הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם חובה חגורת גב ? מתי זה מומלץ ?

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
חלק גדול כאן משתמש בחגורת גב בסקוואטים ודדליפטים
אני מבין שכשבנאדם בתחרות והוא עובד במשקל שמערער לו את הביטחון , אבל מה אם אני מתקדם בקצב מבוקר ?? לא כדאי ללמוד לבנות חגורה תוך ביטנית חזקה מאשר אמצעי חיצוני ?

נערך לאחרונה:
חגורה זה כלי חשוב לבניית כח בסקוואט. במשקלים נמוכים (עד 1.2-1.5) חגורה לא נצרכת ובאמת אנו נבנה כח בטן פנימי בלבד.
אך על מנת להגיע למשקלים גבוהים עלינו להשתמש בחגורה.
תחשוב רגע שאתה מנסה לדחוף משהו כאשר אתה עומד באופן ניטרלי. ועכשיו תדמיין שאתה דוחף את אותו הגבר כאשר מאחוריך ניצב קיר בטון.
באיזה אופן תדחף יותר חזק? כמובן כאשר יש לך "קונטרה".
כנ"ל לבטן שמשתמשת בחגורה כ"קיר בטון" להפעלת לחץ. חגורה תשפר לך את המשקלים בעשרות אחוזים.
בדדליפט ישנם כאלה שמעדיפים לא להשתמש כמעט בכלל בגלל הקימור בגב שגורם לחגורה ליצור חתכים בעור. למעט RM5+ שבודדים עושים בלי חגורה.
בלחיצת חזה זה כבר ממש תלוי אדם, אני לא משתמש בחגורה בלחיצה ועוד רבים וטובים. תלוי הרגשה.

אני אישית לא משתמש בחגורה, אין חובה להשתמש, זה יכול להרים על המשקלים למעלה זה נכון, אם אתה לא מתחרה ורק רוצה להתחזק באופן כללי, בהחלט אפשר להסתדר עם משקלים גבוהים בלי חגורה.

אני אישית לא משתמש בחגורה, אין חובה להשתמש, זה יכול להרים על המשקלים למעלה זה נכון, אם אתה לא מתחרה ורק רוצה להתחזק באופן כללי, בהחלט אפשר להסתדר עם משקלים גבוהים בלי חגורה.

יש לציין ששימוש בחגורה במשקלים גבוהים מחזק את הבטן יותר משימוש ללא חגורה.

מה זה הקשקושים האלה.

ראיתי אנשים מגיעים גם ל200 קילו בלי חגורה, גם בחורות את האמת.

אם המטרה הכללית היא להתחזק ולא להתחרות, אין שום צורך דחוף או הכרח לחגורה.

מה זה הקשקושים האלה.

ואני ראיתי אנשים שמגיעים ל100 קילו בלי חגורה, נתקעים חודשים, ואז שמים חגורה ומצליחים להגיע ל140 תוך כמה שבועות.

40 קילו תוך כמה שבועות רק מחגורה?
כל יום מגלים משהו חדש.
אולי הגזמתי ב"כמה שבועות". אבל יצא לי לפגוש מקרים של מתאמנים שנתקעו במשקל נמוך תקופה ארוכה וההתקדמות הלינארית שלהם המשיכה דווקא בזכות חגורה ולטווח ארוך. אני לא מצאתי אף טיעון משכנע נגד חגורה עד היום אז אני לא רואה סיבה למה מתאמן שלוקח את הספורט ברצינות לא ישיג לעצמו אחת.

מהניסיון שלי אנשים ששיפרו את הסקוואט שלהם עם חגורה, שיפרו באופן דרמטי את הסקוואט ללא החגורה.
כנ"ל מדיבורים שלי עם מאמני פאורליפטינג. המשקל הכבד באופן דרמטי משפר את הכוח של שרירי הליבה.
אני לא אומר שאי אפשר להגיע לסקוואט כבד ללא חגורה, אני בעצמי משתמש חגורה בקושי, בעיקר באימונים כבדים מאוד

אולי הגזמתי ב"כמה שבועות". אבל יצא לי לפגוש מקרים של מתאמנים שנתקעו במשקל נמוך תקופה ארוכה וההתקדמות הלינארית שלהם המשיכה דווקא בזכות חגורה ולטווח ארוך. אני לא מצאתי אף טיעון משכנע נגד חגורה עד היום אז אני לא רואה סיבה למה מתאמן שלוקח את הספורט ברצינות לא ישיג לעצמו אחת.
חשבת אולי שאתה פשוט מפחד לצאת מאיזור הנוחות שלך?
תאמין לי שגם כשאני התחלתי לפני שנה וחצי להתאמן לראשונה ללא חגורה, אחרי שהייתי רגיל לשים גם בחימום, היה לי מאוד קשה ומתסכל. אבל משתלם בסוף.

מה זה הקשקושים האלה.

תלוי כמה אתה רוצה להתחזק, בסופו של דבר אם אתה שואף גבוה כן יגיע ההכרח לחגורה.

אך בכל זאת מסכים שאין צורך לחשוב על חגורה בהתחלה...
חלק גדול כאן משתמש בחגורת גב בסקוואטים ודדליפטים
אני מבין שכשבנאדם בתחרות והוא עובד במשקל שמערער לו את הביטחון , אבל מה אם אני מתקדם בקצב מבוקר ?? לא כדאי ללמוד לבנות חגורה תוך ביטנית חזקה מאשר אמצעי חיצוני ?

עדיף בהתחלה ללא, אך בשלב מסויים כן כדאי לך לשקול להוסיף חגורה במידה ואתה נתקע/ לא מתקדם מספיק.

חשבת אולי שאתה פשוט מפחד לצאת מאיזור הנוחות שלך?
תאמין לי שגם כשאני התחלתי לפני שנה וחצי להתאמן לראשונה ללא חגורה, אחרי שהייתי רגיל לשים גם בחימום, היה לי מאוד קשה ומתסכל. אבל משתלם בסוף.

איך זה תרם לך?

איך זה תרם לך?
אני לא יכול לדבר בשמו. אבל לפעמים כשנתקעים כדי לבצע שינוי קטן במתכונת האימונים כמו לשנות מס׳ חזרות, לעבור לתרגיל דומה ולהוסיף או להחסיר ציוד כדי לייצר התקדמות במסלול מקביל
מעבר ליתרונות הפיזיולוגים זה טוב מנטאלית להשתחרר מחסמים שנובעים מזה שעושים אותו הדבר

אין שום מניעה מקניית חגורה למתאמן רציני. אני האחרון שיתמוך בזה.

אבל אנשים משקיעים יותר מדי בציוד ופחות מדי באימונים ותזונה. יש כאן בפורום תרבות של מה "חובה" ומתי.

הבחור שאל אם חובה לקנות חגורה ועניתי שממש לא.

בתור מתאמן מתחיל רצוי למשוך את ההתקדמות כמה שיותר לפני שמוסיפים עזרים חיצוניים.

תיכף יגידו שרצועות ברכיים זה חובה למי שרציני...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית