על סמך מה ניתן לטעון דבר כזה?התיאוריה השלטת היא שהיקום סופי, אך חסר גבולות.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
על סמך מה ניתן לטעון דבר כזה?התיאוריה השלטת היא שהיקום סופי, אך חסר גבולות.
על סמך תורת היחסות הכללית ומעט ממה שמכונה "חוק האבל", חיזוק מאפקט דופלר ועוד מיני ירקות... 😃על סמך מה ניתן לטעון דבר כזה?
עזוב אותי.על סמך תורת היחסות הכללית ומעט ממה שמכונה "חוק האבל", חיזוק מאפקט דופלר ועוד מיני ירקות... 😃
לא קשור לפיזיקה 1,1מ,2.... אבל ריספקט אחי. בהצלחה 😃עזוב אותי.
פיזיקה 1 רק בסמסטר הבא...
תמים*לדעתי הזוי לחשוב שהיקום כל כך גדול ואנחנו היחידים בו
התיאוריה השלטת היא שהיקום סופי, אך חסר גבולות.
תקרא להם דובוני מים, יותר חמוד. 😆הזכיר לי ציטוט אלמותי:
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון."
~אלברט איינשטיין
ולנושא, כפי שנאמר לפניי הסיכוי שכדור הארץ הוא היחיד בעל יצורים חיים הוא באמת אפסי.
השאלה שאנחנו צריכים לשאול היא לא 'האם' אלא איזו צורת חיים או אילו צורות חיים ייתכנו?
וזו כבר שאלה באמת גדולה, נבחן לדוגמה את הטרדיגרדה, יצור מאוד עמיד שיכול לשרוד בתנאי חלל קשים מאוד ושרד לפחות השמדה המונית אחת (אולי יותר מאחת), כך שבסבירות גבוהה מאוד אפשר לומר שייתכנו חיים מחוץ לכדור הארץ.
וזו הטרדיגרדה:
![]()
מאיפה אתה יודע?...
הסבר את התגובה.
פעם אחרונה שדיברתי על דברים כאלה פה אנשים סגרו את המשתמשים שלהם במחאה, אבל אם אתה מתעקש...על סמך תורת היחסות הכללית ומעט ממה שמכונה "חוק האבל", חיזוק מאפקט דופלר ועוד מיני ירקות... 😃
ואתה באמת חושב שאפשר בעזרת נוסחאות מתמטיות לקבוע הסתברויות כאלו? ואתה יודע בדיוק גם מה אומרות ההסתברויות בדיוק? ומאיפה לקחת את המידע הזה? כמה הוא אמין?בני אדם, מחוץ לכדור הארץ (בתחנת החלל = בכדור הארץ) - בטוח לא קיימים. מה שכן (כמעט) בטוח קיים, אלו חיים אחרים מחוץ לכדור הארץ. לגבי חיים תבוניים, הסטטיסטיקה מראה שכמעט בוודאות קיימים, אך לא בטווח הגילוי שלנו עדיין.
לורנס קראוס טוען שזו האפשרות השלישית ואם לורנס אומר, לורנס יודע - כי לורנס אח על מלא. 😄פעם אחרונה שדיברתי על דברים כאלה פה אנשים סגרו את המשתמשים שלהם במחאה, אבל אם אתה מתעקש...
חוק האבל קובע שהגלקסיות מתרחקות מאיתנו ביחס ישר למרחק שלהן, מה הוא קשור למשהו?
תורת היחסות מאפשרת לקבוע את צורת היקום על פי כמות החומר ביחס לצפיפות הקריטית שלו.
הסברה היום היא שכמות החומר היא בדיוק הצפיפות הקריטית, בסביבות ה-5 אטומי מימן למטר מעוקב.
מזה אפשר לגזור שצורת היקום היא שטוחה, אבל יש שלוש אפשרויות לצורה כזאת:
1. ספירה (כדור) ענק מספיק כך שהאיזור הנצפה שלנו ייראה בו שטוח (כמו שמדינה אחת יכולה להיראות שטוחה על פני כדור הארץ כי היא קטנה מספיק ביחס לכדור עצמו). צורה כזאת היא אכן סופית אבל חסרת גבולות.
2. טורוס (כעך) ענק מספיק וכו', שוב סופי וחסר גבולות.
3. יקום שטוח ואינסופי.
מבין השלוש, אין שום דרך כרגע לבחור אחת פייבוריטית. למעשה יש דווקא רמזים מתורת המיתרים לכיוון האפשרות השלישית, אבל שוב, אלה רמזים בלבד.
הכל נכון (ואנחנו לא מיוחדים בכך שהשמש שלנו נוצרה מסופרנובה, יש בטח טריליונים של מערכות כאלה ביקום), אבל יש עוד פרט אחד שהרבה מפספסים: אנחנו מחפשים ציביליזציות לא רק במרחבים של הגלקסיה (מעבר לגלקסיה זה כבר לא ריאלי בשום צורה) אלא גם בזמן. היקום קיים 13.7 מיליארד שנה, וגם אם נוצרו בו ציביליזציות תבוניות - טווח חיי היקום מספיק גדול כדי שהן ייווצרו וייכחדו בלי שנצליח ליצור איתן קשר בחלון הזמן של הקיום שלהן. אחת הסברות של אסטרונומים היא שציביליזציות מתקיימות עד שהן מגלות את היסוד 92 (אורניום). ברגע שהן מגלות את הדרך היעילה הזו להשמיד את עצמן, הן גם עושות את זה, ולכן הן לא שורדות מספיק כדי למצוא אחת את השניה. וכשאנחנו מסתכלים מסביב ורואים את איראן, צפון קוריאה, גרמניה הנאצית, דאעש - אני חושב שזה הימור דיי בטוח.לי נראה שסביר לחלוטין שהחיים התחילו קודם במאדים והגיעו לפה במטאורים.
ואני לא רואה סיבה שלא יהיו חיים בכלל מחוץ לכדור שלנו, הוא לא מספיק מיוחד. אולי אנחנו מיוחדים רק בכך שהשמש היא דור שני או שלישי (stich תקן אותי אם אני טועה) אז יש בסביבה די הרבה מתכות כבדות שמשמשות יצורים חיים לכל מיני תהליכי חימצון...
מים נוזליים RNA וחומצות אמינו הן תרכובות נפוצות בחלל ובטבע ויכולות להיווצר ספונטנית בכל מיני סביבות ובסך הכל אבולוציה היא תהליך טבעי שיקרה כמעט בכל תמיסה שתכיל אותן.
לגבי חיים תבוניים, שימו לב שהאטמוספירה שלנו חוסמת חלקים נרחבים מהספקטרום האלקטרומגנטי ושבמונחים אסטרונומיים או אבולוציונים אנחנו לא מסתכלים הרבה זמן מלווינים על החלל כך שיכול להיות שבעתיד נתקל בשידורים מאיזו ציוויליזציה מרוחקת.
יכול להיות שכל החרא של היקום מקביל נכון?לפי דעתי אכן קיימים חיים מחוץ לכדור הארץ.
בעיקר בגלל הסיבה שישנן הרבה "כדורי ארץ" המתאימים לתנאי חיים בגלקסיות אחרות.
הבעיה העיקרית שהן כולכך רחוקות מאיתנו שלא ניתן לבדוק האם ישנם חיים שם.
עכשיו יהיו לי סיוטים בלילה בגללך.הכל נכון (ואנחנו לא מיוחדים בכך שהשמש שלנו נוצרה מסופרנובה, יש בטח טריליונים של מערכות כאלה ביקום), אבל יש עוד פרט אחד שהרבה מפספסים: אנחנו מחפשים ציביליזציות לא רק במרחבים של הגלקסיה (מעבר לגלקסיה זה כבר לא ריאלי בשום צורה) אלא גם בזמן. היקום קיים 13.7 מיליארד שנה, וגם אם נוצרו בו ציביליזציות תבוניות - טווח חיי היקום מספיק גדול כדי שהן ייווצרו וייכחדו בלי שנצליח ליצור איתן קשר בחלון הזמן של הקיום שלהן. אחת הסברות של אסטרונומים היא שציביליזציות מתקיימות עד שהן מגלות את היסוד 92 (אורניום). ברגע שהן מגלות את הדרך היעילה הזו להשמיד את עצמן, הן גם עושות את זה, ולכן הן לא שורדות מספיק כדי למצוא אחת את השניה. וכשאנחנו מסתכלים מסביב ורואים את איראן, צפון קוריאה, גרמניה הנאצית, דאעש - אני חושב שזה הימור דיי בטוח.
למה אתה כולכך בטוח? (חוץ אולי מהעובדה שכדור הארץ יחסית צעיר.)הבעיה שמבחינתם אנחנו פרימיטיבים ואין להם שום עניין בלתקשר איתנו.
ראיתי הרבה שטויות על זה בטלוויזיה, לא בטוח עד כמה אפשר לסמוך על זה.בתרבויות עתיקות אני מניח שהיה ניסיון שאותם חיים חיצונים ניסו לתקשר איתנו , יש עדויות בהרבה תרבויות על כלים שמימיים שנחתו בכדור הארץ
זאת השערה, בדיוק כמו ההשערה שאני לא אקבל באן בסופו של דבר.יכול להיות שכל החרא של היקום מקביל נכון?