הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת תרגילים מורכבים על מערכת העצבים

אמא שלי פזיותרפיסטית והיא מתווכחת איתי כשאני אומר שהתרגילים המורכבים בעיקר סקוואט ודדליפט משפעים על מערכת העצבים ומחזקים אותה.
אשמח אם תוכלו לשלוח לי מאמרים שמדברים על הנושא

תודה מראש

פיזיותרפיסטים לא מבינים מהחיים שלהם...

לא צריך להכליל

the joke.jpg

• פותח/ת השרשור
חחח קשה להבין ציניות בכתיבה.
תנסח את השאלה , כי אין משמעות ל"מחזק את מערכת העצבים".
השאלה היא דיי כללית לא משהו ספיציפי.
מאמרים על ההשפעה של תרגילים מורכבים כבדים בכללי או סקוואט/דדליפט באופן ספציפי על מערכת העצבים

חחח קשה להבין ציניות בכתיבה.

השאלה היא דיי כללית לא משהו ספיציפי.
מאמרים על ההשפעה של תרגילים מורכבים כבדים בכללי או סקוואט/דדליפט באופן ספציפי על מערכת העצבים

אני יודע שזה אולי לא עוזר לך כל כך , אבל מהניסיון שלי :
א. סקוואט ( על כל צורותיו , עם/בלי משקל חיצוני ) הוא תרגיל חשוב בכל תוכנית אימון ושיקום. אני משתמש בו המון מגילאי נוער עד גיל 108. בגילאים שנושקים לגיל הנ"ל מי שלא יכול לעשות סקוואט לא יכול לקום מהכסא. תנסה יום אחד לשבת כל היום בכסא , ותבין את החשיבות...
ב. אם אני כפיזיותרפיסט אוכל במהלך הטיפולים שלי לגרום לאדם לא פעיל ( ורוב האנשים הם כאלו ) להתחיל לעשות סקוואטים ( אם אני צריך לבחור רק תרגיל כוח אחד - סקוואט יהיה הראשון ברשימה ) , אז עשיתי את שלי. וזה יותר חשוב מכל מה שלומדים בבית הספר לפיזיותרפיה בכל הנוגע לאנשים שבריאים בדרך כלל.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה אולי לא עוזר לך כל כך , אבל מהניסיון שלי :
א. סקוואט ( על כל צורותיו , עם/בלי משקל חיצוני ) הוא תרגיל חשוב בכל תוכנית אימון ושיקום. אני משתמש בו המון מגילאי נוער עד גיל 108. בגילאים שנושקים לגיל הנ"ל מי שלא יכול לעשות סקוואט לא יכול לקום מהכסא. תנסה יום אחד לשבת כל היום בכסא , ותבין את החשיבות...
ב. אם אני כפיזיותרפיסט אוכל במהלך הטיפולים שלי לגרום לאדם לא פעיל ( ורוב האנשים הם כאלו ) להתחיל לעשות סקוואטים ( אם אני צריך לבחור רק תרגיל כוח אחד - סקוואט יהיה הראשון ברשימה ) , אז עשיתי את שלי. וזה יותר חשוב מכל מה שלומדים בבית הספר לפיזיותרפיה בכל הנוגע לאנשים שבריאים בדרך כלל.
אולי לא הבנת,אתה לא צריך לשכנע אותי.אני מבין את החישבות של הסקוואט.
הבעיה זאת אמא שלי שלא מבינה

לא מבין איזה מאמר אתה רוצה לקבל.
כל כיווץ של שריר בגוף מתחיל בפעולה חשמלית (עצבית) וכמו הרבה דברים אחרים בגוף יש התייעלות של תהליכים כדי להסתגל לעומס.
אז כן, תרגילים בעומס מסוים (לא רק חופשיים) משפיעים על מערכת העצבים ומוזר שפיזיו' לא יודעת את זה.

אולי לא הבנת,אתה לא צריך לשכנע אותי.אני מבין את החישבות של הסקוואט.
הבעיה זאת אמא שלי שלא מבינה

הבנתי טוב מאוד. רק רציתי לכתוב מנקודת מבט של פיזיותרפיסט שלא מטפל רק בילדים.
בכל אופן , מה , מבחינתה , הבעיה בסקוואט/דדליפט? או שהבעיה היא רק בסקוואט/דדליפט כבד? כי את זה אפשר להבין ( בעיקר פוטנציאל לפציעות אורטופדיות )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית