הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר קרוספיט גדל ומתחילים לראות סדקים בפינות

http://greyskullarticles.blogspot.com/2009/10/recently-ive-received-lot-of-emails.html

מה דעתכם?
איך אתם הייתם מנהלים מועדון קרוספיט? איזה מודל? איזה סוג של programming? איזה affiliates מצאו חן בעיניכם ברשת?

האם זה המודל האידיאלי?
http://www.dutchlowy.com/2009/10/05/invictus-cont/
זה לא חדש, יש הרבה סניפים שיש להם תכנון גרוע של אימונים ומנוהלים על ידי חובבנים. דאץ' בעצמו הצביע על זה ולכן יש לו סמינר בכל מה שקשור לעניין. אני אישית אוהב את מה שעושים ב crossfitvirtuosity

אכן נקודה מדאיגה, חבל שקרוספיט לא שומרים על סטנדרטים יותר גבוהים. ההסמכה שלהם היא אמנם הדבר הכי מקצועי שעברתי (בתחום), אבל זה לא מספיק, זה קצר ומרוכז מאוד, ולי אישית נשארו לא מעט חורים ושאלות. נכון, ישנה כמות גדולה של affiliate ביזיוניים מוציאים שם רע לתוכנית, שאמורה להיות תוכנית כושר elite. אבל זה צפוי בארגון שמגיע לסדר גודל הזה.
הבעיה העיקרית היא הקלות שבא אתה יכול להיות affiliate, הסמכה של יומיים ללא מבחן או הוכחת יכולות או הבנה. זה נכון בכלל בתחום הזה, אנשים שלא מתעניינים באמת מאמנים אנשים, כל הידע שלהם מסתכם בקורס שהם עשו בבית ספר למאמנים ומשטויות שהאוזניים שלהם קלטו בכל מיני סיטואציות. דוגמה טובה לזה תהיה המאמנת אורלי שסרטון שלה מדברת על קרוספיט בערוץ 10 הופיע כאן, לבחורה אין מושג ירוק מה זה קרוספיט, והיא נוסעת להסמכה בנובמבר במילאנו במטרה לחזור לארץ ולאמן ע"פ התוכנית כביכול. אין לי מושג איך היא בתור מאמנת, אבל בתור מאמנת קרוספיט סביר להניח שהיא לא תעשה עבודה יותר מידי טובה.
כל הרעיון של קרוספיט היה להביא תשובה לכל הזבל שיש בחוץ, אבל לאט לאט הם יצאו מהמחתרת והתחילו להתמסחר. הפיתרון היחידי יהיה עכשיו, אחרי שהם כבר הוכיחו את שמם ולפני שהם מתדרדרים, להתחיל לצמצם את ההסמכות, להקשות את התנאים, לבחון את ה- affiliates, ולא רק לראות את הכסף.

אכן נקודה מדאיגה, חבל שקרוספיט לא שומרים על סטנדרטים יותר גבוהים. ההסמכה שלהם היא אמנם הדבר הכי מקצועי שעברתי (בתחום), אבל זה לא מספיק, זה קצר ומרוכז מאוד, ולי אישית נשארו לא מעט חורים ושאלות. נכון, ישנה כמות גדולה של affiliate ביזיוניים מוציאים שם רע לתוכנית, שאמורה להיות תוכנית כושר elite. אבל זה צפוי בארגון שמגיע לסדר גודל הזה.
הבעיה העיקרית היא הקלות שבא אתה יכול להיות affiliate, הסמכה של יומיים ללא מבחן או הוכחת יכולות או הבנה. זה נכון בכלל בתחום הזה, אנשים שלא מתעניינים באמת מאמנים אנשים, כל הידע שלהם מסתכם בקורס שהם עשו בבית ספר למאמנים ומשטויות שהאוזניים שלהם קלטו בכל מיני סיטואציות. דוגמה טובה לזה תהיה המאמנת אורלי שסרטון שלה מדברת על קרוספיט בערוץ 10 הופיע כאן, לבחורה אין מושג ירוק מה זה קרוספיט, והיא נוסעת להסמכה בנובמבר במילאנו במטרה לחזור לארץ ולאמן ע"פ התוכנית כביכול. אין לי מושג איך היא בתור מאמנת, אבל בתור מאמנת קרוספיט סביר להניח שהיא לא תעשה עבודה יותר מידי טובה.
כל הרעיון של קרוספיט היה להביא תשובה לכל הזבל שיש בחוץ, אבל לאט לאט הם יצאו מהמחתרת והתחילו להתמסחר. הפיתרון היחידי יהיה עכשיו, אחרי שהם כבר הוכיחו את שמם ולפני שהם מתדרדרים, להתחיל לצמצם את ההסמכות, להקשות את התנאים, לבחון את ה- affiliates, ולא רק לראות את הכסף.
נכון ובאמת יש לצפות שאולי הסטנדרטים יעלו, מה שקורה ב level 2 שם אחוז הנכשלים הוא גדול. השאלה היא האם באמת על "מנהיגי" קרוספיט בסנטה קרוז, לעמוד יותר על המשמר מבחינת הסטנדרטים או לסמוך על כך שבס"הכ לבני אדם יש שכל בקודקוד (נדיר).
בסופו של דבר אני מאמין שזה בידי המאמן, עליו לשאוף להיות כמה שיותר מקצועי ושהמוצר שלו (בתכלס מדובר במוצר) יהיה הכי טוב שהוא יכול להיות. אחת ההוכחות היא אולי במשחקים שם אפשר לראות מי באמת מגיע לשם וגם מי שהגיע לאילו מקומות הם מגיעים.
נראה שכעת עסוקים באמת בלהפיץ כמה שיותר את השיטה, יתכן מאד הביזיוניים ידלדלו עם הזמן.
לגבי אורלי אני לא מכיר אותה ולא יצא לי לראות אותה בפעולה, פרט לטלויזיה ונראה שיש לה יחסית הצלחה בארץ וגם ניסיון.

נכון ובאמת יש לצפות שאולי הסטנדרטים יעלו, מה שקורה ב level 2 שם אחוז הנכשלים הוא גדול. השאלה היא האם באמת על "מנהיגי" קרוספיט בסנטה קרוז, לעמוד יותר על המשמר מבחינת הסטנדרטים או לסמוך על כך שבס"הכ לבני אדם יש שכל בקודקוד (נדיר).
בסופו של דבר אני מאמין שזה בידי המאמן, עליו לשאוף להיות כמה שיותר מקצועי ושהמוצר שלו (בתכלס מדובר במוצר) יהיה הכי טוב שהוא יכול להיות. אחת ההוכחות היא אולי במשחקים שם אפשר לראות מי באמת מגיע לשם וגם מי שהגיע לאילו מקומות הם מגיעים.
נראה שכעת עסוקים באמת בלהפיץ כמה שיותר את השיטה, יתכן מאד הביזיוניים ידלדלו עם הזמן.
לגבי אורלי אני לא מכיר אותה ולא יצא לי לראות אותה בפעולה, פרט לטלויזיה ונראה שיש לה יחסית הצלחה בארץ וגם ניסיון.
אני חושבת שהשיטה כבר הופצה, תראה כמה affiliates יש ברחבי העולם. סמינרים נערכים באוסטרליה, בניו זילנד, ביפן ובאירופה. נכון שה- level 2 קשה יותר, אבל אתה לא חייב אותו, כמו שאתה לא חייב את ההסמכה של ההנפות האולימפיות או של מארק. אני מקוה שהאמונה שלך חזקה כי אתה בבעיה 😃, לרוב האנשים יש שכל, אבל הם לא מעוניינים להפעיל אותו כשהם יכולים פשוט לשלם למאמן, ורוב חדרי הכושר ומאמנים רואים רק את הכסף כמטרה.
בנוגע לאורלי, אפילו בטלויזיה לא ממש יצא לי לראות אותה, ואין לי מושג איך היא בתור מאמנת, אבל ממה שכן שמעתי אותה אומרת, היא לא מבינה בכלל מה זה קרוספיט או מה זה דורש. והיא דוגמה מצויינת לבעיה המדוברת.

נערך לאחרונה:
אני חושבת שהשיטה כבר הופצה, תראה כמה affiliates יש ברחבי העולם. סמינרים נערכים באוסטרליה, בניו זילנד, ביפן ובאירופה. נכון שה- level 2 קשה יותר, אבל אתה לא חייב אותו, כמו שאתה לא חייב את ההסמכה של ההנפות האולימפיות או של מארק. אני מקוה שהאמונה שלך חזקה כי אתה בבעיה 😃, לרוב האנשים יש שכל, אבל הם לא מעוניינים להפעיל אותו כשהם יכולים פשוט לשלם למאמן, ורוב חדרי הכושר ומאמנים רואים רק את הכסף כמטרה.
בנוגע לאורלי, אפילו בטלויזיה לא ממש יצא לי לראות אותה, ואין לי מושג איך היא בתור מאמנת, אבל ממה שכן שמעתי אותה אומרת, היא לא מבינה בכלל מה זה קרוספיט או מה זה דורש. והיא דוגמה מצויינת לבעיה המדוברת.
גם נכון, אין הכרח להשלים הכול פרט להסמכה ה 1. אבל תראי מי הם ה"כוכבים" הראשיים או ידועני קרוספיט. אלו שהשקיעו בידע והוסיפו ולמדו וככה גם נראים הסניפים שלהם והמתחרים שהם מעמידים.
אני לא מכיר את אורלי או בא לסנגר עליה, אבל אני מאמין שיש לה קרדיט. אולי מאסכולה שונה שלא מתאימה להגדרת קרוספיט, אבל לא הייתי שופט על סמך ראיון בן 5 דקות ועוד בתוכנית הבוקר שעסוקים בלהתלוצץ.
מה שאני אומר שאיש איש באמונתו יחיה 😃, בלי אמונה צאסקא לא הייתה אוכלת אותה. לנו נותר להיות המאמנים מהטובים ביותר שנוכל להיות ולא לעסוק במה השאר עושים.

• פותח/ת השרשור
שני דברים:

1. קרוספיט מחורבן הוא עדיין יותר טוב מ-90% מהדברים שאנשים עושים היום. אם אורלי או כל אחד אחר יפתח פה קרוספיט שיהיה בו את הציוד הנכון ויעשו בו אימונים שאפילו מזכירים קרוספיט, זה יהיה יותר טוב מרוב מה שיש בארץ (חיטוב ועיצוב). לנו (המורעלים) זה יראה נורא כי לנו יש תמונה בראש של איך צריך להראות מועדון ושיעור קרוספיט "אמיתי".

2. לגבי השם "קרוספיט". תמיד היו ותמיד יהיו ויכוחים של מה כן ומה לא קרוספיט. זוכרים את זה? ההגדרה של קרוספיט היא מדויקת אבל מאוד מעורפלת לגבי איך מגיעים לשם. הם מעולם לא חשפו יותר מדי מידע לגבי programming ולכן אנשים שונים מבצעים קרוספיט בצורות שונות. בסופו של דבר אני מסכים עם צבי. בצורה שהדברים נעשים כיום, השם קרוספיט לבדו כנראה לא יספיק כדי להבטיח כמעט שום דבר. הלקוחות יצטרכו לבדוק כל מקרה (affiliate) לגופו ולהחליט מי יודע מה הוא עושה ומי מנסה לקפוץ על הטרנד האחרון כדי למלא את שיעור החיטוב שלו.

לא יודע לגבי השאר, אבל אותי הטרידה הנקודה שבאמת אי אפשר ללמד את ה-barbell lifts עם מקל מטאטא, ומי שמסתמך על מה שלמד בסמינר בהקשר הזה -- לא הייתי רוצה להיות התלמיד שלו.

לא יודע לגבי השאר, אבל אותי הטרידה הנקודה שבאמת אי אפשר ללמד את ה-barbell lifts עם מקל מטאטא, ומי שמסתמך על מה שלמד בסמינר בהקשר הזה -- לא הייתי רוצה להיות התלמיד שלו.

כמה סמינרים יש לקרוספיט? אני מניח שלא מדובר בסמינר של ריפטו

אני לא חושב שהלימוד באמצעות מקל הוא היחידי, אני לא מדבר בעד השאר אבל נראה לי שהוא שם רק בגלל הבסיס והטכניקה. ברוב הקליפים שאתה רואה, של ברגנר למשל או טוד ובוז כשהם מלמדים את הטכניקה הם מתחילים בתרגול קצר עם המקל ומהר מאד עוברים למוט פתוח ואז מוסיפים משקל. אני חושב שההתקדמות צריכה להיות הדרגתית, כמה דקות עם המקל רק להבין את התנועה ואז למוט פתוח והוספת משקל. אחרי פעם אחת לא הייתי חוזר למקל כבר, רק אם הייתי רואה בעיות שחוזרות בתנועה. אין ספק שללא התנגדות אמיתית קשה להרגיש באמת את התנועה הנכונה, מה גם אולי יש את הזווית המנטלית של הי הרמתי משקל שלא חשבתי שאני יכול (גם אם הוא נמוך, בשביל מתחיל) ולא רק להיתקע עם המקל מטאטא.

בדף הראשי של קרוספיט בצד ימין, אתה יכול לגלול מטה ויש שם רשימה מלאה של הסמינרים מ LVL 1 וכל השאר.

• פותח/ת השרשור

לדעתי זה תלוי באיזה תרגיל. לתרגילים הבסיסיים (SS) אין שום צורך במקל. צריך שיהיו מוטות קלים כי יש אנשים שעשרים קילו פרס יהיה גדול עליהם באימון הראשון. כל השאר יסתדרו עם מוט ריק.
בשביל ללמוד את ההרמות האולימפיות, אני בהחלט יכול לראות שאם אתה רוצה לגרום למישהו לעשות באימון 100 משיכות או ג'רקים כדי שהדפוס המוטורי יתקבע לו מבלי שהוא יתעייף יש מקום לעבודה עם משקלים מגוחכים. אם אתה רוצה לעשות סנאצ' ב- slow motion כדי שתוכל לקבל הנחיה online ולהדגים בדיוק איך אתה עובר ממשיכה אחת לשניה אתה צריך משקל קליל. תראה את כל הסרטים של ברגנר. המתאמן עובד עם משקל ומייק מחזיק ביד מקל ומדגים לו לאט לאט בדיוק איפה הוא צריך לשפר. אי אפשר לעשות את זה עם משקל.

עריכה:
אם התכוונת שאתה לא רוצה להתאמן אצל מישהו שכל הניסיון שלו הוא עם מקל, אז זה די ברור מאליו.

נערך לאחרונה:
אני חושב שמסחור של שיטה מתרחש בכל שיטת אימונים שהופכת לאופנתית, כמו יוגה ופילאטיס; כל מי שהחליט שהוא יודע יותר טוב לקח את הבסיס ושינה אותו כראות עיניו, בין אם התוצאה הסופית טובה או לא. הרבה מהם עושים את זה בשביל הכסף.
זה קרה לא מעט גם באומנויות לחימה, כאשר כל חגורה שחורה שחושב שראה את האור פותח בי"ס משלו, קורא לשיטה על שמו ומתחיל לאמן.
ברגע שמעורב כסף, זה תמיד יקרה, לדעתי.

מדובר על הסמינר הבסיסי של קרוספיט. ריפטו לא מפשל, הוא מלך היקום. אה, והוא גם פרש מקרוספיט (לפחות בקטע של הסמינר).

זה נכון שכל שיטה שהתמסחרה מתקלקלת, דומגה טובה היא הקשר בין פילאטיס לבין מה שמעבירים היום בסטודיו בחד"כ הינו מקרי בהחלט.
אין לי בעיה שאנשים יקראו לעצמם "קרוספיט" ויעשו מה שבראש שלהם. כל עוד אין להם רישיון של קרוספיט. הבעיה היא שלאנשים האלו יש הסמכה, והם affiliates, (והם שילמו על זה גם הרבה מאוד כסף). לאמן היום באופן לגיטימי תחת השם "קרוספיט" זה דבר מאוד פשוט.
מתאמן ממוצע רואה שלעסק מסויים יש את הרישיון המתאים, הוא לא יברר הרבה מעבר לזה. אם רק מקומות ואנשים שהיו מוכיחים את עצמם כראויים היו מקבלים רשיונות אלו, היית יכול בקלות לדעת מי ליצן, ומי לא.

אם כדי לקרוא לעצמך "פאב אירי" אתה חייב לעמוד בסטנדרטים מסויימים, אני מאמינה שאפשר גם כדי לקרוא למכון שלך "קרוספיט" לעמוד בסטנדרטים מסויימים (חביות של גינס נשמע לי כמו סטנדרט מצויין למכון כושר 😃 )

נערך לאחרונה:
פילאטיס היה דפוק מראש.

זה לא משנה את הנקודה שלי.

מדובר על הסמינר הבסיסי של קרוספיט. ריפטו לא מפשל, הוא מלך היקום. אה, והוא גם פרש מקרוספיט (לפחות בקטע של הסמינר).

רגע אז הוא לא מנהל יותר את קרוספיט WICHITA FALLS?

אני חושב שהוא כן. אמרתי שממה שידוע לי, הוא פרש בקטע של הסמינר.

לא רק הסמינרים, כל מה שקשור גם למאמרים שהוא היה כותב להם, ובכלל לייעוץ שהוא נתן. אני מאמינה שעד סוף השנה הוא גם לא יהיה יותר affiliate (אחרי שהוא יסיים את הסמינרים שהוא התחייב להם).

Back
למעלה תחתית