עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כמו שהבנת, החשיבות העיקרית היא בעניין הרגשת השובע. אולי תשמע גם דעות שיכניסו למשחק את ההשפעות של האינסולין על שריפת השומנים, אבל לדעתי אין בהן ממש, ואם מזונות עם ערך גליקמי גבוה לא יוצרים אצלך בעיה של רעב שגורם לך לאכול יותר הערך הגליקמי לא ישפיע על הירידה במשקל.מה החשיבות של ערך גליקמי בחיטוב?
לפני חודשיים הייתי אוכל תפו''א והרגשתי שבע אבל קראתי שבגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלה לא כדי לאכול אותה בחיטובכמו שהבנת, החשיבות העיקרית היא בעניין הרגשת השובע. אולי תשמע גם דעות שיכניסו למשחק את ההשפעות של האינסולין על שריפת השומנים, אבל לדעתי אין בהן ממש, ואם מזונות עם ערך גליקמי גבוה לא יוצרים אצלך בעיה של רעב שגורם לך לאכול יותר, הערך הגליקמי לא ישפיע על הירידה במשקל.
אין בעיה לאכול תפוח אדמה, בעיה עם אינדקס גליקמי אם קיימת אז במסה וגם אז לא הייתי מתייחס לזה יותר מדי. בחיטוב העיקר שלא תגווע ברעב. וכמובן תקפיד על ירקות (5-6 ביום מצבעים שונים)לפני חודשיים הייתי אוכל תפו''א והרגשתי שבע אבל קראתי שבגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלה לא כדי לאכול אותה בחיטוב
השאלה שלי היא אם אני מרגיש עם תפו''א שובע אפשר לאכול או לבחור מאכל בעל אינדקס גליקמי נמוך?
עוד שאלה מבחינת האינדקס הגליקמי למי יש פחות אורז או פסטה?
ולא נראה לך שקיבלת על זה תשובה בהודעה הקודמת שלי? אם כל מה שמעניין אותך הוא ההשפעה על החיטוב - לך על זה. אישית אני חושב שעדיף לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מסיבות בריאותיות לטווח ארוך, אבל זה לא שייך לשאלת החיטוב.השאלה שלי היא אם אני מרגיש עם תפו''א שובע אפשר לאכול או לבחור מאכל בעל אינדקס גליקמי נמוך?
יש ברשת הרבה אתרים עם טבלאות של אינדקס גליקמי, אבל השורה התחתונה היא שבין אורז ופסטה החפיפה גדולה, יש הבדלים גדולים בין סוגים שונים של אורז וחיטה, בין צורות הכנה שונות וכד', ואולי הכי משמעותי: כנראה התגובה היא בכלל אישית ומשתנה מאדם לאדם (מסתובב כאן אשכול שמספר על המחקר הרלבנטי) כך שאי אפשר לענות על השאלה שלך באופן כללי. אם יש לך גישה למד-סוכר ביתי אתה יכול לבצע את הניסוי הזה על עצמך, רק וודא שיש לך אישור מוועדת הלסינקי לעריכת ניסויים בבני אדם. אם למרות זאת אתה מעוניין בפרטים, המקור שנראה לי הכי מקיף ומדוייק הוא של אונ. סידני, ושם אתה יכול לשאול על אורז ועל פסטה.עוד שאלה מבחינת האינדקס הגליקמי למי יש פחות אורז או פסטה?