הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון סקוואט 155x5

לא מפריע לך שבזמן שאתה צריך להתרכז בתרגיל טכני עם משקל של שיא אישי, צועקים עליך אנשים להרים את המוט (no shit) ? שלא לומר מקללים?

בכל אופן, כל הכבוד.

• פותח/ת השרשור
לא מפריע לך שבזמן שאתה צריך להתרכז בתרגיל טכני עם משקל של שיא אישי, צועקים עליך אנשים להרים את המוט (no shit) ? שלא לומר מקללים?

בכל אופן, כל הכבוד.

לא , בדיוק להפך
ותודה רבה

בכל אופן, כל הכבוד.
הוא כמעט עזב את במוט בחמישית כמו שבוע שעבר. יש מצב שבלי הצרחות שלי עליו הוא היה יוצא אפס ועושה את זה שוב

הוא כמעט עזב את במוט בחמישית כמו שבוע שעבר. יש מצב שבלי הצרחות שלי עליו הוא היה יוצא אפס ועושה את זה שוב
אם הטכניקה הייתה יותר טובה, כי הוא היה יכול להתרכז, אז את החזרות היה יותר קל להרים. לא יודע מה נותן יותר משקל - דברים חיצוניים שמשפיעים רק על הצד הפסיכולוגי (בו הליפטר בכל מקרה צריך לשלוט ולדעת לעשות את זה לבד), או מכניקה טובה יותר, אבל לטווח הארוך בוודאי שטכניקה עדיפה. וזה משמעותית קל יותר לבצע תרגיל טכני כשנותנים לך להתרכז בזה, במיוחד כשמדובר במשקל שיא.

שני הסנטים שלי.

אם הטכניקה הייתה יותר טובה, כי הוא היה יכול להתרכז, אז את החזרות היה יותר קל להרים. לא יודע מה נותן יותר משקל - דברים חיצוניים שמשפיעים רק על הצד הפסיכולוגי (בו הליפטר בכל מקרה צריך לשלוט ולדעת לעשות את זה לבד), או מכניקה טובה יותר, אבל לטווח הארוך בוודאי שטכניקה עדיפה. וזה משמעותית קל יותר לבצע תרגיל טכני כשנותנים לך להתרכז בזה, במיוחד כשמדובר במשקל שיא.

שני הסנטים שלי.

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שעידוד חיצוני מוציא מריכוז?

כי אני זה שמעודד אותו 😆😆
כדי לבצע תנועה בטכניקה נכונה צריך להתרכז בתנועה. כשיש רעש חיצוני ועידוד זה עוזר לאפקט הפסיכולוגי אבל אתה לא מסוגל לשמור על ריכוז בצורה הזאת. תנסה את זה בעצמך.

כי להתרכז במשהו נוסף, בנוסף לכל מה שכבר יש לך לחשוב עליו - זו עוד מטלה, שתבוא על חשבון משהו אחר שאתה יכול להתרכז בו.

כי להתרכז במשהו נוסף, בנוסף לכל מה שכבר יש לך לחשוב עליו - זו עוד מטלה, שתבוא על חשבון משהו אחר שאתה יכול להתרכז בו.

מעניין, כי דווקא יש לא מעט ענפי ספורט שסותרים את הטענה הזו, יכול שאתה מכיר את חלקם הם די פופולריים.
סתירה נוספת כמובן תהיה המוזיקה שנראה שרוב הליפטרים מעדיפים, שמכילה ברובה מישהו שצועק לתוך האוזן שלך.

מעניין, כי דווקא יש לא מעט ענפי ספורט שסותרים את הטענה הזו, יכול שאתה מכיר את חלקם הם די פופולריים.
סתירה נוספת כמובן תהיה המוזיקה שנראה שרוב הליפטרים מעדיפים, שמכילה ברובה מישהו שצועק לתוך האוזן שלך.
מוזיקה=/ צעקות

יש הבדל בין אימון לבין תחרות, ויש הבדל בין ענפים שדורשים טכניקה טובה תחת ייצור כוח מקסימלי (למשל סקוואט) ובין טכניקה טובה תחת ייצור כוח סאב-מקסימלי (כל האחרים).
בנוסף, הסקוואט יותר טכני מרוב ענפי הספורט ולכן דורש ריכוז גבוה יותר. צעקות יכולות להיות הסחת דעת גדולה מאוד.

יש הבדל בין אימון לבין תחרות, ויש הבדל בין ענפים שדורשים טכניקה טובה תחת ייצור כוח מקסימלי (למשל סקוואט) ובין טכניקה טובה תחת ייצור כוח סאב-מקסימלי (כל האחרים).
בנוסף, הסקוואט יותר טכני מרוב ענפי הספורט ולכן דורש ריכוז גבוה יותר. צעקות יכולות להיות הסחת דעת גדולה מאוד.
אולי ב-5,000 חזרות הראשונות של התנועה אתה צודק,
משם אתה כבר אמור להסקביט בטכניקה הכי אידיאלית אוטומטית בלי קשר ל״הפרעות חיצוניות״.

לדעתי לפחות...

אולי ב-5,000 חזרות הראשונות של התנועה אתה צודק,
משם אתה כבר אמור להסקביט בטכניקה הכי אידיאלית אוטומטית בלי קשר ל״הפרעות חיצוניות״.

לדעתי לפחות...
בפועל, בסט PR של 5 חזרות בדרך כלל הטכניקה תשתבש במידה מסויימת (לא בהכרח משהו לא בטיחותי - אבל גם משהו לא-יעיל זה משהו שצריך לצמצם).
ואם נהיה פרקטיים, הסקוואט עליו אנחנו מדברים לא צולם מזווית שמאפשרת לתת ביקורת רצינית, עם זאת, לדעתך זה מושלם כדי שיהיה אפשר להפסיק לחשוב על טכניקה? החזרה החמישית למשל, הייתה מכוערת, ויתכן שאם הוא היה חושב יותר על הטכניקה ופחות על צעקות, זה היה טוב יותר.
גם במשקלי שיא שלי, דברים קטנים מתחרבשים, אבל בסך הכל זה נראה טוב. כל מה שצריך כדי שזה יהיה הכי טוב שלך, זה להתעסק בכך שזה יראה טוב. לא לקוות שיד האלוהים תכוון הכל למקום בזמן שאתה מתעסק בטירוף.

• פותח/ת השרשור
בפועל, בסט PR של 5 חזרות בדרך כלל הטכניקה תשתבש במידה מסויימת (לא בהכרח משהו לא בטיחותי - אבל גם משהו לא-יעיל זה משהו שצריך לצמצם).
ואם נהיה פרקטיים, הסקוואט עליו אנחנו מדברים לא צולם מזווית שמאפשרת לתת ביקורת רצינית, עם זאת, לדעתך זה מושלם כדי שיהיה אפשר להפסיק לחשוב על טכניקה? החזרה החמישית למשל, הייתה מכוערת, ויתכן שאם הוא היה חושב יותר על הטכניקה ופחות על צעקות, זה היה טוב יותר.
גם במשקלי שיא שלי, דברים קטנים מתחרבשים, אבל בסך הכל זה נראה טוב. כל מה שצריך כדי שזה יהיה הכי טוב שלך, זה להתעסק בכך שזה יראה טוב. לא לקוות שיד האלוהים תכוון הכל למקום בזמן שאתה מתעסק בטירוף.

לא . החזרה החמישית הייתה נטו התאבדות . ואם הייתי מתרכז בטכניקה פשוט הייתי נקבר למטה ... אני כן מאמין שתמיד צריך לשאוף לטכניקה נכונה , גם בPR , אבל כשאני צריך פאקינג להוכיח לעצמי מה אני שווה אחרי ששבוע שעבר יצאתי טונה כל ענייין הטכניקה די שולי , כמובן שב4 חזרות שכן הרגישו לי טוב שמרתי על אחלה טכניקה , בחמישית על הזין

יש גם הבדל בין אנשים שצעקות ורעש מסיחים את דעתם כשהם מרימים לאנשים שזה עוזר להם להתרכז.

גם לא ברור לי מאיפה המצאת את העניין הזה שמידת הכוח המיוצר בענף הספורט היא זו שקובעת את אפקטיביות העידוד, בטניס לדוגמה עידוד רועש פוגע בביצועים וטניס קרוב הרבה יותר לכדורגל מאשר לפאוורליפטינג. הנקודה היא, שאין פה כלל, באחד זה יפגע ולאחר זה יעזור.

יש גם הבדל בין אנשים שצעקות ורעש מסיחים את דעתם כשהם מרימים לאנשים שזה עוזר להם להתרכז.

גם לא ברור לי מאיפה המצאת את העניין הזה שמידת הכוח המיוצר בענף הספורט היא זו שקובעת את אפקטיביות העידוד, בטניס לדוגמה עידוד רועש פוגע בביצועים וטניס קרוב הרבה יותר לכדורגל מאשר לפאוורליפטינג. הנקודה היא, שאין פה כלל, באחד זה יפגע ולאחר זה יעזור.
לא קבעתי שמידת הכוח שמיוצר היא זו שקובעת את אפקטיביות העידוד, אלא שמידת הכוח שמיוצר קובעת כמה קל לחרבש טכניקה. אחד הדברים שמפריעים לטכניקה להיות מושלמת, הוא חוסר ריכוז. ומצטער, אני לא קונה את זה שאתה מתרכז יותר טוב כשיש רעש וצעקות. זו הסיבה שאתה מעדיף להבחן במתימטיקה בשקט ולא ברעש. הרעש והצעקות מכניסים לך אדרנלין, לא גורמים לך להתרכז טוב יותר. להסתמך על האדרנלין הזה באימונים זה להפוך את האימון לתחרות, על כל המשתמע מכך.

בטניס צריך ריכוז גבוה ולא בגלל כמות הכוח המיוצר, אלא בגלל אופי החוקים של הענף - שהוא הקשה ביותר מבחינה מנטלית [חייב לנצח ב-2 לפחות, ויש מצב שאתה תנצח יותר נקודות אבל תפסיד את המשחק כי לא תנצח אותן בmoney time, מה שהופך את הנקודות החשובות להרבה יותר חשובות, ודורש תפקוד מקסימלי תחת לחץ, דבר שאין ברמה הזו בענפים אחרים בהם כל נקודה שווה לשאר הנקודות בכללי (יש יוצאים מהכלל בקטנה כמו למשל הבאזר בכדורסל אבל זה תופס חלק הרבה פחות משמעותי, לא מתקיים כל משחק ובכל מקרה מושפע מכל שאר המשחק שהתרחש עד רגעי הסיום)].
כל אי-דיוק הכי קטנטן יכול לעלות בהפסד של המשחק - הדיוק הנדרש גבוה משמעותית מהרוב המוחץ של ענפי הספורט, בטח כשמדובר בכאלה שמבוצעים תחת קושי פיזי (משחק של 3 שעות זה לא דבר נדיר וכן, 3 שעות של ספרינטים ושינויי כיוון זה ממש לא דבר של מה בכך). קליעה ושח-מט גם דורשים ריכוז ודיוק, לא פחות מטניס, אבל ללא אלמנט הפיזיות (בקליעה אולי מעט, אבל הרבה פחות מטניס) - ונחש מה משותף לכל השלושה?
ניחשת נכון, שקט.

אז אל תספר לי שאתה מתרכז יותר טוב ברעש, אתה עובד על עצמך.

מה הקשר מתמטיקה? זה לא ספורט ולא מיוצר בזה שום כוח. ובכלל, מדובר פה בסקוואט בלבד, לא אמרתי שאם רעש עוזר לך להתרכז בסקוואט אז הוא עוזר לך להתרכז גם בכל דבר אחר בחיים. בטח מישהו צעק עליך מאחורה בזמן שהסקת את זה או משהו.

תראה את כל התיאורי טולקין שלך ללמה טניס דורש יותר ריכוז מענפים אחרים אפשר ליישם על כל ספורט ולהתווכח על זה שנתיים, אין שום כלל שקובע שספורט X דורש יותר ריכוז מספורט Y בדיוק כמו שאין שום כלל שקובע שעידוד רועש תמיד מפריע לבצע מטלה כלשהי שדורשת ריכוז, או מעיד על מידת הריכוז הדרושה.

אבל כמובן, לך זה מפריע לעשות סקוואט, אז זה בטוח מפריע לכולם בכל מצב אי פעם, גם מי שזה לא תקף לגביו, הוא סתם עובד על עצמו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית