מה שכתבת הוא נכון בגדול אבל מה שקובע את הירידה במשקל הוא הגרעון הקלורי לדוגמא.
הלכת שעה בקצב 6 קמ"ש נניח ואת שוקלת 60 ק"ג שרפת בערך 360 קלוריות.
רצת שעה בקצב 10 קמ"ש שרפת באותו זמן 600 קלוריות כמעט פי שניים.
נכון שאחוז הקלוריות שבאות משומן גבוה יותר בזמן הליכה אבל מה שמשנה הוא הגרעון הקלורי ובהליכה קשה לעשות פעילות שהיא משמעותית
מבחינת גרעון (אלא אם כן יש לך המון זמן פנוי ללכת שעתיים ביום).
קצב או מהירות!?
קצב: כמה זמן לוקח לך לעבור יחידת אורך.
מהירות: כמה יחידות אורך אתה עובר בכל יחידת זמן.
בקיצור, קמ"ש זה מהירות ולא קצב.
ולענייננו @OPAL
מה שהבאת פה נכון בתיאוריה. אבל - שכחת שיש לנו הגבלה של זמן (פותחת השרשור ציינה זאת).
זה נכון שככל שהמאמץ קטן יותר (קרי, הספק העבודה נמוך יותר), כך אחוז האנרגיה שנוציא, אשר מקורו בשומן, יגדל.
אולם, ככל שההספק יהיה נמוך יותר, כך נוציא פחות אנרגיה, סה"כ, בסוף הזמן המוקצב.
הנה לך שתי דוגמאות קיצון:
- ישיבה על הספה בחוסר מעש. במצב הזה, גוף אדם ממוצע מםיק הספק של כ-120 וואט (כן, כמו נורת הליבון הממוצעת בבית). לאחר כשעה, סך כל האנרגיה תהיה - 120 וואט-שעה (או 432,000 ג'אול או 103.25 קק"ל). במצב מנוחה שכזה, ניתן להניח ש-100% מהאנרגיה מקורה בשומן. ולכן נאמר ששרפנו 103 קק"ל של שומן.
- הליכה במהירות 6 קמ"ש (שמת לב? @TvrSp12 ). לפי מה שהוא כתב (לא בדקתי ואין לי מושג אם זה מדויק, אך אני מניח דהוא יודע מה שהוא טוען) נוציא 360 קק"ל. בהליכה במהירות כזו נעבור 100מ' בדקה = הליכה קלה. במצב כזה, לעניות דעתי הגוף יצרוך כ-60% מסך כל האנרגיה (אני מאוד ממעיט פה לדעתי) שלו משומן. חישוב קל מביא אותך לידי כך ששרפנו, סה"כ 216 קק"ל שמקורו בשומן.
בסופו של דבר, כל אדם צריך לעשות את השיקול שלו. כמובן שככל שנגביר את הספק העבודה, זמן האימון שלנו ירד. חשבי על נקרה קיצון, שבו ההבםק מקסימלי: ספרינט, שמחזיק כעשר שניות בסה"כ...