הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאות בצבא

מספרים לשנת 2009 שנחשפו בוועדת שקד:

שכר - 6400
הסעות - 5500
אוכל - 2500
רפואה - 1800
חינוך - 380
כל המספרים הם ממוצע לשנה לחייל בשירות חובה, ישנם עוד סעיפים שלא פורסמו בפירוט ההערכה הכוללת לחייל חובה:
21,000 לשנה שהם היוו 9 מיליארד שקל ב2009.

ב2009 על כל לוחם היו 14 (!) לא לוחמים.

אצל חיילים נשואים (בעיקר חרדים) הסכומים כמעט כפולים.

ההערכות העדכניות הן פי 2 מאשר 2009.

אחד מתוך חמישה נכי צה"ל נפצע בפעילות מבצעית השאר מחלה, תאונות עבודה וכו'

עשירית מחללי צה"ל נפלו בפעילות מבצעית, כרבע התאבדו.

לנכי צה"ל יש אותן זכויות וגם למשפחות שכולות בלי קשר לסיבת הפגיעה.

תקציב אגף נפגעים בשנת 2009 היה כחמישה מיליארד שקלים.

הצבא הוא זה שביקש לקצר את משך השירות, אייזנקוט קיצר את השירות, סגר יחידות, שילב יחידות, וקבע חד משמעית שהקיצוצים בכוח האדם רק יגדלו בחמש שנים הקרובות.

סוגיית הגיוס היא סוגיה פוליטית בעיקרה ולכן הצבא מנוע מלהביע עמדה.

ב2010 יצא לי לדבר עם מפקד ברה"ן בצה"ל המסר שקיבלתי ממנו חד משמעי יש עודף של חיילים בצה"ל ולכן היד קלה על הדק השחרורים (אני מקווה שאני לא מוסר מידע בעייתי).

ועכשיו מילה שלי, שלוש שנים צבא לא אומר בהכרח תרומה למדינה, אם אתה נהג של איזה נגד שולי או קצין מקומבן סלח לי אבל לא תרמת כלום.

אם את פקידה של איזה קצין זוטר שפשוט מתעצל לעשות את העבודה שלו (כמה כאלה אני מכיר...) או פקידה במשרד עם עוד עשרים חיילות והעבודה שלך מסתכמת בלהכין קפה אז סלחי לי לא תרמת כלום (גם כאלה אני מכיר המון).

אתה עושה 5-9 תודה אבל לא תרמת כלום.

אתה יוצא ונכנס מהכלא לא תרמת כלום.

אתה מש"ק חינוך של מש"ק ת"ש של מש"ק משמעת של מנהל רשת של שליש, תודה אבל כנראה שכולכם לא תרמתם כלום.

אתה בלהקה צבאית, גלצ, תאטרון צה"ל, מוזיקאי מחונן, ספורטאי מצטיין, קוסם צבאי, טאלנט, ושאר תפקידים מונפצים דחיל רבאק תשתחרר, לך לעבוד ותפסיק לבזבז כספי ציבור.

אתה לוחם? דבר ראשון תודה לך, דבר שני דווקא בך הצבא פחות משקיע.

חפרתי דיי והותר.

ממש ממש לא נכון, עלות של חייל זה ממש לא השכר שלו, לדוגמה: אוכל, רפואה, נסיעות, ת"ש, חינוך, הכשרה ויש עוד המון!
קראתי פעם הערכה שעלות חייל היא כ 10,000 שקלים לחודש. זה לא בלתי סביר אם מחשבים אובדן הכנסה ממיסים, עלות מזון, רפואה ועוד מנגנונים שנועדו לתת שירותים לחיילים

כמה עולה חייל? כמה הוא אוכל? הצצה לתחשיב

קראתי פעם הערכה שעלות חייל היא כ 10,000 שקלים לחודש. זה לא בלתי סביר אם מחשבים אובדן הכנסה ממיסים, עלות מזון, רפואה ועוד מנגנונים שנועדו לתת שירותים לחיילים

כמה עולה חייל? כמה הוא אוכל? הצצה לתחשיב

אם תיקח בחשבון הפסדי הכנסה פוטנציאלית אני לא אתפלא אם תגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים.

מספרים לשנת 2009 שנחשפו בוועדת שקד:

שכר - 6400
הסעות - 5500
אוכל - 2500
רפואה - 1800
חינוך - 380
כל המספרים הם ממוצע לשנה לחייל בשירות חובה, ישנם עוד סעיפים שלא פורסמו בפירוט ההערכה הכוללת לחייל חובה:
21,000 לשנה שהם היוו 9 מיליארד שקל ב2009.
9 מיליארד חלקי 21 אלף זה 428 אלף חיילי חובה בשנה.
זה די מעניין כשיש בסך הכל 176 אלף חיילים בשירות סדיר(חובה,קבע ואע"צים).
אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
וגם אם אלה כן הנתונים,כמה אפסנאים ועובדי רסר יש לך בכל בסיס?5?10? כשמסתכלים על המאקרו זה כלום מתוך כלום.

אני רוצה לדבר קצת מזוית אחרת.

בגיוס לצהל בעיקר לשירות קרבי, אתה מקבל המון.. אני מדבר על חוסן נפשי,אתה לומד על עצמך ועל אנשים אחרים, אתה פוגש אנשים שונים ממך מכל בחינה ונהיה בנאדם קצת יותר טוב..

אני הייתי רוצה שהבן שלי התגייס לצהל ולא רק בגלל מה שהוא יתרום למדינה אלה מה שיתרום לעצמו.

לא היה לי כוח לקרוא את כל השרשור 😅
אין לי מושג על איזה תפקיד מדובר כי לא ציינת בהודעה הראשונה
אני שירתתי חצי שנה אחרונה בפקמ''ז והיו לי יומיות 8:00-17:00
הייתי יותר לחוצת בית מאשר ששירתתי בבסיס סגור שבת לשלוש 🤦‍♂️

9 מיליארד חלקי 21 אלף זה 428 אלף חיילי חובה בשנה.
זה די מעניין כשיש בסך הכל 176 אלף חיילים בשירות סדיר(חובה,קבע ואע"צים).
אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
וגם אם אלה כן הנתונים,כמה אפסנאים ועובדי רסר יש לך בכל בסיס?5?10? כשמסתכלים על המאקרו זה כלום מתוך כלום.

צודק, ניסוח שגוי שלי, 9 מיליארד זו הערכה של ההפסד לתוצר הלאומי.

ד"א מאיפה המספר של משרתי הסדיר?

הפתיע אותי, ד"א יש עוד משרתי חובה שלא בצה"ל.

מצאתי את זה על הדרך בויקי:

"במהלך כהונתו כראש אכ"א, חולל אלוףגיל רגבסערה כאשר אמר כי אינו מעוניין בגיוס חיילים מאוכלוסיות חלשות, כיוון ש"יותר משהם תורמים לצבא, אנחנו משקיעים בהם". לדבריו עדיף צבא מקצועי יותר גם על חשבון התפישה כי צה"ל הוא "צבא העם"."

אני רוצה לדבר קצת מזוית אחרת.

בגיוס לצהל בעיקר לשירות קרבי, אתה מקבל המון.. אני מדבר על חוסן נפשי,אתה לומד על עצמך ועל אנשים אחרים, אתה פוגש אנשים שונים ממך מכל בחינה ונהיה בנאדם קצת יותר טוב..

אני הייתי רוצה שהבן שלי התגייס לצהל ולא רק בגלל מה שהוא יתרום למדינה אלה מה שיתרום לעצמו.

מה שאתה אומר הוא נכון - אבל זה לא מצדיק את משך השירות.
גם אצל קרביים - רוב השירות שלך מסתכם בשמירות שחוזרות על עצמן ולא באמת "מחשלות" אותך. התעמתויות מול מפקדים זה משהו שיהיה לך גם באזרות מול מנהלים.

אישית אני משרת במודיעין ואני מרגיש כמה יש התנהלות דפוקה בכל הנוגע לכוח אדם. לפעמים נוצר מצב של כוח אדם שלילי (כלומר אנשים בצוות שלך שרק מפריעים לעבודה) בגלל פוליטיקות וגיוס חובה. ופה עוד מדובר ביחידה שעוברים מיונים בשביל להגיע אליה. אני לא רוצה לדעת מה קורה במקומות בהם אין מיונים בכלל.

מה שאתה אומר הוא נכון - אבל זה לא מצדיק את משך השירות.
גם אצל קרביים - רוב השירות שלך מסתכם בשמירות שחוזרות על עצמן ולא באמת "מחשלות" אותך. התעמתויות מול מפקדים זה משהו שיהיה לך גם באזרות מול מנהלים.

אישית אני משרת במודיעין ואני מרגיש כמה יש התנהלות דפוקה בכל הנוגע לכוח אדם. לפעמים נוצר מצב של כוח אדם שלילי (כלומר אנשים בצוות שלך שרק מפריעים לעבודה) בגלל פוליטיקות וגיוס חובה. ופה עוד מדובר ביחידה שעוברים מיונים בשביל להגיע אליה. אני לא רוצה לדעת מה קורה במקומות בהם אין מיונים בכלל.
אני לא מדבר על הצדקת משך השרות והתנהלות תקינה בצבא.

אני מדבר על חוויה שלי ושל חברים שלי של איך שבן אדם נכנס ואיך שהוא יוצא ותו לא.

אני לא אומר שכל אחד חייב או שהכל פנטסטי,
בסך הכל עצה כנה.

@Bariah
כנראה שלא הבנת את כוונתי.
חוקים זה הכל טוב ויפה, אבל זה לא טיעון.
הרציונל מאחוריי חוק מסויים הוא טיעון.
זה שכתוב ככה וככה לא אומר שהולכים ראש בקיר ועושים אותו.
ולמען הסר ספק, הדוגמא שלך גרועה.
אתה פוגע בזכויות אדם בסיסיות בזה שאתה הורג.
והפלא ובפלא, אתה פוגע בחופש הבחירה של האדם בזה שאתה מגייס אותו בניגוד לרצונו.
גם הזכות שלי לשיוויון נפגעת כשאני מתגייס ואתה לא.
אתה החלטת שאתה לוקח את החוק לידיים ופוגע בזכות שלי לשיוויון, אני לוקח את החוק לידיים ומחליט שאני פוגע בזכות שלך לחיים - מה ההבדל?

גם מאחורי החוק שמונע תחבו"צ בשבת יש טיעון, זה שיש מאחורי חוק טיעון מטומטם לא הופך אותו לחוק קביל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית