וסרקולמה) )
ואת התיאוריה התרמית ( הטמפ' הגבוהה שמתפתחת עקב המאמץ האקסצנטרי חושפת את השריר לפגיעות מבניות ולשינויים
מטבוליים .מעטפת של השריר לא ממש עמידה לחום ויש חדירות גדולה של חומרים פרו דלקתיים ןכן')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית