הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

האירובי הכי יעיל

מה שכתבת הוא נכון בגדול אבל מה שקובע את הירידה במשקל הוא הגרעון הקלורי לדוגמא.
הלכת שעה בקצב 6 קמ"ש נניח ואת שוקלת 60 ק"ג שרפת בערך 360 קלוריות.
רצת שעה בקצב 10 קמ"ש שרפת באותו זמן 600 קלוריות כמעט פי שניים.
נכון שאחוז הקלוריות שבאות משומן גבוה יותר בזמן הליכה אבל מה שמשנה הוא הגרעון הקלורי ובהליכה קשה לעשות פעילות שהיא משמעותית
מבחינת גרעון (אלא אם כן יש לך המון זמן פנוי ללכת שעתיים ביום).

קצב או מהירות!?

קצב: כמה זמן לוקח לך לעבור יחידת אורך.
מהירות: כמה יחידות אורך אתה עובר בכל יחידת זמן.

בקיצור, קמ"ש זה מהירות ולא קצב.

ולענייננו @OPAL
מה שהבאת פה נכון בתיאוריה. אבל - שכחת שיש לנו הגבלה של זמן (פותחת השרשור ציינה זאת).
זה נכון שככל שהמאמץ קטן יותר (קרי, הספק העבודה נמוך יותר), כך אחוז האנרגיה שנוציא, אשר מקורו בשומן, יגדל.
אולם, ככל שההספק יהיה נמוך יותר, כך נוציא פחות אנרגיה, סה"כ, בסוף הזמן המוקצב.

הנה לך שתי דוגמאות קיצון:
  1. ישיבה על הספה בחוסר מעש. במצב הזה, גוף אדם ממוצע מםיק הספק של כ-120 וואט (כן, כמו נורת הליבון הממוצעת בבית). לאחר כשעה, סך כל האנרגיה תהיה - 120 וואט-שעה (או 432,000 ג'אול או 103.25 קק"ל). במצב מנוחה שכזה, ניתן להניח ש-100% מהאנרגיה מקורה בשומן. ולכן נאמר ששרפנו 103 קק"ל של שומן.
  2. הליכה במהירות 6 קמ"ש (שמת לב? @TvrSp12 ). לפי מה שהוא כתב (לא בדקתי ואין לי מושג אם זה מדויק, אך אני מניח דהוא יודע מה שהוא טוען) נוציא 360 קק"ל. בהליכה במהירות כזו נעבור 100מ' בדקה = הליכה קלה. במצב כזה, לעניות דעתי הגוף יצרוך כ-60% מסך כל האנרגיה (אני מאוד ממעיט פה לדעתי) שלו משומן. חישוב קל מביא אותך לידי כך ששרפנו, סה"כ 216 קק"ל שמקורו בשומן.
ראי איזה פלא, העלינו את המאמץ, ושרפנו יוצר שומן.

בסופו של דבר, כל אדם צריך לעשות את השיקול שלו. כמובן שככל שנגביר את הספק העבודה, זמן האימון שלנו ירד. חשבי על נקרה קיצון, שבו ההבםק מקסימלי: ספרינט, שמחזיק כעשר שניות בסה"כ...

התכוונתי למהירות בשתי הדוגמאות. והערכת הקלוריות היא לעבודה שהתבצעה בשתי הדוגמאות 6 מול 10 קמ
אתה חוזר על מה שאמרתי פשוט בדוגמא מסובכת...

יש לך כשל לוגי , זה שיותר אנרגיה מנוצלת משומן בדופק נמוך לא אומר שתרדי יותר במשקל (או בשומן) מאשר אם תעשי שימוש באנרגיה שמנוצלת פחות משומן ויותר בפחמימה.
מה שמעניין זה סה"כ הקלוריות שנשרפו בפעילות ולא מעניין מאיפה הן הגיעו, כי ירידה במשקל לא תלויה בפעילות האירובית. היא תלויה אך ורק במאזן הקלורי, ואם המאזן הקלורי הוא שלילי הגוף ידע לפרק מאגרי שומן לצרכי אנרגיה.

מסכימה לחלוטין שמדובר על גרעון קלורי. הנקודה שניסיתי להעביר בקישורים היא כי עבודה בעצימויות שונות משפיעות על האופי בו הגוף מנצל את האנרגיה ממקורות שונים.
לא אמרתי מילה וחצי מילה על הגרעון. הוא יכול להגיע מעצימות גבוהה או נמוכה, בסופו של יום, צריך לבדוק כמה קלוריות הגוף הוציא ביחס למה שהכניס.
ההליכה (דופק נמוך יחסית) אכן אפקטיבית (גם המאמר מתייחס לכך) כאשר היא ממושכת, ועל כן יש צורך בהשקעת זמן רב יותר, אך היא העלתה כי שעה זה משך האימון שלה, מאמינה שהליכה בזמן זה יעילה, שכן זאת היתה השאלה. כמובן שאם היא משלבת גם אימון התנגדות, יש להעלות את זמן האימון.
אין עוררין על כך, ואני עוברת לנקודה אחרת, שהקרדיו חייב להתבצע לאחר אימון ההתנגדות בו התרוקנו מאגרי הגליקוגן.

• אהבתי
Reactions: Tom
מסכימה לחלוטין שמדובר על גרעון קלורי. הנקודה שניסיתי להעביר בקישורים היא כי עבודה בעצימויות שונות משפיעות על האופי בו הגוף מנצל את האנרגיה ממקורות שונים.
לא אמרתי מילה וחצי מילה על הגרעון. הוא יכול להגיע מעצימות גבוהה או נמוכה, בסופו של יום, צריך לבדוק כמה קלוריות הגוף הוציא ביחס למה שהכניס.
ההליכה (דופק נמוך יחסית) אכן אפקטיבית (גם המאמר מתייחס לכך) כאשר היא ממושכת, ועל כן יש צורך בהשקעת זמן רב יותר, אך היא העלתה כי שעה זה משך האימון שלה, מאמינה שהליכה בזמן זה יעילה, שכן זאת היתה השאלה. כמובן שאם היא משלבת גם אימון התנגדות, יש להעלות את זמן האימון.
אין עוררין על כך, ואני עוברת לנקודה אחרת, שהקרדיו חייב להתבצע לאחר אימון ההתנגדות בו התרוקנו מאגרי הגליקוגן.
לפי הגישה שלך, עדיף לא לעשות בכלל אירובי, לשבת ולרבוץ על הספה כל היום (דופק נמוך), ופשוט לאכול פחות.
אם זה אכן הגישה שלך - תופתעי לגלות שאני לא חושב שזאת טעות. אבל זה גם לא נכון בהכרח. מה שמשנה זה בסופו של יום הגרעון הקלורי וזה לא מעניין כמה אירובי עשית ובאיזה דופק עבדת, זה מה שאני מנסה להגיד.

לפי הגישה שלך, עדיף לא לעשות בכלל אירובי, לשבת ולרבוץ על הספה כל היום (דופק נמוך), ופשוט לאכול פחות.
אם זה אכן הגישה שלך - תופתעי לגלות שאני לא חושב שזאת טעות. אבל זה גם לא נכון בהכרח. מה שמשנה זה בסופו של יום הגרעון הקלורי וזה לא מעניין כמה אירובי עשית ובאיזה דופק עבדת, זה מה שאני מנסה להגיד.
😲 חלילה! ממש לא! זוהי לא הייתה ולא תהיה הגישה שלי. כל גוף צריך להיות בתנועה, אני מעודדת אנשים לצאת ולעשות כל פעילות באשר היא שתגרום להם לקום מספה (למרות הדופק הנמוך.. )
הכוונה הייתה לדופק נמוך בזמן פעילות כלשהי. (שבה הגוף נע ולא נח) האופציה האחרונה היא לרבוץ על הספה. (COUCH POTATO)
אנחנו באותו ראש, מדובר בסופו של יום בגרעון. לאנשים בעלי מסה רבה יותר הירידה (בהתאם לאימונים ותזונה נכונה) תהיה מהירה יותר מאשר מישהו בעל מסה דלה יותר. כך שאם מישהו בעל מסה רבה, גם תזונה בלבד בתור התחלה תשפיע על משקלו. (אבל שוב קפצתי לנקודה אחרת.. מצטערת)

בשורה תחתונה אם את רוצה לייצר גרעון קלורי משמעותי מפעילות אירובית הליכה זה לא פתרון יעיל.
גם לא שעה.

מסכימה לחלוטין שמדובר על גרעון קלורי.
הקרדיו חייב להתבצע לאחר אימון ההתנגדות בו התרוקנו מאגרי הגליקוגן.
את לא שמה לב שהעמדה שלך לא עיקבית?
מה האירובי הכי יעיל שאפשר לבצע וישרוף הכי הרבה קלוריות במשך שעה ריצה,הליכה, סטפר או אופניים?
אני בטוח משמישהו כבר ענה לך, אבל בכל האשכול הארוך שהתפתח (ולא את כולו קראתי) אולי קשה לראות את התשובה: הפעילות בה את נמצאת בדופק הכי גבוה שאת יכולה להתמיד בו היא זאת שבה תשרפי הכי הרבה קלוריות, וזה מה שיקבע בסופו של יום את הירידה שלך בשומן. השאלה מה קורה בכל רגע נתון בגוף אולי מעניינת, אבל היא אינה משנה לצורך החישוב הזה, כי שיווי המשקל הוא דינמי כלומר גם אם באימון מסויים (מאגרי הגליקוגן ריקים או יש לך הרבה קפאין בדם או מה שלא יהיה) שרפת יותר שומן, הגוף יצבור אותו בחזרה בהמשך היממה מעודפי הפחמימות שאותן לא שרפת באותו אימון, ולהיפך. בנוסף, פעילות בעצימות פחותה סובלת יותר מהפגם החישובי עליו הצבעתי בחידה (ואפשר גם לקרוא רק את הפתרון).

מה שעוד משפיע על היעילות של האימון היא השאלה אם את בכלל מתמידה לעשות אותו, ובשביל שהתשובה על זה תהיה חיובית כדאי לך לבחור את הפעילות שאת הכי אוהבת (או הכי פחות שונאת). בעצם, זה צריך להיות השיקול הראשון.

היכן הסתירה ביניהם?
שתיהן עובדות.

היכן הסתירה ביניהם?
אם בסופו של דבר מה שמשנה זה הגרעון הקלורי, מה איכפת לי מה מצב מאגרי הגליקוגן בזמן האימון? האם באימון נשרפות יותר קלוריות כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים (הלואי)?

אם בסופו של דבר מה שמשנה זה הגרעון הקלורי, מה איכפת לי מה מצב מאגרי הגליקוגן בזמן האימון? האם באימון נשרפות יותר קלוריות כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים (הלואי)?

(הלוואי גם)
לא קישרתי בין שתי התשובות הללו, הן נכתבו בנפרד, העיקר שהבחורה תצליח, לאחר כל ההתכתבות (המבורכת, רק ללמוד ולהשכיל כל הזמן)

לאחר כל ההתכתבות (המבורכת, רק ללמוד ולהשכיל כל הזמן)
בזה אני כמובן מסכים איתך. בהזדמנות זאת: תודה על כמה קישורים מעניינים שהבאת הנה.

Back
למעלה תחתית