הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלמת בגרויות או מכינה?

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
מתכנן ללמוד מדעי המחשב ופיזיקה בבר אילן.
פסיכומטרי 642,בגרויות,ביוטכנולוגיה,ביולוגיה,כימיה,מעל 90.
שאר הבגרויות כמו היסטוריה,אזרחות על 60- 80,אנגלית ומתמטיקה 4 על 70 בערך.
התכנון הוא להתחיל ללמוד בשנת 18,עוד שנתיים בערך.
חשבתי להתחיל להשלים מתמטיקה,פיזיקה ואנגלית 5 יחידות,השאלה היא אם זה עדיין יהיו לי את היחידות האלו,בשילוב עם הפסיכומטרי הלא כזה גבוה והציונים הנמוכים בשאר המקצועות אוכל להתקבל.
האופציה השניה היא מכינה דרך אופקים להייטק,החסרון הוא שאני לא אוכל לעבוד שנה שלמה,הפסד של רווח פוטנציאלי של מעל ל 150 אלף שח.
אבל היתרון הוא שאהיה מוכן טוב יותר ללימודים.
כרגע אני עובד במשרה מלאה ויש לי אפשרות לצאת יום מוקדם בשבוע כדי ללמוד.
מה יש לכם להציע? האם מכינה באמת עוזרת?

בנוגע לשאלה אם תוכל להתקבל - יש לך מערכת באתר של בר אילן לחישוב סיכויי קבלה וכמו כן לחישוב ממוצע בגרות, לאחר בדיקה, הפסיכו' המינימלי שצריך ללימודים שאתה מעוניין בהם הוא 620 ככה שהשאר תלוי בציון שתוציא בבגרויות.
בכל אופן, יש לך הרבה מאוד זמן (קצת מעל שנה עד מועד ההרשמה), זה מספיק זמן לדעתי גם לעשות בגרות במתמטיקה וגם באנגלית, אפילו כבר השנה בקיץ, ואולי אפילו מספיק זמן לנסות לשפר פסיכומטרי, תלוי בך.
בנוגע לבגרות בפיזיקה - לא חייב לעשות אותה ולא יודע עד כמה היא תעזור לך לקבלה לעומת ממוצע בגרות, היא גם די מוסיפה עומס ללימודים (ייתכן שכבר עדיף לעשות מכינה), אם במקומך הייתי רואה שאני לא צריך את זה, הייתי מוותר על הבגרות הזו. אם הנושא מעניין אותך ואתה רוצה אותו בשביל נחיתה רכה בתחילת התואר אתה יכול גם ללמוד אותו בתור העשרה בלי להיבחן עליו בזמנך הפנוי (הרצאות ביוטיוב וכו').

בכל אופן אני מעדיף בגרות על מכינה כי זה הרבה יותר זול, במיוחד אם לומדים באופן עצמאי, וציון טוב ישפר לך את הסכם מה שפותח לך דלתות במקומות אחרים שאולי לא שקלת.

קח בחשבון שלמרות המשכורות הגבוהות של בוגרי תואר מדעי המחשב, אין מספיק משרות בארץ, ואין לך הבטחה תעסוקתית.
במיוחד שזה כיום אחד התחומים המבוקשים ביותר ללימודים.
אבל אם זה תחום שאתה אוהב, אתה תצליח.

• פותח/ת השרשור
קח בחשבון שלמרות המשכורות הגבוהות של בוגרי תואר מדעי המחשב, אין מספיק משרות בארץ, ואין לך הבטחה תעסוקתית.
דווקא יש חוסר,אני עובד באחת החברות הגדולות בארץ,מרוויח יפה מאד,ממה שראיתי רק עם תואר ניתן להתקדם בצורה רצינית.
כיום אני מרוויח יותר מכימאי/מהנדס כימיה,זה המקצוע שרציתי ללמוד מלכתחילה,אבל אי אפשר לפרנס משפחה עם סכומים כאלו.

תלוי ביעד שלך, בסופו של דבר הפונקציה של קבלה ללימודים כאשר יש צורך בלשפר X פרמטרים היא של זמן, כסף ואחוז ההצלחה באותו אפיק שבחרת.
אם לצורך העניין את יודע שסיכוייך לשפר פסיכומטרי למשל הם נמוכים תלך על בגרויות/מכינה.
אם אתה יודע שהמכינה לוקחת שנה וישנו הפסד כה גדול כמו שציינת לך על בגרויות.
אני מאמין שאתה כבר מבין שאפשר להמשיך ככה עוד הרבה, תבצע תעדוף בין הפרמטרים האלו, בדוק מה נתוני הקבלה וכמה אתה "רחוק" מהם ומשמה תמשיך ותדע טוב יותר.
קשה לייעץ בכלליות מה עדיף, כל מקרה לגופו.

אני מכיר את המכינות של בן גוריון והטכניון והן יותר קשות מבגרות ככה שמהבחינה הזאת עדיף בגרויות.

כמה המלצות,
אחת תרד מהפיזיקה כחוג משני. זה נורא קשה.
שתיים, תהיה ממוקד אם העבודה שלך לא קשורה ללימודים אז תחתוך ותתמקד בלימודים כדי להכנס כמה שיותר מהר למקצוע.

על סמך מה אתה אומר את זה ? בבקשה על תדבר על דברים שאתה לא מבין.

@biker כמו שרשמו לך יש אתר לבדיקת סכם (מניח שזה כמו של הטכניון ) פשוט תשחק שם עם מספרים ותבדוק כמה מה אתה צריך. לפעמים מספיק שיפור של 10-20 נקודות בפסיכומטרי בשביל להתקבל.

כל עוד אתה לא צריך עכשיו לשפר בצורה יותר מידי דרסטית על תחשוב על המכינה.

בכל מקרה תנסה לעשות מינימום שנדרש בשביל קבלה, היה לי ממוצע מאוד גבוהה במכינה (הכי גבוהה בפיסקיה במחזור שלי ) וזה לא עוזר בשיט בטכניון, לכן כל הדיבור על "אני יהיה יותר מוכן לתואר" זה בולשיט.
הלימודים הרבה יותר קשים וצורת החשיבה היא שונה. והמבחנים הם ברמה אחרת.

ולכן תוותר על כל דבר שאתה לא חייב אם זה פיסיקה או אנגלית או אפילו מתמתיקה.

יש מחסור של כ 10 אלף מתכנתים בישראל אז....

• פותח/ת השרשור
על סמך מה אתה אומר את זה ? בבקשה על תדבר על דברים שאתה לא מבין.

@biker כמו שרשמו לך יש אתר לבדיקת סכם (מניח שזה כמו של הטכניון ) פשוט תשחק שם עם מספרים ותבדוק כמה מה אתה צריך. לפעמים מספיק שיפור של 10-20 נקודות בפסיכומטרי בשביל להתקבל.

כל עוד אתה לא צריך עכשיו לשפר בצורה יותר מידי דרסטית על תחשוב על המכינה.

בכל מקרה תנסה לעשות מינימום שנדרש בשביל קבלה, היה לי ממוצע מאוד גבוהה במכינה (הכי גבוהה בפיסקיה במחזור שלי ) וזה לא עוזר בשיט בטכניון, לכן כל הדיבור על "אני יהיה יותר מוכן לתואר" זה בולשיט.
הלימודים הרבה יותר קשים וצורת החשיבה היא שונה. והמבחנים הם ברמה אחרת.

ולכן תוותר על כל דבר שאתה לא חייב אם זה פיסיקה או אנגלית או אפילו מתמתיקה.
לימודי המכינה לא עזרו לך בתואר?
הידע שלי בפיזיקה הוא כמעט כלום,למדתי במקום ביוטכנולוגיה,במתמטיקה בכלל שכחתי הכל.
אם אעשה בגרות אני מאמין שהמצב יהיה דומה,אלמד רק לבגרות וספק אם אזכור משהו.
זה אפשרי להיכנס ללימודים אקדמיים ללא ידע במתמטיקה ופיזיקה? נשמע לי קצת מוזר.

לימודי המכינה לא עזרו לך בתואר?
הידע שלי בפיזיקה הוא כמעט כלום,למדתי במקום ביוטכנולוגיה,במתמטיקה בכלל שכחתי הכל.
אם אעשה בגרות אני מאמין שהמצב יהיה דומה,אלמד רק לבגרות וספק אם אזכור משהו.
זה אפשרי להיכנס ללימודים אקדמיים ללא ידע במתמטיקה ופיזיקה? נשמע לי קצת מוזר.

הידע של המכינה עזר בדיוק ל 2 הרצאות הראשונות.

כמובן שצריך ידע במתמתיקה, אבל נגיד 5 יחידות יעזור לך בזה שאתה תגיד אה אני מכיר את המילה/הגדרה הזאת בתחילת ההרצאה ואז ההרצאה לוקחת את זה כל כך רחוק שזה שזה שידעתה את ההגדרה בהתחלה לא עוזר לך בכלום אם בהמשך אתה לא מבין.

ההגדרות שלומדים בבית ספר הם ברמה מאוד שטחית לעומת מה שלומדים בתואר.

פיסיקה לפחות בטכניון זה עוזר טיפה יותר כי שם אתה תדע מה זה כוחות ודברים בסיסיים אבל הבעיה זה המתמתקיה בסוף שיש שהיא בכמה רמות מעל, כל תרגיל דורש אינטגרל או פתרון משווה דיפרציאלית (שאפילו לא נוגעים בזה בבית ספר).
ולפחות בטכניון ההרצאה מתחילה יחסית מ 0 כלומר מסבירים לך מה זה כוח ואיך זה מוגד (שינוי בתנע לעומת M*A בבית ספר)

לסיכום תעשה מינימום, אחרי זה פשוט בכל זאת תצטרך להשקיעה בלימודים אז להבין את ההגדרות האלו זה הבעיה הכי קטנה שלך.

אני לא מסכים - אני כן חושב שידע ברמת 5 יחידות עוזר (להיות בלי ידע בכלל מגביל אותך משמעותית אבל גם ככה זה לא אפשרי).
מצד שני, זה שתעשה מעבר באמת לא יתן לך יותר מדי, תעשה את המינימום הנדרש להגיע לתואר.

מאיפה הנתון הזה?
לא יודע כמה הנתון מדויק בקשר לישראל, אבל בהחלט יש מחסור של מהנדסים/מתכנתים בישראל כמו בכל העולם
אם אני זוכר נכון משה הביא פה פעם מאמר שחוזה מחסור של כמה מאוד אלפי מהנדסים בעוד כמה שנים בארה"ב.. אבל אולי אני מתבלבל וזה לא נתון שמשה פירסם
@Moshe

לא יודע כמה הנתון מדויק בקשר לישראל, אבל בהחלט יש מחסור של מהנדסים/מתכנתים בישראל כמו בכל העולם
אם אני זוכר נכון משה הביא פה פעם מאמר שחוזה מחסור של כמה מאוד אלפי מהנדסים בעוד כמה שנים בארה"ב.. אבל אולי אני מתבלבל וזה לא נתון שמשה פירסם
@Moshe
לא יודע, אבל כל מקצוע שיש ביקוש גבוה ללמוד אותו, בסוף קיים מצב שיש יותר עובדים ממשרות.
תראה מה קרה בעריכת דין למשל.
השוק מוצף היום בעורכי דין.
יש פחות משרות במשרדי עורכי דין, ותחרות הרבה יותר עזה.

שני ההורים שלי עורכי דין לנדל"ן. לפני עשר שנים ההכנסה של כל אחד לחודש הייתה בסביבות 22-26,
היום, עם עוד עשר שנים ניסיון זה לרוב לא מגיע ל-20.
אפילו שמחירי הדירות רק עלו.
ולעורכי דין שאין להם ניסיון של 20 שנה ועורכי דין חדשים כנראה שהמצב הרבה יותר קשה.

נערך לאחרונה:
לא יודע, אבל כל מקצוע שיש ביקוש גבוה ללמוד אותו, בסוף קיים מצב שיש יותר עובדים ממשרות.

שני ההורים שלי עורכי דין לנדל"ן. לפני עשר שנים ההכנסה של כל אחד לחודש הייתה בסביבות 22-26,
היום, עם עוד עשר שנים ניסיון זה לרוב לא מגיע ל-20. וגם הרבה פחות מזה.
ולעורכי דין שאין להם ניסיון של 20 שנה ועורכי דין חדשים כנראה שהמצב הרבה יותר קשה.

אני לא חושב שהשוואה של עו"ד למתכנת זו השוואה רלוונטית

אני לא חושב שהשוואה של עו"ד למתכנת זו השוואה רלוונטית
תסביר לי למה היא לא רלוונטית?
שניהם מקבלים כסף על ידע. על יישום של הידע הזה, כדי ליצור דבר שאדם שאין לו את הידע הזה לא מסוגל לעשות בעצמו.
מתכנת לומד שפה וחוקים שמאפשרים לו ליצור קוד.
עורך דין לומד שפה וחוקים שמאפשרים לו לכתוב מסמך.
מתכנת לומד לפתור בעיות בדרך יצירתית.
עורך לומד לפתור בעיות בדרך יצירתית.

היום, עם עוד עשר שנים ניסיון זה לרוב לא מגיע ל-20.
זה לא מה שקורה בהנדסה. בגלל ההתפתחות של הטכנולוגיה הצורך במהנדסים רק הולך וגדל

שניהם מקבלים כסף על ידע. על יישום של הידע הזה, כדי ליצור דבר שאדם שאין לו את הידע הזה לא מסוגל לעשות בעצמו.

1. אחד מדעי ואחד לא.
2. הצפי כרגע שע"ד יוחלפו ע"י תוכנות (כשלב ראשון בדברים הפשוטים)

הצורך בעו"ד הוא צורך יחסית קשיח, כמות האנשים שזקוקים לייצוג משפטי משתנה בעיקר בהתאם לגדילת האוכלוסייה (רק שמספר העוסקים במקצוע גדל מהר יותר).

לעומת זאת, ככל שהעולם הופך יותר טכנולוגי יש יותר צורך במתכנתים, וכמו שאתה בטח יודע, העולם הרבה (הרבה) יותר טכנולוגי ממה שהיה לפני 20 שנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית