הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה - טירונות מג"ב וגיבוש ימ"ס(יחידת מסתערבים)

גיא18

משתמש מתחיל
55
6
נק' מוניטין:
6
55
6
אהלן חברים,מתגייס עוד שבוע וחצי למשמר הגבול ולאחר ארבע חודשי טירונות יש אפשרות לצאת לגיבוש ימ"ס(הבנתי שצריך לסבול ממזוכיזם בשביל להצליח לסיים אותו בכלל). העניין הוא שהכושר הגופני שלי קצת לוקה בחסר,הייתי פצוע בשנתיים האחרונות בעיקר בברכיים ככה שעבדתי הרבה על כוח ומסה אך נמנעתי מריצות ופעילויות אירוביות.לפני שבוע קיבלתי אישור מאורתופד לחזור לפעילות
עכשיו יש לי כמה שאלות
משקיעים בכושר בטירונות?,כמה רצים שם ואיך זה עובד? יהיה לי זמן פנוי במהלך היום לרוץ קצת? ואם אפשר עוד קצת פרטים על טירונות מג"ב אני אשמח לשמוע
ואם יש כאן מישהו שמשרת בימ"ס או עכשיו בקורס, הוא מוזמן להוריד לי סלע מהלב ולהגיד לי שלא הריצת 2000\3000 זה מה שיקבע את גורלי בגיבוש וביחידה.
תודה מראש לכל העונים

בסופו של יום הכל בראש, גם שמן בטטה ששוקל 150 קילו יכול להיות בסיירת, ומצד שני אחד שבנוי מצויין והוא אתלט יכול להיות ג׳ובניק כי הוא עצלן.
הכל תלוי בך.

• פותח/ת השרשור
כשזה זה תלוי בי אני רגוע. אני הולך לישון,חולם על היחידה.קם בבוקר,מדמיין לי את הגיבוש. ככה כבר שלוש שנים.אני יודע שאני אתן הכל בשביל להיות שם.
אבל לא הכל בשליטתי,יכול להיות שהם לא ירצו אנשים שרצים לאט או בכושר בינוני-.
השאלה היא אם אפשר לפתח כושר טוב או כמעט בטירונות

נכד שלי, ברוך הבא.
בתור מגבניק לשעבר (עכשיו בג'וב) אספר לך בדיוק איך זה עובד.

הטירונות שלכם מתחלקת בשני אזורים : מכמש, ובית חורון (הפלוגות מתחלקות באזורים האלו).

עכשיו בעניין הכושר- אני לא יודע אם לקרוא לזה להשקיע אבל אתה תרוץ הרבה בלי קשר, יתזזו אתכם כל הזמן (לרוץ מנקודה לנקןדה בפרק זמן קצר) ויגרמו לכם להיענש ע"י פק"לים (שכיבות שמיכה). ככה תהיה הטירונות במשך כמה חודשים כדי לשבור אתכם מנטאלית.

כן יהיו לכם שעות מד"ס (עולים על בגדי ספורט ומתחילים לרוץ סתם כדי להכניס לכושר, דבר שלא באמת עוזר אלא אם כן באת מוכן מהבית).

במהלך היום אין הפסקות שאתה תוכל להתאמן בהם (לו"ז צפוף וגם בלי קשר לא יתנו לך כי אתה בטירונות) חוץ מהשעת ת"ש-בסוף היום שבה אתה חוזר תשוש לחדר ומתארגן לקראת שינה.

המבחנים בזמן הטירונות הם ריצת 2000 ובוחן בראור משטרתי.

עכשיו לגבי הימ"ס- כמו שכבר רשמתי למעלה, אם לא באת מהבית בכושר שיא והמשכת אותו בטירונות אתה לא תצליח להגיע לגיבוש (המפקדים בוחרים את החיילים שתפקדו גופנית הכי טוב בזמן הטירונות).
הגיבוש ליחידה קשה מאוד מנטאלית ופיזית, לפני הגיבוש אתה חותם על טופס שבעצם אתה מסכים לזה שלא יהיו לך 6 שעות שינה מטכליות. למה? כדי להעיר את כולכם אחרי שעתיים שינה למסע שאין לך מושג מתי הוא נגמר (זאת רק דוגמה אחת)
יתזזו אתכם 7\24 בדרכים הכי קשות , יצעקו עלייך כדי לשבור אותך. יעשו לכם מבחנים קשים מאוד של ריצות (2000 זה מספר חמוד לעומת מה שהולך שם). מלא לא עוברים את הגיבוש , רק הבאמת מוצלחים.

ובעיקרון זהו, בהצלחה נכד ואל תשבר.

• פותח/ת השרשור
וואו..תגובה מאוד מושקעת,תודה רבה.
אני מגיע במצב סביר,אני מניח שהתיזוזים והריצות ישפרו קצת את המצב.
ובהנחה שיוציאו אותי לגיבוש..הם מחפשים אופי מסויים נכון? זה לא באמת משנה אם הגעתי אחרון בריצה?
וגם אם כן חשוב להיות מהטובים שם,אני חושב שאני יכול להתבלט בסחיבת משקלים וקרב מגע
בכל מקרה,אסור לאבד תקווה.
תודה על התגובה עזרת המון

ובהנחה שיוציאו אותי לגיבוש..הם מחפשים אופי מסויים נכון?

ברור שהם מחפשים אופי מסויים, לא כל בנאדם יכול להיות בכושר שיא ולעבור את הכל בהצלחה.

זה לא באמת משנה אם הגעתי אחרון בריצה?

בטח שזה משנה

• פותח/ת השרשור
ברור שהם מחפשים אופי מסויים, לא כל בנאדם יכול להיות בכושר שיא ולעבור את הכל בהצלחה.

בטח שזה משנה

ולמקרה שאני לא יעבור את הגיבוש,לאיזה פלוגה כדאי לנסות להגיע? איפה יש הרבה פעילות?
ומה צלפים עושים בהפרות סדר ושאר פעיליות של הפלוגה?

עברתי את הגיבוש ימ"ס האחרון שהיה השבוע (אני אוג' 15) @גיא18

במג"ב עכשיו יש דבר חדש שנקרא פיילוט ימ"ס, שבעצם אפשר להיכנס למסלול ממיין שבסופו אתה בקורס ימ"ס, ללא גיבוש. (מן הסתם אתה יכול לנשור בדרך, וזה קורה לא מעט). עכשיו במג"ב זה מחזור פיילוט, מחזור גיבוש.
לאוגוסט 15 היה גיבוש, אז ככל הנראה אתה תוכל להגיע לפיילוט, או לצאת לגיבוש של מחזור מרץ 16.
לפיילוט נכנסים אחרי 3 שבועות בערך בטירונות, והבר אור שלך מאוד מאוד חשוב בקבלה אליו (גם בגיבוש, דרך אגב).
במידה ולא תתקבל לפיילוט, לא יהיה לך גיבוש בסוף המחזור טירונות שלך, אלא רק בסוף המחזור הבא.
הכושר מן הסתם משתפר בטירונות אבל רק עד גבול מסוים, מי שבאמת נעול על המטרה לא יסתפק בלהיות ברמת הכושר הממוצעת של הטירונות, ויבקש מהסגל שלו להתאמן עוד עצמאית, ככה אני עשיתי. הכושר בגיבוש ימ"ס הוא מאוד מאוד חשוב, אבל לא בהכרח מסתכלים רק על הציון שלך בבר אור, אלא על איך תפקדת באקטים בגיבוש שמשלבים דברים פיזיים. לא בהכרח מחפשים את הסוסים, אבל להגיע כמה שיותר מפלצת רק יבוא לטובתך, גם מבחינת איך שהמגבשים יסתכלו עלייך כאדם רציני שלא בא סתם כדי לנסות להתקבל, וגם כי אתה לא רוצה לשפוך לאגר באמצע הגיבוש.

שיהיה המון בהצלחה

ולמקרה שאני לא יעבור את הגיבוש,לאיזה פלוגה כדאי לנסות להגיע? איפה יש הרבה פעילות?
ומה צלפים עושים בהפרות סדר ושאר פעיליות של הפלוגה?

לא אתה בוחר לאן להגיע, מפזרים את כולם לפלוגות שונות (במידה ואין לך פרוטקציות).
איפה יש הרבה פעילות ? איו"ש , ירושלים.
בקשר לצלפים - אם עברת קורס צלפים (קצת אחרי סיום הטירונות מקצים אנשים לקורס הזה) אתה מקבל טריג'יקון, חוץ מזה אין משהו מיוחד.

• פותח/ת השרשור
עברתי את הגיבוש ימ"ס האחרון שהיה השבוע (אני אוג' 15) @גיא18

במג"ב עכשיו יש דבר חדש שנקרא פיילוט ימ"ס, שבעצם אפשר להיכנס למסלול ממיין שבסופו אתה בקורס ימ"ס, ללא גיבוש. (מן הסתם אתה יכול לנשור בדרך, וזה קורה לא מעט). עכשיו במג"ב זה מחזור פיילוט, מחזור גיבוש.
לאוגוסט 15 היה גיבוש, אז ככל הנראה אתה תוכל להגיע לפיילוט, או לצאת לגיבוש של מחזור מרץ 16.
לפיילוט נכנסים אחרי 3 שבועות בערך בטירונות, והבר אור שלך מאוד מאוד חשוב בקבלה אליו (גם בגיבוש, דרך אגב).
במידה ולא תתקבל לפיילוט, לא יהיה לך גיבוש בסוף המחזור טירונות שלך, אלא רק בסוף המחזור הבא.
הכושר מן הסתם משתפר בטירונות אבל רק עד גבול מסוים, מי שבאמת נעול על המטרה לא יסתפק בלהיות ברמת הכושר הממוצעת של הטירונות, ויבקש מהסגל שלו להתאמן עוד עצמאית, ככה אני עשיתי. הכושר בגיבוש ימ"ס הוא מאוד מאוד חשוב, אבל לא בהכרח מסתכלים רק על הציון שלך בבר אור, אלא על איך תפקדת באקטים בגיבוש שמשלבים דברים פיזיים. לא בהכרח מחפשים את הסוסים, אבל להגיע כמה שיותר מפלצת רק יבוא לטובתך, גם מבחינת איך שהמגבשים יסתכלו עלייך כאדם רציני שלא בא סתם כדי לנסות להתקבל, וגם כי אתה לא רוצה לשפוך לאגר באמצע הגיבוש.

שיהיה המון בהצלחה
הבנתי שיש כמה ראיונות לפני הקבלה לפיילוט וככה בעצם בודקים מי מתאים(תקן אותי אם אני טועה). לראיונות יש משקל יותר חשוב בתהליך הקבלה מלמבחן בר אור לא? אם הבר אור היה בינוני אבל ראו בשיחות איתי שאני חדור מטרה,מלא מוטיבציה,יודע מה אני רוצה מעצמי וכו' עדיין יש סיכוי להתקבל?

הבנתי שיש כמה ראיונות לפני הקבלה לפיילוט וככה בעצם בודקים מי מתאים(תקן אותי אם אני טועה). לראיונות יש משקל יותר חשוב בתהליך הקבלה מלמבחן בר אור לא? אם הבר אור היה בינוני אבל ראו בשיחות איתי שאני חדור מטרה,מלא מוטיבציה,יודע מה אני רוצה מעצמי וכו' עדיין יש סיכוי להתקבל?

אין לי מושג מה הולך בראיונות כי במחזור שלי לא היה פיילוט. דיברתי עם אנשים בקורס ימ"ס שבאו דרך הפיילוט והם אמרו שלבר אור יש משקל רציני בקבלה.
אבל גבר, מה זה משנה כל התיאוריות האלה? אתה מעוניין להתקבל, לא? תתן את המקסימום שלך ללא פשרות ותקווה לטוב.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מה הולך בראיונות כי במחזור שלי לא היה פיילוט. דיברתי עם אנשים בקורס ימ"ס שבאו דרך הפיילוט והם אמרו שלבר אור יש משקל רציני בקבלה.
אבל גבר, מה זה משנה כל התיאוריות האלה? אתה מעוניין להתקבל, לא? תתן את המקסימום שלך ללא פשרות ותקווה לטוב.

ככה אכן יהיה! שום דבר לא ימנע ממני לתת את ההכי טוב שלי,טוב..שבר יכול למנוע את זה
עוד שאלה אם אפשר,כמה התקבלו מתוך אלה שסיימו את הגיבוש? אם אתה לא יכול לתת מספרים אז אחוזים גם טוב.
ושמעתי ממישהו שהקימו שוב את מתילן? ידוע לך משהו כזה?

מתיל"ן-הנפצה.

לא נכנס למספרים מדויקים, אבל הרבה נושרים. בערך שליש מהמספר ההתחלתי סיים, וקצת פחות מהמספר הסופי, התקבל בסוף.

• פותח/ת השרשור
הבנתי,תודה רבה לך ולכל מי שהגיב ועזר
שאלה אחרונה,מעיפים אנשים בגיבוש או כל מי שיצא זה פרישות ופציעות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית