הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
טוב אז ככה, בגדול, אני יודע מה אני רוצה לעשות ומה מעניין אותי - תרופות. ואני מניח שאם זה מה שמעניין אז הגיוני שהמקום שהכי כדאי לי לעבוד בו הוא חברת תרופות. ופה אני נתקע. שמתי עין על תואר בהנדסת כימיה/ביוכימיה אבל לפני שאני הולך ועושה תואר לחינם אני אשמח אם החברה האקדמאים והמהנדסים פה אולי ישפכו קצת אור הנושא - כמה שווה תואר כזה כתואר ראשון? מה המשכורות? איפה מומלץ? מה לגבי הנדסת חומרים? או הנדסת ביוטכנולוגיה וכו'?
מקווה שיעלו לי עוד שאלות גם בהמשך. ותרגישו חופשי לתייג אנשים שמבינים.

טוב אז ככה, בגדול, אני יודע מה אני רוצה לעשות ומה מעניין אותי - תרופות. ואני מניח שאם זה מה שמעניין אז הגיוני שהמקום שהכי כדאי לי לעבוד בו הוא חברת תרופות. ופה אני נתקע. שמתי עין על תואר בהנדסת כימיה/ביוכימיה אבל לפני שאני הולך ועושה תואר לחינם אני אשמח אם החברה האקדמאים והמהנדסים פה אולי ישפכו קצת אור הנושא - כמה שווה תואר כזה כתואר ראשון? מה המשכורות? איפה מומלץ? מה לגבי הנדסת חומרים? או הנדסת ביוטכנולוגיה וכו'?
תראה, יש תואר בהנדסת תרופות, מה שיכול לפתוח לך אופציות להכנס לחברות כמו טבע ומעבדות שונות לייצור תרופות, אמנם העבודה עצמה לא כזו להיט לפי מה שהבנתי, לגבי משכורות תבדוק בטבלאות שכר, לעומת זאת תואר בכימיה יפתח לך מגוון אופציות להתמחות, ביניהם גם תרופות. הנדסת חומרים מתקדמים זה תחום קצת שונה ולמרות שלומדים כימיה ברמה גבוהה, תרופות זה לא הטופיק, אלה חומרים באופן כללי, למשל הצבא מבקש לייצר זכוכית למצלמה בטנק שתיהיה חסינה לכדורים (כמובן שזו דוגמא לפרוייקט מונפץ שחשבתי עליו הרגע)

בכל אופן, אתה אוהב את זה? לך על זה.
לא עדיף רוקחות?
רוקחות זה לא אותו דבר

כמה קולגות שלי בעבודה הם מהנדסים כימיים.
זהו מקצוע מבוקש יחסית בשוק האזרחי (אני פשוט בצבא).
יש הרבה תפקידים ועבודות רלוונטיות, המצריכות את התואר הנ"ל.
באם מעניין אותך, שקול לעומק ללמוד אותו.

כמו שאמרו יש לך את זה
לימודי הנדסה פרמצבטית (תרופות) לתואר ראשון- עזריאלי מכללה להנדסה
אם תרצה, לאחר התואר תוכל לעשות שנת השלמות ולעמוד למבחן רוקח מורשה
כך תהיה גם מהנדס וגם רוקח.

המקצוע חדש מאוד בארץ (בינתיים סיימו רק 3 מחזורים)
אבל אמורים ללכת ולהכיר בו יותר ויותר מעבדות ישראליות בכלל ו'טבע' בפרט כי הם אחד התורמים הגדולים לפקולטה
בהצלחה.

אני סתם צעיר אבל אם אתה יודע שזה ה- תחום שמעניין אותך אז לך על זה. חבל שתבחר מסלול אחר ואחר כך תתרחט.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו יש לך את זה
לימודי הנדסה פרמצבטית (תרופות) לתואר ראשון- עזריאלי מכללה להנדסה
אם תרצה, לאחר התואר תוכל לעשות שנת השלמות ולעמוד למבחן רוקח מורשה
כך תהיה גם מהנדס וגם רוקח.

המקצוע חדש מאוד בארץ (בינתיים סיימו רק 3 מחזורים)
אבל אמורים ללכת ולהכיר בו יותר ויותר מעבדות ישראליות בכלל ו'טבע' בפרט כי הם אחד התורמים הגדולים לפקולטה
בהצלחה.

השאלה היא, האם ללכת לתואר הזה במכללה, שגם כמו שאמרת הוא חדש בארץ, או ללכת וללמוד נגיד בטכניון הנדסה ביוכימית (מה שכרגע אני חושב עליו) או בב"ג הנדסה כימית.

בנוגע לרוקחות - ממה שהבנתי לאחר התואר זה מסתכם בעבודה בסופרפארם לרוב.

תודה על העזרה..

השאלה היא, האם ללכת לתואר הזה במכללה, שגם כמו שאמרת הוא חדש בארץ, או ללכת וללמוד נגיד בטכניון הנדסה ביוכימית (מה שכרגע אני חושב עליו) או בב"ג הנדסה כימית
שמע אני אישית לומד במכללה, כל מי שבהנדסת תרופות היה עם אותם מחשבות כמו שלך, הכרתי אחת שיכלה בכיף להתקבל לטכניון עם הבגרות והפסיכומטרי שיש לה, שאלתי אותה למה דווקא היא בחרה במכללה, והיא אמרה שתרופות זה הכיוון שהיא רוצה ללכת אליו, ואין את זה בטכניון.

אני לא ממש בקיא מה יותר טוב, אבל אם תרופות זה לאן שאתה נמשך אליו, אין סיבה שלא תבוא ללמוד אצלנו במכללה, אם אתה רוצה ללכת בכיוון של כימיה/ביוכימיה ואולי ללכת לדוקטורט בעתיד, אין ספק שלהגיע לטכניון/ב"ג יהיו אופציות עדיפות בהרבה.

אם זה סתם בשביל לייצר סמים/סטרואידים ולהיות סוחר סמים אז המכללה תספיק (בריקינג בד 😛)

אגב איפה אתה גר בכלל???

אני חושב ש @Tank לומד בטכניון אם אני לא טועה.

השאלה היא, האם ללכת לתואר הזה במכללה, שגם כמו שאמרת הוא חדש בארץ, או ללכת וללמוד נגיד בטכניון הנדסה ביוכימית (מה שכרגע אני חושב עליו) או בב"ג הנדסה כימית.

תודה על העזרה..
כל תואר שקשור בהנדסה עדיף ללמוד בטכניון/תל אביב/בן גוריון . התואר כמובן הרבה יותר זול וגם פותח יותר אופציות אחרי התואר. אבל התנאי קבלה קשים יותר.

התואר כמובן הרבה יותר זול וגם פותח יותר אופציות אחרי התואר. אבל התנאי קבלה קשים יותר.
הרבה יותר זול? לוא דווקא אני משלם שכר לימוד אוניברסיטאי.

לגבי תנאי קבלה, הרבה הרבה הרבה יותר קשים, צריך לקחת בחשבון שעושים פסיכומטרי אפילו כמה פעמים, כנראה עושים מכינה ארוכה מאוד.

כמובן שזה פותח יותר אופציות בעתיד ונחשב תואר יוקרתי יותר, בזה אני מסכים ללא ספק.

תודה על העזרה..
תעודת הרוקח רק תעזור לך. המשרות לרוקח נעות מהסופר-פארם למשרד הבריאות ועד לחברות התרופות. אם תלך למכללה תגביר את הסיכוי שתעסוק בתרופות. אם תלמד נושאי כימיה אחרים אין הבטחה לכך.
הייתי גם ממליץ לבדוק מעכשיו משרות למהנדסי כימיה ללא ניסיון.

"לומד" עושה מכינה.
אני אתייג אנשים רלוונטים.
@yujinius @berdan @Savo @godlin23
latest

בהנדסת כימיה/ביוכימיה
My roommate is in year 4 of Chemical Engineering and according to him, u won't b working with medical drugs with such a degree. Also I know ppl who have started with Biochemical Engineering and they moved over to Chemical Engineering because, the degree is basically a waste and u might as well just do Chemical Engineering.
I'd imagine something more related to medicine would be more advantagous than Chemical/Biochemical Engineering.

Whether u should go to a "michlala" or a university, that's up to u, but u might lose certain opportunities if u choose to go to a "michlala" as some high-end companies don't hire "michlala" graduates or require u to have a very high average. That being said, after ur first job, the companies care much less and it doesn't matter too much where u studied, but it's always nice to have a good first job.

For those who say that a "michlala" is the same as a univeristy, have no idea what they r talking about, it's not the same, one is easier than the other and doesn't prepare u as well for the industry. also, the fact is that, usually, a michlala is more expensive than a univeristy degree, now y would u pay more for the same degree? probably because u weren't good enuff to study at a university, that alone says a lot to ur potential employer.

My roommate is in year 4 of Chemical Engineering and according to him, u won't b working with medical drugs with such a degree. Also I know ppl who have started with Biochemical Engineering and they moved over to Chemical Engineering because, the degree is basically a waste and u might as well just do Chemical Engineering.
I'd imagine something more related to medicine would be more advantagous than Chemical/Biochemical Engineering.

Whether u should go to a "michlala" or a university, that's up to u, but u might lose certain opportunities if u choose to go to a "michlala" as some high-end companies don't hire "michlala" graduates or require u to have a very high average. That being said, after ur first job, the companies care much less and it doesn't matter too much where u studied, but it's always nice to have a good first job.

For those who say that a "michlala" is the same as a univeristy, have no idea what they r talking about, it's not the same, one is easier than the other and doesn't prepare u as well for the industry. also, the fact is that, usually, a michlala is more expensive than a univeristy degree, now y would u pay more for the same degree? probably because u weren't good enuff to study at a university, that alone says a lot to ur potential employer.
שמע, הבעיה היא שמערכת החינוך שלנו כל כך מקובעת ומרובעת שרק מי שבטווח הממוצע מצליח בה.
אלה שנמצאים מעל ומתחת לטווח הזה מאוד מתקשים.

אני אתן לכן את הדוגמא שהכי קרובה אלי, אני עצמי.
אני מוגדר כמחונן, ויש לי איי קיו 151.

זה ממש לא עזר לי בלימודים,
גם כשהייתי בבית ספר ולא הברזתי (התפלק לי לפעמים שקמתי בבוקר והחלטתי ללכת לבית ספר)

הבעיה של מחוננים שבמה שמעניין אותנו אנחנו מפציצים, ובמה שלא מעניין אנחנו ממש גרועים.
זה משתקף בתעודת הבגרות שלי.

אז אני רק בא להגיד שיהיה לי יותר קשה לממש את הפוטנציאל שלי בעתיד, בגלל קיבעון מסויים שיש לנו במערכת החינוך, שעובדת על מבחנים וציונים יבשים בלבד.

אבל אני אגיע לזה.... בדרך כזו או אחרת.

נערך לאחרונה:
שמע, הבעיה היא שמערכת החינוך שלנו כל כך מקובעת ומרובעת שרק מי שבטווח הממוצע מצליח בה.
אלה שנמצאים מעל ומתחת לטווח הזה מאוד מתקשים.

אני אתן לכן את הדוגמא שהכי קרובה אלי, אני עצמי.
אני מוגדר כמחונן, ויש לי איי קיו 151.

זה ממש לא עזר לי בלימודים,
גם כשהייתי בבית ספר ולא הברזתי (התפלק לי לפעמים שקמתי בבוקר והחלטתי ללכת לבית ספר)

הבעיה של מחוננים שבמה שמעניין אותנו אנחנו מפציצים, ובמה שלא מעניין אנחנו ממש גרועים.
זה משתקף בתעודת הבגרות שלי.

אז אני רק בא להגיד שיהיה לי יותר קשה לממש את הפוטנציאל שלי בעתיד, בגלל קיבעון מסויים שיש לנו במערכת החינוך, שעובדת על מבחנים וציונים יבשים בלבד.

אבל אני אגיע לזה.... בדרך כזו או אחרת.
אתה בטוח שיש לך אייקיו 151 ושאתה מחונן? נשמע לי כמו חרטה. למדתי בכתת מופת והייתה לנו כיתת מחנוננים ממול והיה אפשר לראות שמי שבאמת יש לו אייקיו של 140+ פשוט היה קולט את החומר בקלות ומקבל ציונים גבוהים גם בלי להכין שיעורי בית או להשקיע יותר מדי. לאומת זאת אני, שבדיקת האייקיו שלו הראתה 125 התקשתי לקלוט חומר לאומתם וראיתי את הבדל הפוטנציאל. יש לי הרגשה שעשית מבחן אייקיו מחורטט כי אם יש לך באמת 151 אתה צריך להצליח בלימודים חופשי גם כמעט ובלי ללמוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית