נק' מוניטין:
34,643
- 23,991
- 15,517
ואתה מעדיף מצב פחות מגוחך על חשבון ביטחון המדינה?אני מבין שביטול הגיוס חובה יגרום לפגיעה בביטחון המדינה
זה כבר מצב שלא מאפשר לי לדון בנושא יותר.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ואתה מעדיף מצב פחות מגוחך על חשבון ביטחון המדינה?אני מבין שביטול הגיוס חובה יגרום לפגיעה בביטחון המדינה
לא.ואתה מעדיף מצב פחות מגוחך על חשבון ביטחון המדינה?
זה כבר מצב שלא מאפשר לי לדון בנושא יותר.
קראתי פעם הערכה שעלות חייל היא כ 10,000 שקלים לחודש. זה לא בלתי סביר אם מחשבים אובדן הכנסה ממיסים, עלות מזון, רפואה ועוד מנגנונים שנועדו לתת שירותים לחייליםממש ממש לא נכון, עלות של חייל זה ממש לא השכר שלו, לדוגמה: אוכל, רפואה, נסיעות, ת"ש, חינוך, הכשרה ויש עוד המון!
קראתי פעם הערכה שעלות חייל היא כ 10,000 שקלים לחודש. זה לא בלתי סביר אם מחשבים אובדן הכנסה ממיסים, עלות מזון, רפואה ועוד מנגנונים שנועדו לתת שירותים לחיילים
כמה עולה חייל? כמה הוא אוכל? הצצה לתחשיב
9 מיליארד חלקי 21 אלף זה 428 אלף חיילי חובה בשנה.מספרים לשנת 2009 שנחשפו בוועדת שקד:
שכר - 6400
הסעות - 5500
אוכל - 2500
רפואה - 1800
חינוך - 380
כל המספרים הם ממוצע לשנה לחייל בשירות חובה, ישנם עוד סעיפים שלא פורסמו בפירוט ההערכה הכוללת לחייל חובה:
21,000 לשנה שהם היוו 9 מיליארד שקל ב2009.
9 מיליארד חלקי 21 אלף זה 428 אלף חיילי חובה בשנה.
זה די מעניין כשיש בסך הכל 176 אלף חיילים בשירות סדיר(חובה,קבע ואע"צים).
אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
וגם אם אלה כן הנתונים,כמה אפסנאים ועובדי רסר יש לך בכל בסיס?5?10? כשמסתכלים על המאקרו זה כלום מתוך כלום.
ויקיד"א מאיפה המספר של משרתי הסדיר?
ויקי
אני רוצה לדבר קצת מזוית אחרת.
בגיוס לצהל בעיקר לשירות קרבי, אתה מקבל המון.. אני מדבר על חוסן נפשי,אתה לומד על עצמך ועל אנשים אחרים, אתה פוגש אנשים שונים ממך מכל בחינה ונהיה בנאדם קצת יותר טוב..
אני הייתי רוצה שהבן שלי התגייס לצהל ולא רק בגלל מה שהוא יתרום למדינה אלה מה שיתרום לעצמו.
אני לא מדבר על הצדקת משך השרות והתנהלות תקינה בצבא.מה שאתה אומר הוא נכון - אבל זה לא מצדיק את משך השירות.
גם אצל קרביים - רוב השירות שלך מסתכם בשמירות שחוזרות על עצמן ולא באמת "מחשלות" אותך. התעמתויות מול מפקדים זה משהו שיהיה לך גם באזרות מול מנהלים.
אישית אני משרת במודיעין ואני מרגיש כמה יש התנהלות דפוקה בכל הנוגע לכוח אדם. לפעמים נוצר מצב של כוח אדם שלילי (כלומר אנשים בצוות שלך שרק מפריעים לעבודה) בגלל פוליטיקות וגיוס חובה. ופה עוד מדובר ביחידה שעוברים מיונים בשביל להגיע אליה. אני לא רוצה לדעת מה קורה במקומות בהם אין מיונים בכלל.
גם הזכות שלי לשיוויון נפגעת כשאני מתגייס ואתה לא.@Bariah
כנראה שלא הבנת את כוונתי.
חוקים זה הכל טוב ויפה, אבל זה לא טיעון.
הרציונל מאחוריי חוק מסויים הוא טיעון.
זה שכתוב ככה וככה לא אומר שהולכים ראש בקיר ועושים אותו.
ולמען הסר ספק, הדוגמא שלך גרועה.
אתה פוגע בזכויות אדם בסיסיות בזה שאתה הורג.
והפלא ובפלא, אתה פוגע בחופש הבחירה של האדם בזה שאתה מגייס אותו בניגוד לרצונו.
שאצלך יש כוונה לפגוע באדם מסויים ואצלי לא.מה ההבדל?