חבר שלי מתאמן מתחיל, אחד שגם לא ראה יותר מדי חד"כ ומשקולות.
הוא התאמן חודש בתכנית FBW שאיזה מאמן אחד עשה לו, תכנית על הפנים, לטענת המדריך "לשבועיים שיסתגל לאימונים" whatever.
קיצר הוא רצה להחליף לתכנית נורמלית - אמרתי לו שילך על FBW נורמלית...
הוא הלך לאיזה מאמן שרשם לו תכנית הזויה:
ABC, כלומר פיצול שרירי הגוף ל-3 אימונים, כאשר הוא יעשה 3 אימונים בשבוע, כל פעם חלק אחר.
עכשיו אמרתי לו שלדעתי זו תכנית על הפנים, ושעדיף לו ללכת על FBW עם עצימות לא רעה, כי בעצם:
תדירות - הוא יעבוד על כל קבוצת שרירים רק פעם בשבוע, לעומת FBW שבה עובדים 3.
נפח - הנפח בסופו של דבר יהיה זהה פחות או יותר ל-FBW - אותם סטים בשבוע.
עצימות - העצימות תהיה נמוכה ביחס ל-FBW, כי הרי הוא ייעשה פי 3 יותר סטים באותו אימון על אותה קבוצת שרירים, מה שיימנע ממנו להעמיס משקל.
בכל אופן החלטתי לשאול פה מה דעתכם, והאם אני צודק, כי ייתכן שמדובר פה בנקודה שפספסתי.
הוא התאמן חודש בתכנית FBW שאיזה מאמן אחד עשה לו, תכנית על הפנים, לטענת המדריך "לשבועיים שיסתגל לאימונים" whatever.
קיצר הוא רצה להחליף לתכנית נורמלית - אמרתי לו שילך על FBW נורמלית...
הוא הלך לאיזה מאמן שרשם לו תכנית הזויה:
ABC, כלומר פיצול שרירי הגוף ל-3 אימונים, כאשר הוא יעשה 3 אימונים בשבוע, כל פעם חלק אחר.
עכשיו אמרתי לו שלדעתי זו תכנית על הפנים, ושעדיף לו ללכת על FBW עם עצימות לא רעה, כי בעצם:
תדירות - הוא יעבוד על כל קבוצת שרירים רק פעם בשבוע, לעומת FBW שבה עובדים 3.
נפח - הנפח בסופו של דבר יהיה זהה פחות או יותר ל-FBW - אותם סטים בשבוע.
עצימות - העצימות תהיה נמוכה ביחס ל-FBW, כי הרי הוא ייעשה פי 3 יותר סטים באותו אימון על אותה קבוצת שרירים, מה שיימנע ממנו להעמיס משקל.
בכל אופן החלטתי לשאול פה מה דעתכם, והאם אני צודק, כי ייתכן שמדובר פה בנקודה שפספסתי.