הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת דם

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
ברצינות, אני רואה פה אנשים הולכים לעשות בדיקות של TEST והורמונים אחרים כאילו כלום.
ביקשתי מהרופא משפחה שלי בדיקת דם שכולל בין השאר גם T3,T4,TSH,TEST,ASTROGEN ושאר דברים חשובים

הוא רשם לי שלצערו אני לא יכול לקבל את זה ללא סיבה וכל מיני כאלה.
הסברתי לו שאני בחיטוב דל פחמימה ואני רוצה לראות שהכל תקין ואני יכול להמשיך
עדיין לא רוצה להביא לי, בטח יקר לקופה.
איך משכנעים את הרופא? אצלי זה עוד יותר בעייה, כי אני עדיין לא בן 16 וכשאני ביקשתי טוסטסטרון ואסטרוגן ישר הרופא הרים גבה והתקשר לאמא שלי חח

איך אתם הצלחתם לשכנע את הרופא? להמציא תסמינים כמו "אני מזיע יותר מדי אני רוצה בדיקת דם" או משהו כזה? גם T3\T4 הוא ממש עושה לי בעיות..וזה הכי חשוב.

תבקש ממנו בנימוס ,
תגיד לי שאתה בדיכאון, חוסר חשק מיני, עייף כל הזמן.

במידה ולא יעזור תבקש להחליף רופא משפחה,
לא רואה שום סיבה למה לא לתת .
נכון אומנם אתה צעיר אבל זכותך המלאה להיבדק.

ברצינות, אני רואה פה אנשים הולכים לעשות בדיקות של TEST והורמונים אחרים כאילו כלום.
ביקשתי מהרופא משפחה שלי בדיקת דם שכולל בין השאר גם T3,T4,TSH,TEST,ASTROGEN ושאר דברים חשובים

איך משכנעים את הרופא? אצלי זה עוד יותר בעייה, כי אני עדיין לא בן 16 וכשאני ביקשתי טוסטסטרון ואסטרוגן ישר הרופא הרים גבה והתקשר לאמא שלי חח

איך אתם הצלחתם לשכנע את הרופא? להמציא תסמינים כמו "אני מזיע יותר מדי אני רוצה בדיקת דם" או משהו כזה? גם T3\T4 הוא ממש עושה לי בעיות..וזה הכי חשוב.
לצערי, גילך כנראה ומהווה המחסום לסירובו של הרופא.
גילוי נאות - הבוקר ניגשתי לקופ"ח לרופא מסויים שהיה פנוי (ולא רופאת המשפחה שלי), והאחרון גם די התעקש שלא לתת לי את כלל מרכיבי בדיקת הדם שביקשתי, בטענה ו"אני בריא", ולכן "אין צורך".
הסברתי לו על הדיאטה שאני עושה כרגע, על אורך החיים שלי וחשיבותו ועל היסטוריית בדיקות הדם שביצעתי (אמנם במסגרת השירות הצבאי, אך עדיין).
לבסוף, השתכנע (די בחוסר אילוץ), ונתן לי את כלל הפרמטרים שביקשתי, בין היתר, כמובן, פרופיל הורמונלי מלא.

לא הייתי ממליץ כלל לשקר או להמציא "בעיות", רק כדי לקבל את מבוקשך, מאחר ומדובר בהיסטוריה רפואית מתועדת ונשמרת - לך תדע מה צופן העתיד ומה יהיה בהמשך, העלול לשמש כנגדך.

מה כן ניתן לעשות?
1. לשוב לרופא, להסביר לו, אפילו בליווי מבוגר כמו אחד ההורים, את החשיבות והרצון לבצע בדיקות דם, למול אורך החיים, הדיאטה והמצב הכללי.
2. אפשר, בצורה עדינה וללא הסברים חריגים ומוארכים, לזמן מידע נייטרלי, העשוי לתרום לכך שהרופא כן יעתר לבקשתך ויתן לך את בדיקות הדם שאתה רוצה.
3. באם עדין אין מענה חיובי - נסה להחליף רופא (תתפלא, הרבה תלוי באופי של הרופא שיושב מולך).

תגיד לו שאתה בחיטוב על ריטלין..
הוא בטוח ירשום לך משהו שיעזור לך או יפנה אותך למישהו כזה

• פותח/ת השרשור
לצערי, גילך כנראה ומהווה המחסום לסירובו של הרופא.
גילוי נאות - הבוקר ניגשתי לקופ"ח לרופא מסויים שהיה פנוי (ולא רופאת המשפחה שלי), והאחרון גם די התעקש שלא לתת לי את כלל מרכיבי בדיקת הדם שביקשתי, בטענה ו"אני בריא", ולכן "אין צורך".
הסברתי לו על הדיאטה שאני עושה כרגע, על אורך החיים שלי וחשיבותו ועל היסטוריית בדיקות הדם שביצעתי (אמנם במסגרת השירות הצבאי, אך עדיין).
לבסוף, השתכנע (די בחוסר אילוץ), ונתן לי את כלל הפרמטרים שביקשתי, בין היתר, כמובן, פרופיל הורמונלי מלא.

לא הייתי ממליץ כלל לשקר או להמציא "בעיות", רק כדי לקבל את מבוקשך, מאחר ומדובר בהיסטוריה רפואית מתועדת ונשמרת - לך תדע מה צופן העתיד ומה יהיה בהמשך, העלול לשמש כנגדך.

מה כן ניתן לעשות?
1. לשוב לרופא, להסביר לו, אפילו בליווי מבוגר כמו אחד ההורים, את החשיבות והרצון לבצע בדיקות דם, למול אורך החיים, הדיאטה והמצב הכללי.
2. אפשר, בצורה עדינה וללא הסברים חריגים ומוארכים, לזמן מידע נייטרלי, העשוי לתרום לכך שהרופא כן יעתר לבקשתך ויתן לך את בדיקות הדם שאתה רוצה.
3. באם עדין אין מענה חיובי - נסה להחליף רופא (תתפלא, הרבה תלוי באופי של הרופא שיושב מולך).
ההורים שלי ממש לא תומכים במה שאני עושה וטוענים שאני אהיה חולה ויהיה לי סרטן וכולסטרול גבוה כי אני אוכל ביצים..ושהאבקת חלבון שלי תגרום לי סרטן והמשקולות יעצרו לי את הגדילה (שבמילא הסתיימה)
אז עם ההורים אין מה לדבר חחח
מה הכוונה מידע ניטרלי? יש לי בדיקת דם מלפני 3 שנים, היה לי אז TSH 7.5 ו-T4 בנורמה, אבל נוטה לכיוון נמוך. מה שאומר תת תריסיות
עכשיו עשיתי לפני חודשיים עוד בדיקה בדיוק שבועיים אחרי שהתחלתי להתאמן והכל תקין כולל TSH..אבל TSH לא אומר כלום ושום דבר כי הוא מושפע מגורמים מינוריים כמו שינה או פעילות אירובית. אם אתה לא ישן טוב פתאום יכול להיות לך TSH 10 גם.
והוא עדיין לא מסכים T3-T4
TEST ושאר הורמוני המין אני מבין למה הוא לא מרשה..אבל אני לא יודע איך להסביר לו שאם אני עוזב את התפריט וצובר שומן - השומן הולך לירכיים, לישבן, ולחזה..מה שיכול להעיד על אסטרוגן גבוה וצבירת שומן במקומות נשיים..
להחליף רופא גם קצת אפשרות שיהיה קשה, הוא אחלה והוא נחמד והוא צוחק איתי והכל, אבל אני חייב לשכנע אותו לבדוק T3-T4. זה הכי חשוב כרגע.
תודה על התשובה
תגיד לו שאתה בחיטוב על ריטלין..
הוא בטוח ירשום לך משהו שיעזור לך או יפנה אותך למישהו כזה
ליצן.

ההורים שלי ממש לא תומכים במה שאני עושה וטוענים שאני אהיה חולה ויהיה לי סרטן וכולסטרול גבוה כי אני אוכל ביצים..ושהאבקת חלבון שלי תגרום לי סרטן והמשקולות יעצרו לי את הגדילה (שבמילא הסתיימה)
אז עם ההורים אין מה לדבר חחח
מה הכוונה מידע ניטרלי? יש לי בדיקת דם מלפני 3 שנים, היה לי אז TSH 7.5 ו-T4 בנורמה, אבל נוטה לכיוון נמוך. מה שאומר תת תריסיות
עכשיו עשיתי לפני חודשיים עוד בדיקה בדיוק שבועיים אחרי שהתחלתי להתאמן והכל תקין כולל TSH..אבל TSH לא אומר כלום ושום דבר כי הוא מושפע מגורמים מינוריים כמו שינה או פעילות אירובית. אם אתה לא ישן טוב פתאום יכול להיות לך TSH 10 גם.
והוא עדיין לא מסכים T3-T4
TEST ושאר הורמוני המין אני מבין למה הוא לא מרשה..אבל אני לא יודע איך להסביר לו שאם אני עוזב את התפריט וצובר שומן - השומן הולך לירכיים, לישבן, ולחזה..מה שיכול להעיד על אסטרוגן גבוה וצבירת שומן במקומות נשיים..
להחליף רופא גם קצת אפשרות שיהיה קשה, הוא אחלה והוא נחמד והוא צוחק איתי והכל, אבל אני חייב לשכנע אותו לבדוק T3-T4. זה הכי חשוב כרגע.
תודה על התשובה

ליצן.
בדיקות דם מלפני 3 שנים הם לא רלוונטיות
נסה להסביר לו שוב את חשיבות הבדיקות עבורך
מקווה שיעזור

• פותח/ת השרשור
הקפצה אבל עדיין.
אני ביקשתי ממנו הכי יפה שאפשר וניסיתי לשכנע אותו והסברתי לו
ועדיין, הבנשלזונה הזה טוען ש"TSH מספיק לניטור פעולת בלוטת התריס"
עכשיו אלוהים יודע מאיפה הוא מסיק את זה, הרי רופאי משפחה לא נכנסים לחרא הזה ובקושי לומדים את הנושא.
אבל כולם יודעים ש-TSH מושפע מדברים מינוריים כמו איכות שינה פעילות אירובית או מצב נפשי אפילו! ותמיד יכול להיות מצב שה-TSH בנורמה...
ה-T4 בנורמה. אבל בעקבות המרה לא יעילה, T3 בשפל ולכן תת תריסיות קשה..
העיקר לא רוצה לתת לי T4, זה כל מה שאני מבקש. T3 אפילו לא ביקשתי, כולה פאקינג T4
אני אשכרה בויכוח עם הרופא המפגר הזה בשביל שיתן לי בדיקה מסכנה.

למי צריך למצוץ במדינה הזאת בשביל לקבל בדיקה אמיתית של בלוטת התריס???!

לא צריך למצוץ, תעבור קופה או שתבקש מעבר לרופא אחר, אני מבין את הקושי בשינוי הזה אבל אתה לא צריך את החרא הזה.
אני במאוחדת ומקבל כל בדיקה שאני רוצה בלי יותר מדי ויכוחים, כמובן שצריך לשמור על קשר טוב ולדבר בנימוס ולבוא עם חומר ושיעורי בית, זה מה שאני עושה, ואני לא נתקל בבעיות.

הקפצה אבל עדיין.
אני ביקשתי ממנו הכי יפה שאפשר וניסיתי לשכנע אותו והסברתי לו
ועדיין, הבנשלזונה הזה טוען ש"TSH מספיק לניטור פעולת בלוטת התריס"
עכשיו אלוהים יודע מאיפה הוא מסיק את זה, הרי רופאי משפחה לא נכנסים לחרא הזה ובקושי לומדים את הנושא.
אבל כולם יודעים ש-TSH מושפע מדברים מינוריים כמו איכות שינה פעילות אירובית או מצב נפשי אפילו! ותמיד יכול להיות מצב שה-TSH בנורמה...
ה-T4 בנורמה. אבל בעקבות המרה לא יעילה, T3 בשפל ולכן תת תריסיות קשה..
העיקר לא רוצה לתת לי T4, זה כל מה שאני מבקש. T3 אפילו לא ביקשתי, כולה פאקינג T4
אני אשכרה בויכוח עם הרופא המפגר הזה בשביל שיתן לי בדיקה מסכנה.

למי צריך למצוץ במדינה הזאת בשביל לקבל בדיקה אמיתית של בלוטת התריס???!
שמע, הרופא שלך עקשן.
היום הייתי אצל רופאת המשפחה המקורית שלי (ולא הרופא המחליף אליו הלכתי), והיא פשוט נתנה לי כל מה שרציתי לבדוק ולא הסתייגה.
היא אפילו ביקשה מהאחיות להתקשר למעבדה האנדוקרינולוגית שאליה נשלחות הבדיקות, כדי להיות בטוחה באיזו מבחנה בודקי SHBG (פאקינג אוסום!)
שורה תחתונה - תחליף רופא/קופה

שמע, הרופא שלך עקשן.
היום הייתי אצל רופאת המשפחה המקורית שלי (ולא הרופא המחליף אליו הלכתי), והיא פשוט נתנה לי כל מה שרציתי לבדוק ולא הסתייגה.
היא אפילו ביקשה מהאחיות להתקשר למעבדה האנדוקרינולוגית שאליה נשלחות הבדיקות, כדי להיות בטוחה באיזו מבחנה בודקי SHBG (פאקינג אוסום!)
שורה תחתונה - תחליף רופא/קופה
הוא לא ייתן לו רק בגלל שהוא ילד ..

• פותח/ת השרשור
הוא לא ייתן לו רק בגלל שהוא ילד ..
זה שאני צעיר לא אמור להפריע, לא ביקשתי בדיקת TEST (שכן זה היה מחשיד)
כולה T3\T4, עושים בדיקות כאלה לתינוקות שהרגע נולדו...

לא תמיד זו הסיבה
לי נתנו בדיקות דם מלאות (לא כולל פרופיל הורמונלי כי לא ידעתי מה זה בזמנו) בגיל 16 ו17
יש רק בעיה אחת עם מה שהצעתם לי לעבור קופה או רופא, אני עדיין צעיר. עד גיל 18 הקופת חולים וכל השיט הזה באחריות ההורים
ולכן זה לא ריאלי
אי לא מבין מה כואב לרופא המפגר הזה לתת לי בדיקה מסכנה? וזה עוד בהתחשב שהיה לי בעיות בבלוטת התריס בעבר.

נראה לי שהרופא מאוד מערכתי פשוט.
כדי לתפוס בעיות בבלוטת התריס בדרך כלל מספיק TSH, כי הפרעה ראשונית בבלוטת התריס היא נדירה.
תינוקות שרק נולדו זקוקים להורמוני בלוטת התריס יותר ממבוגרים.

הוא תופס את התפקיד שלו בתור "אתה משלם- ואני אדאג רק שלא תהיה חולה". הוא לא קולט את האופטימיזציה שאתה שואף אליה.

שורה תחתונה, כשתוכל תחליף רופא.
הוא אידיאליסט בקטע מערכתי.
אני ממליץ שתעשה שיחה עם ההורים שלך בצורה בוגרת על ההחלטות שלך, ועל הרצון שלך לשמור על הבריאות, כי בגילך קשה מאוד להגשים את השאיפות הללו בלי שההורים בעניין.

לא לרדת לפסים אישיים, אחרת האשכול ינעל.

פותח האשכול - במצבך באמת קשה לקבל, בין אם זה הגיל או לא. אלי רופא אחר באותה קופה יוכל לעזור. תנסה להחליף.

• פותח/ת השרשור
הצלחתי להשיג בדיקת T4 ממנו. זה לא היה קל.
אני מחליף רופא ומנסה לשכנע את ההורים להחליף קופה. "מכבי" נורא נוקשים בתנאים של בדיקות כאלו..תוסיף לזה רופא עוד יותר עקשן ומניאק והתוצאה היא שבוע של משא ומתן בשביל בדיקת T4 מסכנה.
הבנשלזונה הזה מתקשר אלי אומר לי "אתה לא רופא, אני רופא - ואני יכול להגיד לך ש-TSH מספיק להכל ואם הוא תקין הכל תקין. אני מציין בפניו ש-TSH מושפע משינה אירובי ודברים כאלה, ושבכלל בבדיקת דם הקודמת שלי ה-TSH היה גבוה מאוד...ובנוסף שרופאי משפחה לא נכנסים לנושא הזה לעומק. ברשת יש יותר מידע בנושא מאשר מה שרופאי משפחה יודעים אחרי 7 שנות לימוד בנושא"
הוא בשלו אמר לי זה פעם אחרונה ילדון אתה לא צריך את השטויות האלה

זה עצוב ומצחיק בו זמנית. 7 שנים שהוא לומד בהם 3 לפחות שלמד על פאקינג אנטומיה ומחלות ילדים. הוא נכנס לנושא בלוטת התריס אולי למשך חודש ולומד את הבייסיק של הבייסיק. אבל העיקר להתקשר ולהגיד "אתה לא רופא, אני רופא" הוא יודע.
.
אדיוט. זה מה שהוא..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית