הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

לא דיברתי על גיל 18,דיברתי באופן כללי שאנשים עם IQ גבוה תמיד מחפשים ללמוד ולדעת עוד,לא תמצא מישהו עם IQ נמוך בדרגה בכירה(ולא עמיר פרץ לא נחשב).
אתגרת אותי עם המשפט הזה וישר חשבתי על ג'ורג' בוש ג'וניור שנחשב לדביל אבל מתברר שלפי ההערכות יש לו iq לא נמוך בכלל (יש שמועה שקרית שרצה ברשת שה iq שלו 91)
מעניין לקרוא בנושאHow Smart Should the President Be?

נמצא קשר ישיר בין השמנת יתר לסרטן.
המסקנה שלך: כל השמנים חולים בסרטן? 🫤
יאפ

אתגרת אותי עם המשפט הזה וישר חשבתי על ג'ורג' בוש ג'וניור שנחשב לדביל אבל מתברר שלפי ההערכות יש לו iq לא נמוך בכלל (יש שמועה שקרית שרצה ברשת שה iq שלו 91)
מעניין לקרוא בנושאHow Smart Should the President Be?

כן זה מעניין,מסתבר שגם לביבי יש אייקיו של 180

אתה תמצא בדרגה בכירה אנשים עם אינטיליגנציה רגשית גבוהה, לווא דווקא עם איי קיו גבוהה.
כמו כן אמרתי לך כבר שאני מתעסק ומתעניין בהמון נושאים.
אווירונאוטיקה, אבולוציה של האדם, תרבויות (ראה מה שכתבתי על המיתולוגיה הוויקינגית, שושלות הפרעונים, ובכלל אני נמשך לנושאים שקשורים בתרבויות עתיקות)

אתה בתגובה התחלת להגיב על כך שזה לא משנה כל מה שאני מתעסק ומתעניין בו כי בן אדם כמוני צריך להשאיר חותם על ההיסטוריה וכל מיני שטויות נוספות.

אני כרגע חי את החיים לא מחפש דרכים להשפיע על כלל האנושות.
מה שמעניין אותי אני אעסוק בו.
ואם אני אחליט שבא לי להיות טייס? או ארכיאולוג? או אפילו סייע בגן ילדים, כי זה יעשה לי טוב?

והחותם שלי בהיסטוריה לא יהיה כזה משמעותי?
ורוב האנשים לא ידעו על הקיום שלי?
חוץ מזה, כמה אנשים כבר השאירו חותם בהיסטוריה מכלל האוכלוסייה שאי פעם חיה?
ולמי שעדיין מצדדים במערכת החינוך "המסורתית".

בתור אחד שלמד במרכז למחוננים עד כתה ט' הנה כמה דוגמאות לסוג שאלות שלא ישאלו אתכם לעולם בבית ספר:
מה הדרך המהירה ביותר להפוך קוביה?
האם הייתם עונים: "למשוך אותה דרך עצמה במימד הרביעי" ?

ואחרי השאלה הזאת קל לענות על:
למה כשאנו מסתכלים במראה אנחנו מסתכלים בעצם בהדגמה של המימד הרביעי?

וגם, אם מהירות האור היא המהירות המקסימלית שאפשר להגיע אליה על פי חוקי הפיזיקה, איך תגדירו את מהירות ההתקרבות אחד לשני של שני עצמים המתקרבים אחד לשני במהירות האור?
הרי על פי ההיגיון צריך לחבר את המהירויות של שני העצמים הנעים אחד לכיוון השני וזאת מהירות ההתקרבות שלהם.
האם שני העצמים שנעים אחד אל השני במהירות האור מתקרבים במהירות כפולה ממהירות האור?

(לפני שיקפצו עלי, כן, אף עצם לא יכול להגיע למהירות האור, הוא יכול להגיע ממש קרוב למהירות האור, אבל אף פעם לא למהירות האור, אבל נאפשר את זה בשביל השאלה)
ועוד משהו אם אני כבר בשוונג.
אנחנו חיים במציאות תלת מימדית אבל למרות מה שנהוג לחשוב הראיה שלנו היא דו מימדית ולא תלת מימדית.
אם הייתה לנו ראייה תלת מימדית היינו יכולים לראות לתוך דברים.

בשביל שתיהיה לך ראיה תלת מימדית אמיתית אתה צריך לחיות במציאות ארבע מימדית, בשביל ראיה ארבע מימדית צריך לחיות במציאות חמש מימדית וכן הלאה.

על השתיים האחרונות עניתי.
גם אני חושב שמערכת החינוך מטומטמת.
האם זה אומר שיש לי iq של 150?

לא תמצא מישהו עם IQ נמוך בדרגה בכירה(ולא עמיר פרץ לא נחשב).
LOL
ולצורך הדוגמא, המנהל במקום בו עבדתי כחייל משוחרר היה בוגר 8 שנות לימוד (ולא כי הוא פרש להקים סטארט-אפ) מהאנשים שדורשים הסבר להסבר שנתת לו.

LOL
ולצורך הדוגמא, המנהל במקום בו עבדתי כחייל משוחרר היה בוגר 8 שנות לימוד (ולא כי הוא פרש להקים סטארט-אפ) מהאנשים שדורשים הסבר להסבר שנתת לו.
התכוונתי למעמד בכיר בתוך המקצוע,לא כל פוליטיקאי עם IQ גבוה,אבל השרים\סגני שרים\ראשי ממשלה\נשיאים וכו כן.
לא כל מ"ע עם IQ גבוה אבל הרמטכ"ל\סגן רמטכ"ל\מפקדי חיילות וכו כן.
בקיצור כל בן אדם שהוא בראש המקצוע שלו עם IQ גבוה.

התכוונתי למעמד בכיר בתוך המקצוע,לא כל פוליטיקאי עם IQ גבוה,אבל השרים\סגני שרים\ראשי ממשלה\נשיאים וכו כן.
לא כל מ"ע עם IQ גבוה אבל הרמטכ"ל\סגן רמטכ"ל\מפקדי חיילות וכו כן.
בקיצור כל בן אדם שהוא בראש המקצוע שלו עם IQ גבוה.
הוא היה בדרג שהתפקיד הבא עבורו יהיה סגן ראש עיר, סמנכ"ל עירייה.
אבל הוא רק דוגמא אחת. מה שאני אומר זה שעם מספיק אסרטיביות ויכולת שיכנוע אתה יכול להנהיג ולהיות עם IQ נמוך יחסית

על השתיים האחרונות עניתי.
גם אני חושב שמערכת החינוך מטומטמת.
האם זה אומר שיש לי iq של 150?
זה לא היה קשור בכלל ל-iq.

פשוט הדגמתי דברים שילדים עוד לא בני 16 לומדים ומבינים בתוכניות למחוננים.
דברים שמפתחים לך את הידע והחשיבה הרבה מעבר למה שמערכת החינוך מאפשרת.

לדעתי חשיבה והבנה מרחבית חשובה הרבה יותר.
ויצירתיות.
וחשיבה מחוץ לקופסה.
חשובים הרבה יותר מכמה מקצועות שנבחנים בהם לבגרות.

מי שלא מסוגל לחשוב מחוץ לקופסה לא יהיה בן אדם יוצא דופן.
הוא יהיה אדם שנע עם הזרם.

ומערכת החינוך שלנו מייצרת אנשים שנעים עם הזרם.
כי זה הכי קל והכי זול.

נערך לאחרונה:
ואתה מתייחס לכל תחום? גם לתחום הספורט?
יאפ
הוא היה בדרג שהתפקיד הבא עבורו יהיה סגן ראש עיר, סמנכ"ל עירייה.
אבל הוא רק דוגמא אחת. מה שאני אומר זה שעם מספיק אסרטיביות ויכולת שיכנוע אתה יכול להנהיג ולהיות עם IQ נמוך יחסית
יכול להיות שאסרטיביות ויכולת שיכנוע הם חלק מהIQ הגבוה?

לא בהכרח, יש מקצועות שפשוט לא דורשים ממך להיות עם אינטילגנציה גבוהה. זה לא תופס על כל תחום.
מה שגם, ש-IQ זה מדד מאוד רחב וכללי יחסית, יש אנשים שיהיו יותר אינטילגנטים ומפותחים בתחום אחד מאשר האחר, אבל זה לא אומר שהם יכלו בהכרח להצליח בתחום שהם לא טובים בו, למרות האינטילגנציה שלהם.

ובאמת ציפיתם שמוחמד עלי יהיה בעל IQ גבוה? על סמך מה ולמה?

אפשר להגיד את זה על כל מבחן בכל דבר
ולכן יש בעייתיות בקביעות נחרצות כמו שלך.
את הטענה שהבאת פשוט קל להפריך על ידי דוגמא נגדית.
יש לך בכלל מקור לנתון הזה? שכל האנשים המצליחים הם בהכרח בעלי איי קיו גבוה?

אז זה מעלה נקודה נוספת.. אמינות הציונים כמדד לאינטיליגנציה.

רוב המבחן הוא מול מראיין (ממה שאני זוכר לפחות).

ולכן יש בעייתיות בקביעות נחרצות כמו שלך.
את הטענה שהבאת פשוט קל להפריך על ידי דוגמא נגדית.
יש לך בכלל מקור לנתון הזה? שכל האנשים המצליחים הם בהכרח בעלי איי קיו גבוה?

הוא כבר מטריל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית