הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סייקל ראשון בתור קיצור דרך

• פותח/ת השרשור HOB
  • פורסם בתאריך

HOB

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
כבר כמה זמן אני חושב לקחת פעם ראשונה. פעם הייתי חזק ומתאמן(לא מתחרה) רציני בתחום הPL
אני אחרי תקופה ארוכה שלא התאמנתי (דרום אמריקה) ורוב מה שהיה - איננו.
לאחרונה התחלתי להתאמן, ואני מתכנן שאחרי חודשיים של עבודה רציניתי לקחת סייקל ראשון.

אני רק רוצה להבהיר שקראתי פה ובאינטרנט הרבה (הידע שלי בתזונה ובאימונים לא רע) וכרגע אני מחפש קיצורי דרך למטרה של גוף גדול ושרירי כי תאמת אני כבר לא נהנה מאימונים כמו פעם (אין מצב שאני מעביר 3 שעות כל אימון בחדר כושר כמו פעם).

אני בן 26, שוקל 58, 1.65 מטר, מבנה גוף קטן והתכנון לקחת כשהיה באזור של 64 קילו עם
110 לחמישה SQ
90 לחמישה BP
110 לחמישה DL
65 לחמישה פרס

אספק אחד שאצטרך לעבוד עליו זה לחזור ל10-12 חזרות כי הגוף כבר שכח מה זה.

אני לא חושב שיש שום דבר רע בקיצורי דרך(אז אין צורך לטחון את זה) והשאלה שלי כמה אפקטיבי זה והאם התרומה של הסייקל הראשון תיהיה משמעותית בשלב כה מוקדם? כי הבנתי שמהסייקל הראשון מרוויחים הכי הרבה.

לא נכונה למה?
לבודיבילדינג? לפאוורליפטינג? למתאמן מתחיל?
יש סיבה שהמציאו את תוכניות הפיצולים.
בשביל נפח ובשביל יותר זמן התאוששות (אתה בעצמך אמרת שגודלים במנוחה)

גם הגישה של בוא נעשה סקוואט ודדליפט, בנץ' ופרס.. ונתאמן AB כל החיים.. כי כל השאר לכוסיות לא בדיוק נכונה.

לא אמרתי כל החיים,
התכוונתי שצריך לגוון לפעמים תוכניות של פיצולים שוחקות ואתה מגיע לנקודה שכבר אין לך כוח .
כשאני התאמנתי ABC , שש פעמים בשבוע
הייתי מרגיש שאני באימון ה-4 או 5 כבר סוחב את עצמי לסוף כי אני שבור משאר השבוע .
גם אם עבדת ב-A רק על חזה
וב- B רק על גב
וב-C רק על רגליים
בסופו של דבר כל שריר בגוף איכשהו עובד ביחד
אם זה בחזה אז גם יד אחורית וכתף
ואם זה בגב אז גם יד קדמית, כתף, וכו׳
בסופו של דבר אתה לא באמת ״נח״ בין אימון לאימון
אני הגעתי לרמת שחיקה שכבר וואללה לא מתקדם
בהתחלה כן חודש חודשיים אבל מגיע שלב שזהו.
ושם צריך לגוון .
ABC ועצימות לא סותר אחד את השני, אפשר גם וגם

אני חושב שגם בסייקל לעשות ABC שש פעמיים בשבוע, עם שילוב של נפח ועצימות
מתכון לא הכי נכון - ויכולה לגרום לפציעות .
זאת דעתי , לא חייבים להסכים .

לא אמרתי כל החיים,
התכוונתי שצריך לגוון לפעמים תוכניות של פיצולים שוחקות ואתה מגיע לנקודה שכבר אין לך כוח .
גם אם עבדת ב-A רק על חזה
וב- B רק על גב
וב-C רק על רגליים
ושם צריך לגוון .
אני מרגיש דווקא שהעייפות נמוכה יותר.

ב-AB אתה עובד על שתי קבוצות שרירים גדולות בכל אימון.
כך שהקבוצה הראשונה זוכה בעצם לקבל אותך רענן והקבוצה השנייה מקבלת אותך סחוט.
וככה תכנס לפיגור בחלקים מסויימים של הגוף (לדעתי. אתה לא תשים אולי לב לזה כי לא יהיה לך למה להשוות, אבל סביר שתיהיה בפיגור לעומת מה שיכולת להשיג)
כי לא תצליח להגיע למקסימום שלך כי פשוט אין לך אנרגיה.

אני מרגיש דווקא שהעייפות נמוכה יותר.

ב-AB אתה עובד על שתי קבוצות שרירים גדולות בכל אימון.
כך שהקבוצה הראשונה זוכה בעצם לקבל אותך רענן והקבוצה השנייה מקבלת אותך סחוט.
וככה תכנס לפיגור בחלקים מסויימים של הגוף (לדעתי. אתה לא תשים אולי לב לזה כי לא יהיה לך למה להשוות, אבל סביר שתיהיה בפיגור לעומת מה שיכולת להשיג)
כי לא תצליח להגיע למקסימום שלך כי פשוט אין לך אנרגיה.

ופה נכנס הסייקל !
זה למה יהיה לך אנרגיה ! 🤯🤯🤯

האמת שזה כנראה משתנה מאדם לאדם,
אני מאז שעזבי את תוכניות ה-ABC למיניהם מרגיש הרבה הרבה יותר טוב וחזק.

יש סיבה שהמציאו את תוכניות הפיצולים.

גם הגישה של בוא נעשה סקוואט ודדליפט, בנץ' ופרס.. כי כל השאר לכוסיות, לא בדיוק נכונה.
המציאו פיצולים כדי שתוכל לתת בנץ' חזק, סקוואט חזק, פרס חזק ודדליפט חזק.
כל השאר זה לכוסיות.

מה זה משנה אם אהפוך את סדר האימון ?
עזוב אנחנו לא נסכים אף פעם 😃
שאם אתה עושה נגיד אימון B גב ורגליים.
ואתה עושה קודם גב ואז רגליים אז אתה מגיע רענן לגב.
אם תחליט שאתה בפיגור ברגליים ורוצה להשקיע בהן יותר, אתה הופך את סדר האימון 6עושה קודם רגליים ואז גב, ומגיע רענן לרגליים.

שאם אתה עושה נגיד אימון B גב ורגליים.
ואתה עושה קודם גב ואז רגליים אז אתה מגיע רענן לגב.
אם תחליט שאתה בפיגור ברגליים ורוצה להשקיע בהן יותר, אתה הופך את סדר האימון 6עושה קודם רגליים ואז גב, ומגיע רענן לרגליים.

פיזדייץ!
אז כשאני אגיע לגב אהיה שבור מ׳זה משנה ?
אז הגב עכשיו פחות
אתה לא גורם לי עדיין להגיע לאימון רענן .
אני מראש שיודע שגם אם אחליף את הגב לרגליים
בסופו של דבר משהו אזניח ופחות אשקיע בחלק ההוא .

בוא נסכם שחפרנו לבחור באשכול,
ונדון על זה בהמשך במקום אחר ..

המציאו פיצולים כדי שתוכל לתת בנץ' חזק, סקוואט חזק, פרס חזק ודדליפט חזק.
כל השאר זה לכוסיות.
אז בגלל זה קאי גרין עושה מופעי גייז...
הכל ברור.
זה בגלל התרגילים המבודדים 😛
פיזדייץ!
אז כשאני אגיע לגב אהיה שבור מ׳זה משנה ?
אז הגב עכשיו פחות
אתה לא גורם לי עדיין להגיע לאימון רענן .
אני מראש שיודע שגם אם אחליף את הגב לרגליים
בסופו של דבר משהו אזניח ופחות אשקיע בחלק ההוא .

בוא נסכם שחפרנו לבחור באשכול,
ונדון על זה בהמשך במקום אחר ..
יש לך רישיון להגיד פיזדץ? בראטן?

אז בגלל זה קאי גרין עושה מופעי גייז...
הכל ברור.
זה בגלל התרגילים המבודדים 😛
@קאי?...
לא בפורום... אבל לאלה שכן, צוברים מסה מביצוע תרגילי הבסיס (ותזונה תומכת כמובן... אה, וחומרים 😉)

חברה אתם סוטים פה מהעניין ונכנסים למלחמת בילדינג ליפטינג . מיותר ... כל אחד יעשה מה טוב לו .
עכשיו לגבי הבחור לדעתי תישקול את זה שוב את עניין הסייקל מהסיבה שסייקל אחד לא יתן לך את התוצאה שאתה חושב שהוא יתן לך ... סייקל טסט נותן בוסט אבל אתה לא תהפוף לשור חטוב מימנו ... במקרה הטוב ביותר תוסיף כמה קילוגרמים בודדים של מסת שריר שחלק מהם ירדו בPCT ... שלא נדבר על התקופה של הPCT וכמה חודשים אחריה שלגוף יקח זמן להגיע לאיזון ההורמונלי שהיה מיקודם ושם אתה תיהיה תקוע מבלי אפשרות להתקדם ...
קרא על התופעות לוואי ועל השבטת הציר ההורמונלי והסכנות שיש בו וכולי ...

אם בכל זאת החלטת שאתה הולך על זה התזונה מאוד חשובה וגם האימונים ככה שאם אתה הולך לעשות את זה עדיף שבאמת תדע להתאמן כמו שצריל ולאכול בשביל למקסם את התוצאות .

קריאטין, חומצות אמינו, מולטי ויטמין ,
אבקות חלבון, סינטול, טרן, Pre-Workout.
חברה אתם סוטים פה מהעניין ונכנסים למלחמת בילדינג ליפטינג . מיותר ... כל אחד יעשה מה טוב לו .
עכשיו לגבי הבחור לדעתי תישקול את זה שוב את עניין הסייקל מהסיבה שסייקל אחד לא יתן לך את התוצאה שאתה חושב שהוא יתן לך ... סייקל טסט נותן בוסט אבל אתה לא תהפוף לשור חטוב מימנו ... במקרה הטוב ביותר תוסיף כמה קילוגרמים בודדים של מסת שריר שחלק מהם ירדו בPCT ... שלא נדבר על התקופה של הPCT וכמה חודשים אחריה שלגוף יקח זמן להגיע לאיזון ההורמונלי שהיה מיקודם ושם אתה תיהיה תקוע מבלי אפשרות להתקדם ...

אם בכל זאת החלטת שאתה הולך על זה התזונה מאוד חשובה וגם האימונים ככה שאם אתה הולך לעשות את זה עדיף שבאמת תדע להתאמן כמו שצריל ולאכול בשביל למקסם את התוצאות .
זה לא קשור לבילדינג/ליפטינג. זה להתאמן לעומת להיות כוסית.

לא אמרתי כל החיים,
גם אם עבדת ב-A רק על חזה
וב- B רק על גב
וב-C רק על רגליים
ושם צריך לגוון .

אני חושב שגם בסייקל לעשות ABC שש פעמיים בשבוע, עם שילוב של נפח ועצימות
מתכון לא הכי נכון - ויכולה לגרום לפציעות .
זאת דעתי , לא חייבים להסכים .
ABC יכול להיות גם 4-5 פעמים בשבוע (למשל תוכנית PPL האהובה עליי)
אבל מה שחשוב זה לא האותיות, אלא התוכן.
עצימות גבוהה ונפח בינוני בתרגילים המורכבים הם הבסיס לגדילה.
זה תקף למשתמשים בחומרים וגם לטבעיים, אף אחד לא ממציא את הגלגל.
זה שאנשים על חומרים עושים יותר נפח זה ידוע, זה נגזר מעצם השימוש ומה שהוא מביא עימו.
אבל אך ורק לפמפם בכל תרגיל ל10+ חזרות יהיה מעשה שותי לעשות

• פותח/ת השרשור
תהיה ירידה בכוח ומאסת שריר, זה בלתי נמנע. אף אחד לא מצליח לשמור על 100% מההישגים של הסייקל הראשון לאחריו באם נשאר טבעי.

אני לא מצפה לשמור על 100% מההישיגים, אבל אני הבנתי ממה שכתבת שאם אני לא אעשה עוד סייקלים אחריו המסה שלי רק תילך ותרד.. אני מצפה כמובן לאבד חלק מהמאסה אבל בשלב מסויים אני אגיע לאיזון ולא יאבד יותר כי אני ממשיך להתאמן ולאכול בהתאם..

בגדול המחשבה ללכת על סייקל ארוך שכולל מאסה וחיטוב באותו אחד (באזור חמישה חודשים), ראיתי המלצות לזה כאן בפורום פעם, ככה אוכל להגייע למקסימום תוצאות במינימום איבוד מאסה..

אני לא מחפש להיות מפלץ, התוצאה שאני חושב עליה זה בערך לעלות 6 קילו שריר אחרי חיטוב. ראלי?

בנוגע לתוכנית עוד מוקדם להגיד כי אני עדין לא יודע למה הגוף יהיה מסוגל אבל בגדול המחשבה זה טקסס עם תרגילים משלימים או קורטה עם תרגילים משלימים, כאשר אוריד טיפה התמקדות מהרגלים ויותר לפלג עליון. אבל יש עוד זמן ועד אז אני אלמד עוד ואכיר עוד תוכניות (בעיקר של בילדינג)..

אני לא מצפה לשמור על 100% מההישיגים, אבל אני הבנתי ממה שכתבת שאם אני לא אעשה עוד סייקלים אחריו המסה שלי רק תילך ותרד.. אני מצפה כמובן לאבד חלק מהמאסה אבל בשלב מסויים אני אגיע לאיזון ולא יאבד יותר כי אני ממשיך להתאמן ולאכול בהתאם..

בגדול המחשבה ללכת על סייקל ארוך שכולל מאסה וחיטוב באותו אחד (באזור חמישה חודשים), ראיתי המלצות לזה כאן בפורום פעם, ככה אוכל להגייע למקסימום תוצאות במינימום איבוד מאסה..

אני לא מחפש להיות מפלץ, התוצאה שאני חושב עליה זה בערך לעלות 6 קילו שריר אחרי חיטוב. ראלי?

בנוגע לתוכנית עוד מוקדם להגיד כי אני עדין לא יודע למה הגוף יהיה מסוגל אבל בגדול המחשבה זה טקסס עם תרגילים משלימים או קורטה עם תרגילים משלימים, כאשר אוריד טיפה התמקדות מהרגלים ויותר לפלג עליון. אבל יש עוד זמן ועד אז אני אלמד עוד ואכיר עוד תוכניות (בעיקר של בילדינג)..

אתה לא יכול לעשות "סייקל ארוך שכולל מאסה וחיטוב באותו אחד" בוא נעשה על ההתחלה בלאסט אנד קרוז וזהו, מה אתה מתכונן לתפקיד ראשי בסרט של הווליוד? מה עובר עליך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית