למי שמעוניין לדעת מה אני עושה עם החיים שלי

אחי יש הרבה שחיים בסרט אבל יש אנשים כמוני שבודקים דברים ומה שאני משתכר בוא פה ב10 אלף לחודש בארצות הברית אני יכול למצוא 90 אלף דולר ומעלה המשכורות כן הרבה יותר גבוהות , רמת חיים גבוהה יותר , מקומות בילוי ..
ואני לא יודע לגבי מה הולך בברקלי שלך אבל אם אתה בקטע של אחוות וכל זה אם יש לך זמן בכלל זה יכול אולי לשפר לך תחוויה .
אני מאמין שהוא לא רוצה לדיון על זה שוב,תסתכל על מה שהוא כתב בעבר ותבין.

מחקר מעניין מאוד!

שאלה - במהלך המחקר, נתקלתם בעוד דרכים לדכא חלומות?
זאת אומרת..חוץ מניתוק מוחלט או הפעלה מוחלטת...נתקלתם בדרכים לאפשר לחלומות לצוץ אבל לא באותה כמות?
או באופן שונה מבדרך כלל?

משה אותי מעניין איך אתה נראה!
אני חופר לך במשך חודשים יום יום
ולא יודע מי הפרצוף מאחורי הכינוי!
אתה לא בסדר .. אני נורא כועס
אני רוצה 10% הנחה על המנוי ! 😆

נ.ב - אתה גאון, אבל גם תום היקר גאון!

• פותח/ת השרשור
אני יכול למצוא 90 אלף דולר ומעלה המשכורות
שכחת להזכיר שזה לשנה וברוטו. שכחת גם להזכיר שיוקר המחייה באזורים שאתה מדבר עליהם גבוה פי כמה וכמה מת"א וקיסריה גם יחד. ככה שבסופו של יום אל תהיה בטוח שישאר לך יותר כסף בכיס.
, רמת חיים גבוהה יותר , מקומות בילוי ..
רמת החיים גבוהה יותר כשאלה של מה אתה מגדיר "רמת חיים". כן, יהיה לך בית גדול יותר ואתה תסע על מכונית טובה יותר. זה מה שמעניין אותך בחיים?

מקומות בילוי ..
ב-12 בלילה הכל פה יום כיפור (קליפורניה).

ואני לא יודע לגבי מה הולך בברקלי שלך אבל אם אתה בקטע של אחוות
וכמו שאמרתי, אתם חיים בסרט.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת..חוץ מניתוק מוחלט או הפעלה מוחלטת...נתקלתם בדרכים לאפשר לחלומות לצוץ אבל לא באותה כמות?
הכמות משתנה בהתאם לתדירות הלייזר/חוזק הלייזר וכמות הוירוס שאתה מזריק למוח באותו האזור, ככה שאתה יכול לשלוט ב"כמות החלומות" של העכבר ע"י שינוי הריכוזים/חוזק השידור ובכך לקצר/להאריך את השלב שבו הוא חולם (REM-SLEEP). אנחנו לא באמת יודעים כמה חלומות יש לו, מה הוא חולם וכו' (אנחנו יודעים שהוא חולם לפי קריאה של גלים מסויימים באלקטרודות שאנחנו משתילים לו על המוח (EEG/EMG).
זו הגרסה הנקייה, ללא אלקטרודות:
http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/01/optogenetics-640x353.jpeg

זה עם אלקטרודות (ראה מאחורי הלייזר, לאן שמחובר כבל):
http://www.douglas.qc.ca/uploads/Image/images_site/1156_Tidis_opto_souris_copyright/tidis-opto.jpg

יש כאלו גם אלחוטיים אבל אין לנו תקציב לדברים האלו (משהו כמו 50 אלף דולר לאחד, אנחנו מכינים אחד לבד עם כבל ב-2 דולר):
http://discovermagazine.com/~/media/Images/Issues/2014/JanFeb/MouseHelmets.jpg

זה לא מהמעבדה שלנו, אבל ככה זה נראה בפועל (גם פה אין אלקטרודות):

וזה בגדול איך כל הסיפור עובד:

לדעתך אנחנו קרובים לזה?
רחוקים שנות אור

הכל טוב ויפה..אבל כמה אתה מרים?
שלושה קילוגרם ו-300 גרם. שבוע מרים, 3 שבועות לא 🤡

הכמות משתנה בהתאם לתדירות הלייזר/חוזק הלייזר וכמות הוירוס שאתה מזריק למוח באותו האזור, ככה שאתה יכול לשלוט ב"כמות החלומות" של העכבר ע"י שינוי הריכוזים/חוזק השידור ובכך לקצר/להאריך את השלב שבו הוא חולם (REM-SLEEP). אנחנו לא באמת יודעים כמה חלומות יש לו, מה הוא חולם וכו' (אנחנו יודעים שהוא חולם לפי קריאה של גלים מסויימים באלקטרודות שאנחנו משתילים לו על המוח (EEG/EMG).
זו הגרסה הנקייה, ללא אלקטרודות:
http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/01/optogenetics-640x353.jpeg

זה עם אלקטרודות (ראה מאחורי הלייזר, לאן שמחובר כבל):
http://www.douglas.qc.ca/uploads/Image/images_site/1156_Tidis_opto_souris_copyright/tidis-opto.jpg

יש כאלו גם אלחוטיים אבל אין לנו תקציב לדברים האלו (משהו כמו 50 אלף דולר לאחד, אנחנו מכינים אחד לבד עם כבל ב-2 דולר):
http://discovermagazine.com/~/media/Images/Issues/2014/JanFeb/MouseHelmets.jpg

הבנתי...אז בעקרון אין לכם שליטה על סוג החלום או כמות החלומות אלא רק על מצב החלום ON/OFF ואורך זמן השהות של האורגניזם במצב הזה
הבנתי נכון?

מה שמחובר להם לראש...זה מודבק או מוחדר עם מחט? (כואב לי על העכברים חח)

ויש איזשהו כיוון לשימוש של הממצאים על בני אדם?

• פותח/ת השרשור
הבנתי...אז בעקרון אין לכם שליטה על סוג החלום או כמות החלומות אלא רק על מצב החלום ON/OFF ואורך זמן השהות של האורגניזם במצב הזה
הבנתי נכון?
אכן, אנחנו אפילו לא יודעים למה אנחנו חולמים או בכלל ישנים, ככה שלשלוט על כמות החלומות, התוכן שלהם או כל דבר שקשור בהם רחוק עשרות שנים מאיתנו.

מה שמחובר להם לראש...זה מודבק או מוחדר עם מחט? (כואב לי על העכברים חח)
זה סיב אופטי שמוחדר לתוך המוח בניתוח שמבוצע במשך כ-3 שעות עם הזרקה ישירה למוח של וירוסים שונים שעוזרים לבצע מניפולציות גנטיות בעכבר (הוא כבר מגיע עם מניפולציה גנטית אך נדרשים לפעמים וירוסים כדי להציג לתאים את הכימיקל הנדרש כדי שהאור מהסיב האופטי יפעל רק על התאים שאנחנו רוצים שזה יפעל בהם (cell-specific). בעיקרון עושים ניתוח מוח לכל דבר, תחת הרדמה מלאה של העכבר.
את האלקטרודות והסיב האופטי לאחר מכן מקבעים עם סימנט שמשתמשים איתו במרפאות שיניים (Dental Cement).

ויש איזשהו כיוון לשימוש של הממצאים על בני אדם?
הכיוון הוא Sonogentics, משהו חדש שיצא לפני כמה שבועות:

זה בעצם מה שאנחנו עושים רק בלי אור אלא עם גלי קול. המניפולציות הגנטיות זהות אך לא נדרש לבצע ניתוחי מוח. המכשול פה הוא עדיין לבצע מניפולציות גנטיות בבני אדם, הן טכנית והן אתית.

אכן, אנחנו אפילו לא יודעים למה אנחנו חולמים או בכלל ישנים, ככה שלשלוט על כמות החלומות, התוכן שלהם או כל דבר שקשור בהם רחוק עשרות שנים מאיתנו.

זה סיב אופטי שמוחדר לתוך המוח בניתוח שמבוצע במשך כ-3 שעות עם הזרקה ישירה למוח של וירוסים שונים שעוזרים לבצע מניפולציות גנטיות בעכבר (הוא כבר מגיע עם מניפולציה גנטית אך נדרשים לפעמים וירוסים כדי להציג לתאים את הכימיקל הנדרש כדי שהאור מהסיב האופטי יפעל רק על התאים שאנחנו רוצים שזה יפעל בהם (cell-specific). בעיקרון עושים ניתוח מוח לכל דבר, תחת הרדמה מלאה של העכבר.
את האלקטרודות והסיב האופטי לאחר מכן מקבעים עם סימנט שמשתמשים איתו במרפאות שיניים (Dental Cement).

זה בעצם מה שאנחנו עושים רק בלי אור אלא עם גלי קול. המניפולציות הגנטיות זהות אך לא נדרש לבצע ניתוחי מוח. המכשול פה הוא עדיין לבצע מניפולציות גנטיות בבני אדם, הן טכנית והן אתית.

אם כזה פחות טוב מישראל אז למה אתה לא לומד פה הרבה יותר זול ללמוד פה למרות שאני מאמין שהסיבה שתוכל להתקבל לאן שבאלך אתה לומד באחד המוסדות הכי טובים..

אשמח להיות שפן ניסוי של הדבר הזה, תפעילו לי תחלומות

לא ניסו לנסות להשתמש בהזרקת וירוסים או פלסמידים בבני אדם? אם פרות עושות את זה ,אז זה אמור להיות אפשרי...

או שהכל בעצם עיניין של אתיקה.

• פותח/ת השרשור
לא ניסו לנסות להשתמש בהזרקת וירוסים או פלסמידים בבני אדם?
אנחנו מזריקים ישירות למוח בעומק רב. אי אפשר לעשות את זה בבני אדם, אתה תהרוס חלקים חיוניים תוך כדי הזריקה ויכול לפגוע במערך הקוגנטיבי של האדם. לעכבר יש מערך קוגנטיבי של גויאבה, ככה שזה לא מזיז לו - הוא עדיין מחרבן, ישן ואוכל - זה בערך כל מה שהוא צריך בחייו.

וכן יש הרבה בירוקרטיה בנושא, אפילו בבעלי חיים. הייתי צריך לעבור קורסים שלמים באתיקה על ניסויים בבעלי חיים ויש פרוטוקולים שלמים שאתה חייב לקרוא ולהבחן עליהם. יש גם קורסים מעשיים ותעודות שאתה חייב לקבל כדי לבצע ניתוחים ולהזריק וירוסים מתקדמים (אנחנו השתמשנו ב Pseudorabies virus מה שגורם בעצם לכלבת, רק שאצלנו זה מהונדס).
דוגמה ל tracing עם rabies:

11947889_10204678818309960_8370564147016042323_o.jpg

11893821_10204678817309935_8322700658886335158_o.jpg

M132L_76-82.jpg
q.jpg
w.jpg

כל אלו הם בעצם תאי עצב (ניורונים) ספציפים שהפעלנו עם לייזר פר מה שבדקנו בו זמנית במיקומים שונים במוח של העכבר. מכיוון שזה ממוקד לתאים מסויימים, אנחנו יכולים להבדיל בינהם עם צבעים (ולהעצים את הצבעים עוד יותר עם immunohistochemistry או במילה פשוטה antibodies).

נערך לאחרונה:
מעניין בטירוף.

אני מניח שתשאר בארה"ב אחרי הלימודים? יש איזושהי עבודה בתחום בארץ? מחקר?
עד כמה שאני יודע, אין שום מקום שמלמד תואר כזה או תואר חופף לו בארץ..

שכחת להזכיר שזה לשנה וברוטו. שכחת גם להזכיר שיוקר המחייה באזורים שאתה מדבר עליהם גבוה פי כמה וכמה מת"א וקיסריה גם יחד. ככה שבסופו של יום אל תהיה בטוח שישאר לך יותר כסף בכיס.

רמת החיים גבוהה יותר כשאלה של מה אתה מגדיר "רמת חיים". כן, יהיה לך בית גדול יותר ואתה תסע על מכונית טובה יותר. זה מה שמעניין אותך בחיים?

ב-12 בלילה הכל פה יום כיפור (קליפורניה).

וכמו שאמרתי, אתם חיים בסרט.
נראה שמהנקודת מבט שלך אתה לא מי יודע מה מרוצה באמריקה הגדולה , למה אתה לא חוזר ? (משפחה ,עבודה או שפשוט אתה חושב שפה יהיה גרוע יותר ?)

כמה שאלות על קולג', ברשותך
מזיינים שם הרבה?
כמה מסיבות בממוצע יש שם בשבוע?
כמה זה קרוב לbms?
תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית