הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחץ דם גבוה ( לא קשור לסטרואידים)

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אבא שלי הוא האדם המדובר:
בן 54
92 קילו
1.75

שמנמן עם מסת שריר יחסית גבוה ( ביחס לאדם שלא עושה אימונים אנאירובים), לא שמן מאוד.

מאוד ספורטיבי ופעיל, קיאקים, אופניים, הליכה וקצת ריצה.

עד עכשיו הוא לקח כדור שנקרא אוקסר, במינון של 50 מ"ג ביום, והלחץ דם שלו היה 150 על 90. הרופאה אמרה שהוא בנאדם רגוע וספורטיבי ולכן היא ממליצה לו לקחת בנוסף עוד כדור ( אם הוא לא היה ספורטיבי היא היתה אומרת תעשה ספורט).

היא הוסיפה לו (בנוסף לאוקסר, לא במקום) קדקס 1 מ"ג ביום, הוא התחיל עם זה אתמול והלחץ דם שלו היום הוא 140 על 70.

שאלתי היא, האם הלחץ דם שלו תקין? האם לכדור שהיא הוסיפה לו, ולזה שלפניו יש חסרונות משמעותיים ? ובכלל, מה אתם הייתם ממליצים לאדם כזה לעשות.

גם אני וגם אבא שלי קראנו הרבה חומר באינטרנט, אבל יש כלכך הרבה מכל דעה שאתה לא יודע מה לקרוא ומה לא. @Moshe אשמח לשמוע את דעתך.
אם יש עוד מישהו שחושב שהוא מבין אשמח גם לשמוע את דעתו.

תודה מראש
@יהושע64

שאלתי היא, האם הלחץ דם שלו תקין?
אם קראת הרבה חומר אתה בטח יודע שמדובר בלחץ דם שהוא לא ממש תקין אבל לא נורא עבור אדם בן 52. אם זה היה לחץ הדם שלך ולא שלו, זה היה קצת יותר מדאיג. הטיפול ביתר לחץ דם מערב ברוב המקרים יותר מתרופה אחת כך שאין שום דבר חריג בהמלצה של הרופאה. ספציפית אני לא מכיר את התרופות כך שאין לי מה להוסיף.

אני לא מבין כל כך בכדורים אבל יש לי מה להוסיף.
1. הלחץ דם מעט גבוה, 140 הוא הרף העליון וגם זה לא הכי אידאלי.
2.הוא שוקל 92 בגובה 175 לדעתי אם הוא ירד כמה קילוגרמים זה יעזור לו לא מעט.
3.מה התזונה שלו ? אני יכול להיות לך שאצלי ששקלתי 8 קילו פחות מהיום והתזונה שלי הייתה רוויה בג'אנק הלחץ דם היה גבוה מהיום.(ייתכן שיש עוד סיבות שלא קשורות באוכל כמו תקופות לחוצות, אבל קשה לי להביא את זה בחשבון ולהגיד כמה זה השפיע(.

• פותח/ת השרשור
אם קראת הרבה חומר אתה בטח יודע שמדובר בלחץ דם שהוא לא ממש תקין אבל לא נורא עבור אדם בן 52. אם זה היה לחץ הדם שלך ולא שלו, זה היה קצת יותר מדאיג. הטיפול ביתר לחץ דם מערב ברוב המקרים יותר מתרופה אחת כך שאין שום דבר חריג בהמלצה של הרופאה. ספציפית אני לא מכיר את התרופות כך שאין לי מה להוסיף.
תודה על התגובה!
אני לא מבין כל כך בכדורים אבל יש לי מה להוסיף.
1. הלחץ דם מעט גבוה, 140 הוא הרף העליון וגם זה לא הכי אידאלי.
2.הוא שוקל 92 בגובה 175 לדעתי אם הוא ירד כמה קילוגרמים זה יעזור לו לא מעט.
3.מה התזונה שלו ? אני יכול להיות לך שאצלי ששקלתי 8 קילו פחות מהיום והתזונה שלי הייתה רוויה בג'אנק הלחץ דם היה גבוה מהיום.(ייתכן שיש עוד סיבות שלא קשורות באוכל כמו תקופות לחוצות, אבל קשה לי להביא את זה בחשבון ולהגיד כמה זה השפיע(.
2. נכון, וזה יעזור לו בעוד דברים, את זה הוא צריך לעשות בלי קשר.
3. הייתי אומר שחוץ מהמתוקים הוא אוכל בערך בגרעון שלילי קטן אבל המתוקים הופכים את זה לנייטרלי (והוא נשאר במצב הזה). הוא ממש לא אוכל הרבה ג'אנק...

תודה גם לך!

הרופא ישר הוסיף לו עוד תרופה מבלי לנסות להחליף לו את הקיימת? לפי דעתי היה צריך לנסות להחליף. אוקסאר זה לוסרטן. Arb. כדור חלש. היה עדיף לנסות רמיפריל מקבוצת ace או חוסם בטא. קדקס זה חוסם אלפא. מוסיפים אותו במקרים מיוחדים. יש לו מלא תופעות. מה הדופק שלו?

• פותח/ת השרשור
הרופא ישר הוסיף לו עוד תרופה מבלי לנסות להחליף לו את הקיימת? לפי דעתי היה צריך לנסות להחליף. אוקסאר זה לוסרטן. Arb. כדור חלש. היה עדיף לנסות רמיפריל מקבוצת ace או חוסם בטא. קדקס זה חוסם אלפא. מוסיפים אותו במקרים מיוחדים. יש לו מלא תופעות. מה הדופק שלו?
יש לו דופק נמוך יחסית, אני חושב שבסביבות ה 65 במנוחה.

יש לו דופק נמוך יחסית, אני חושב שבסביבות ה 65 במנוחה.
וממוצע לחץ דם שלו על לוסרטן זה 150/90? וכשאני אומר ממוצע אני מתכוון להרבה מדידות ולא אחת. בכל אופן במידה והוא בריא לפי דעתי זה סתם להוסיף עוד כדור. יש נפרולוג שהוא מומחה לדברים האלה ולא רופא זוטר בקופת חולים. לפי דעתי שיחליף למשהו אחר. יש רמיפריל כדור יותר טוב ממשפחה דומה. תתייעץ עם נפרולוג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית