הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Deadlift טכניקה

אני חושב שהמוט יותר מידי רחוק ממך ואתה לא מוציא מספיק חזה ומסובב אגן, וגם המבט .
אגב הנעליים שלך לא נראות לי מתאימות

אני מסתכל קדימה בצורה כזאת כי ככה יותר קל לי לשמור על חזה מתוח, מציע פחות להרים את הראש?
להסתכל למטה כמטר וחצי ממך כמו בסקוואט. אפשר להוציא חזה ולהקשית גב תחתון גם בלי להסתכל קדימה. הסתכלות קדימה הורסת את המנח הנייטראלי של עמוד השדרה ומסכנת אותך בפציעה

1)תסגור שחמות ותוציא חזה אחוצה
2)תקרב את המוט אלייך שיהיה מעל השרוכים איפה שאתה קושר את הנעל
3)תוריד ישבן קצת למטה
4)תקנה נעליים שטוחות
5)מנח ראש תקין כמו שטנק אמר הראש צריך להסתכל מטר וחצי ממך
6) אני לא סגור על זה אבל זה נראה כאילו אתה לא רוצה שהמוט יגע בך כשאתה עולה הוא צריך לשפשף אותך

שלושה דברים עיקריים:
1. למקם את המוט טוב יותר - מעל מרכז כף הרגל (מעט אחורה יותר).
2. להרים חזה ולסובב אגן יותר. זה לא מספיק. זה לא צריך להיות נוח. הצוואר הוא לא חלק מההרמה של החזה וסיבוב האגן, תפריד בין התנועות. לא לכווץ שכמות כפי שהציעו לך, זה לא בטיחותי. רק להרים חזה ולסובב אגן. שכמות מורחקות (פשוט אל תעשה שום דבר עם השכמות).
3. להחליף נעליים לנעליים עם סולייה קשיחה, רצוי נעלי ליפטינג, אם אין לך תקציב - אולסטאר יעשו את העבודה לא רע בסכום נמוך יותר.

שלושה דברים עיקריים:
1. למקם את המוט טוב יותר - מעל מרכז כף הרגל (מעט אחורה יותר).
2. להרים חזה ולסובב אגן יותר. זה לא מספיק. זה לא צריך להיות נוח. הצוואר הוא לא חלק מההרמה של החזה וסיבוב האגן, תפריד בין התנועות. לא לכווץ שכמות כפי שהציעו לך, זה לא בטיחותי. רק להרים חזה ולסובב אגן. שכמות מורחקות (פשוט אל תעשה שום דבר עם השכמות).
3. להחליף נעליים לנעליים עם סולייה קשיחה, רצוי נעלי ליפטינג, אם אין לך תקציב - אולסטאר יעשו את העבודה לא רע בסכום נמוך יותר.
התבלבלתי חחחח לא התכוונתי לכווץ שכמות התכוונתי שיוציא את החזה וככה הוא כאילו יכווץ טיפה בגב העליון נגיד עם אני לא מוציא מספיק חזה אנחנו שמים אצבע בגב וכאילו סוגרים עליה ככה החזה יוצא אחוצה

התבלבלתי חחחח לא התכוונתי לכווץ שכמות התכוונתי שיוציא את החזה וככה הוא כאילו יכווץ טיפה בגב העליון נגיד עם אני לא מוציא מספיק חזה אנחנו שמים אצבע בגב וכאילו סוגרים עליה ככה החזה יוצא אחוצה
זה נקרא קירוב שכמות, וזה משהו ששגוי לבצע בדדליפט.

מעניין אפשר לראות מחקר או משהו או הסבר קצת יותר מפורט? כי מצד שני זה קורה כשאתה מוציא חזה אחוצה אוטומטית
לא, זה לא קורה אוטומטית, אלה פעולות שונות של שרירים שונים - אחת של שרירי השכמה (טרפזיוס ורומבויד) ואחד של זוקפי הגב.
זה לא תקין מסיבה מאוד פשוטה - כשהמשקל יהיה מספיק כבד הוא ירחיק לך את השכמות בכל מקרה, וזה נקרא כיווץ אקצנטרי שנובע מכשל של שרירי השכמה לשמור על השכמות מקורבות, וזה בדיוק איך קורעים אותם. בכיווץ אקצנטרי מקסימלי (שנובע מכשל - לכן מקסימלי) הכוח שהם יכולים להפעיל הוא הגדול ביותר, וזה סיכון מיותר. זה גם ככה לא יתרחש בדדליפט כבד, שוב, כי המשקל ירחיק לך אותן.

אתה רוצה מחקר שיסביר למה בדדליפט לא מקרבים שכמות?
לא התכוונתי דווקא למחקר... התכוונתי להסבר בכללי....
אפשר מחקר ללמה לא לעמוד עם רגל אחת לפני השנייה בדדליפט?
אוי נו... ברצינות אי אפשר פשוט להסביר? חייב ציניות? אני מנסה ללמוד...
לא, זה לא קורה אוטומטית, אלה פעולות שונות של שרירים שונים - אחת של שרירי השכמה (טרפזיוס ורומבויד) ואחד של זוקפי הגב.
זה לא תקין מסיבה מאוד פשוטה - כשהמשקל יהיה מספיק כבד הוא ירחיק לך את השכמות בכל מקרה, וזה נקרא כיווץ אקצנטרי שנובע מכשל של שרירי השכמה לשמור על השכמות מקורבות, וזה בדיוק איך קורעים אותם. בכיווץ אקצנטרי מקסימלי (שנובע מכשל - לכן מקסימלי) הכוח שהם יכולים להפעיל הוא הגדול ביותר, וזה סיכון מיותר. זה גם ככה לא יתרחש בדדליפט כבד, שוב, כי המשקל ירחיק לך אותן.
הבנתי תודה רבה הבנתי התבלבלתי בין השמות אני מתכוון כאילו ב"גב עליון" שהוא כאילו סוג של נסגר כשאני מוציא ממש את החזה.... זה בסדר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית