הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לא בריא בגיינר?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
בינתיים הבנתי דבר אחד שלא בריא בגיינר, שהפחמימה בגיינר היא מלטודקסטרין ואפילו שהיא נחשבת פחמימה מורכבת האינדקס הגליקימי שלה הוא גבוהה
זה הדבר היחיד שלא בריא בגיינר?

זו הסיבה העיקרית. יש גיינרים שיש בהם פחמימות בריאות יותר (שיבולת שועל, בטטה וכו').

• פותח/ת השרשור
זו הסיבה העיקרית. יש גיינרים שיש בהם פחמימות בריאות יותר (שיבולת שועל, בטטה וכו').

לפי החישוב שלי מלטודקסטרין עדיף על אורז מבחינת ערך גליקימי, ואני מבין שזה לא הגיוני
במלטודקסטרין יש 380 קלוריות ל-100 גרם והערך הגליקימי שלו הוא 105
באורז יש 125 קלוריות ל-100 גרם והערך הגליקימי שלו הוא 55
היחסים בין הערכים הגליקימיים של שניהם הוא בערך 1-2, היחס של הקלוריות בין שניהם הוא בערך 1-3
זה אומר שבקלוריה אחת של אורז יש ערך גליקימי יותר גבוהה מקלוריה אחת של מלטודקסטרין
מה לא נכון בחישוב שלי?

נערך לאחרונה:
אוקיי, אז חוץ מהמדד הזה מה עוד לא בריא בגיינר?
אם יש לך ספק, ואתה צריך את תוספת הקלוריות הזאת.. אז פשוט תכין גיינר "ביתי" וזהו.
חלב+ש"ש+סקופ חלבון+גלידה.
תקבל גם פחמימה מורכבת וגם פשוטה באותה המנה 😋🍴

זה הדבר היחיד שלא בריא בגיינר?
גיינר הוא מזון מעובד, כלומר מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל ו"משפרי" טעם למיניהם. קשה לדעת אם יש בעיה עם כל אחד מאלה ו/או עם הצירוף שלהם ביחד, ולכן יש המלצה כללית להמעיט במזונות מעובדים.

גיינר הוא מזון מעובד, כלומר מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל ו"משפרי" טעם למיניהם. קשה לדעת אם יש בעיה עם כל אחד מאלה ו/או עם הצירוף שלהם ביחד, ולכן יש המלצה כללית להמעיט במזונות מעובדים.
ואבקת חלבון נופלת אל אותה הקטגוריה?

מה לא נכון בחישוב שלי?
שהוא לא נכון.

מה זה אינדקס גליקמי לקלוריה לעומת אינדקס גליקמי לקלוריה?
אין דבר כזה.

אינדקס גליקמי זה מדד של מהירות פירוק המזון לחומרי הבניין שלו.

והאינדקס הגליקמי נשאר אותו דבר גם אם תאכל 100 גרם של המוצר וגם אם תאכל קילו.

החישוב הזה שעשית פשוט לא...

• פותח/ת השרשור
שהוא לא נכון.

אין דבר כזה.

ברור שזה נשאר אותו דבר אבל לפי היגיון בסיסי אם אני אוכל 50 גרם משהו עם אינדקס גליקימי 50 זה בדיוק כמו לאכול 100 גרם משהו עם אינדקס גליקימי 25 לא?

ברור שזה נשאר אותו דבר אבל לפי היגיון בסיסי אם אני אוכל 50 גרם משהו עם אינדקס גליקימי 50 זה בדיוק כמו לאכול 100 גרם משהו עם אינדקס גליקימי 25 לא?
לא בדיוק אבל בערך. יש מושג בשם "עומס גליקמי" שמשקלל את שני אלה.

תקרא באתרים נחשבים ותראה שערך גליקימי חשוב מאוד כי הוא מתייחס גם להתמכות מסויימת לסוכר שנמצא בפחמימה אם כי צדקת לגבי מה שאמרת שהוא מתייחס למהירות פירוק המזון לחומרי הבניין שלו. תוכל לשאול את עצמך מה העניין בהשוואה בין קולה זירו לקולה רגילה ? שני דברים שונים המכילים חומרים שונים, אז כמובן שיש הבדל בין ערך גליקימי של קלוריה אחת לבין קלוריה שנייה

שהוא לא נכון.

אין דבר כזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית