הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר גיינר או אבקת חלבון?

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
שלום,
התחלתי להתאמן באופן אינטנסיבי ואני לא מצליח להגיע לערכים התזונתיים שהגדרתי לעצמי בתפריט, אני בן 21 בקרוב 1.74 ושוקל בערך 78, אני מתחיל מסה ולא מתאפשר לי לאכול בכמויות שאני צריך בין אם בגלל שאני לא מסוגל פיזית לאכול כל כך הרבה ובין אם העובדה שאני בצבא והארוחות שאני אוכל צריכות להיות כמה שיותר זמינות.
הבנתי שכדי לגדול אני חייב גיינר שיספק לי חלבונים ופחמימות זמינות ויהיה לי קל יותר להגיע לקלוריות ולערכים התזונתיים שאני צריך, מצד שני אני מבין כאן שהגיינר הוא בעל אינדקס גליקמי גבוה ולא מומלץ לצרוך אותו לטווח הארוך אך מצד שני אבקת חלבון לא תספיק לי בשביל להגיע ליעד שאני צריך להגיע אליו בתפריט שלי.
אני גם לא יכול להכין גיינר בבית וגם מהמתכונים שראיתי כאן הגיינרים הביתיים הם גם משהו שיהיה לי קשה להתמודד איתם, גיינק או אבקת חלבון נראים לי כמו הפתרון האולטימטיבי לצרכים ולמטרות שלי אבל אני לא יודע במה לבחור.
אני יודע שהשאלה נשאלה כבר הרבה פעמים כאן, אבל מישהו יכול להכווין אותי בנושא?
תודה.

הנושא נשאל המון פעמים,אתה מוזמן להריץ חיפוש.
במידה ולא תמצא את התשובה המתאימה תוכל לחזור לפה.

• פותח/ת השרשור
הנושא נשאל המון פעמים,אתה מוזמן להריץ חיפוש.
במידה ולא תמצא את התשובה המתאימה תוכל לחזור לפה.

אני יודע שהשאלה הזאת קצת חרושה ומעצבנת את הכותבים הקבועים כאן, אבל כתבתי את הפוסט הזה אחרי חיפוש מעמיק בפורום בכל הנושא ועדיין לא קיבלתי תשובה מלאה לשאלות שלי.

תתחיל לעקוב אחרי הערכים התזונתיים שאתה מכניס.
אם חסר לך רק חלבון בתפריט, קנה אבקת חלבון.
אם חסרות לך קלוריות באופן כללי, גיינר יהווה פתרון טוב.
מדד גליקמי לא אמור לעניין במיוחד אנשים שלא סובלים מסכרת.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על העזרה.
דבר שני, חסרות לי קלוריות בתפריט כך שגיינר יעשה את העבודה יותר טוב מאבקת חלבון, אבדוק באשכול ההמלצות לתוספי תזונה ואחליט כבר מה לקנות.
אני יודע שיש הרבה מיתוסים סביב כל הנושא של כושר בכללי ותוספי מזון בפרט, יש באמת סכנות בריאותיות בצריכה יומיומית של גיינר? שמעתי הרבה מיתוסים על נזקים לכליות וכל מיני דברים, יש בזה משהו או שמדובר בשטויות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית