הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק חדש בגרמניה - עד 3 שנים בכלא לספורטאים שיתפסו על חומרים

טוב, לגרמניה לא הולכים להיות עוד אלופי עולם.

גרמניה אחת המחמירות בעולם בכל מה שקשור ב"חומרים משפרי ביצועים". באנגליה למשל, עדיין ניתן למצא Designer steroids כמו Superdrol או Epistane למשל, סטרואידים אוראליים רציניים, בעוד בגרמניה אפילו ה-"Test boosters" מוצנעים.
לא הייתי דואג לגבי השימוש מצד שני. WADA מפגרת מאוד בכל הנוגע באיתור משתמשים...

צעד מוגזם וחסר חשיבות...
אני באמת שלא מבין את כל הקטע בזה. הריי אם זה כל כך ברור מאליו שהם משתמשים בסטרואידים,
למה הם צריכים להכנס לכלא על פאשלה קטנה? למה כולם עושים מזה כזה "WOW"?

כולם יודעים שאין מקצוענים בתחום של כוח שלא מוזרקים בתכלס, וזה לא משנה כלום. בסה"כ זה גורם לאנשים
שלא מבינים לחשוב שהם באמת טבעיים והכל רק "כשרון" וגנטיקה... (ניסחתי את זה ממש גרוע, אבל אני רוצה להבהיר
שאני יודע שבשביל להגיע לטופ חייב להשקיע הרבה מאוד, מעבר לכל בן אדם טבעי וצריך גם גנטיקה ממש טובה וכשרון,
אבל זה לא מנצח לבד... בעיקר לא נגד אנשים מוכשרים עם גנטיקה טובה, שמוזרקים).

צעד מוגזם וחסר חשיבות...
אני באמת שלא מבין את כל הקטע בזה. הריי אם זה כל כך ברור מאליו שהם משתמשים בסטרואידים,
למה הם צריכים להכנס לכלא על פאשלה קטנה? למה כולם עושים מזה כזה "WOW"?

כולם יודעים שאין מקצוענים בתחום של כוח שלא מוזרקים בתכלס, וזה לא משנה כלום. בסה"כ זה גורם לאנשים
שלא מבינים לחשוב שהם באמת טבעיים והכל רק "כשרון" וגנטיקה... (ניסחתי את זה ממש גרוע, אבל אני רוצה להבהיר
שאני יודע שבשביל להגיע לטופ חייב להשקיע הרבה מאוד, מעבר לכל בן אדם טבעי וצריך גם גנטיקה ממש טובה וכשרון,
אבל זה לא מנצח לבד... בעיקר לא נגד אנשים מוכשרים עם גנטיקה טובה, שמוזרקים).
זה בדיוק העניין, לחתוך את המחשבה שזה ברור. לטווח הארוך גם עם השיאים ייחתכו בתוצאות נמוכות, זה טוב לספורט.

צריך לקחת בחשבון גם שיתכן מצב בו שניים טבעיים וככאלה לראשון פוטנציאל גבוה יותר או אולי אפילו שווה להצליח ואילו השני מגיב טוב יותר לחומרים לשיפור הביצועים. אז המצב שבית המרקחת תקבע את המנצח... 🙄

אבל בתכלס אין מה לעשות... הם לא יפסיקו לא עכשיו ולא בזמן הקרוב בכלל להשתמש ב"משפרי ביצועים" רק בגלל
חוקים כאלה או אחרים. זה נהיה חלק גדול בכל ספורט כבר ממזמן. לא שזה משהו רע לדעתי, פשוט מגזימים עם ההחמרה של זה,
כי בכל מקרה כולם משתמשים...

אבל בתכלס אין מה לעשות... הם לא יפסיקו לא עכשיו ולא בזמן הקרוב בכלל להשתמש ב"משפרי ביצועים" רק בגלל
חוקים כאלה או אחרים. זה נהיה חלק גדול בכל ספורט כבר ממזמן. לא שזה משהו רע לדעתי, פשוט מגזימים עם ההחמרה של זה,
כי בכל מקרה כולם משתמשים...
ושוב... השאלה היא האם התחרות בין בני אדם המנסים להביא עצמם לקצה גבול היכולת האנושית או בין יצרניי "משפריי ביצועים" המנסים להציג את המענה שיעמיד את מה שבעבר היה אדם לרמות שכלל לא קשורות ביכולת אנושית...

ושוב... השאלה היא האם התחרות בין בני אדם המנסים להביא עצמם לקצה גבול היכולת האנושית או בין יצרניי "משפריי ביצועים" המנסים להציג את המענה שיעמיד את מה שבעבר היה אדם לרמות שכלל לא קשורות ביכולת אנושית...
אני אישית מאמין שהתחרות אמורה להיות בני בן אדפ שמנסים להביא את עצמם לקצה גבול היכולת האנושית בצורה טבעית,
אבל זה פשוט לא יעבוד היום... כל כך הרבה אנשים משתמשים במשפרי ביצועים (שוב, זה לא משהו רע בהכרח בעיני)
ומפצירים בציבור שהם "טבעיים", כי הם מפחדים שזה יוריד מההישג שלהם אילולא היו באמת טבעיים.

וגם נניח שכמה אנשים יחליטו שהם רוצים שהתחרות תהיה בצורה טבעית, מבלי משפרי ביצועים למינהם,
הם יפסידו בענק לאנשים האחרים. נניח שניקח שני אנשים. שניהם משובחים בגנטיקה טובה,
לשניהם יש כשרון ואהבה לספורט. לאחד הגנטיקה טובה יותר, השני משתמש במשפרי ביצועים. מי ינצח?
זה ברור מאליו שהשני...

לא יודע למה, אני פשוט לא יכול לדמיין שפתאום כולם יפסיקו להשתמש במשפרי ביצועים.

ואם לספורטאי אחד יש מענה רפואי טוב יותר מלאחר, זה הופך את זה לתחרות בין פיזיותרפיסטים?

אני אישית מאמין שהתחרות אמורה להיות בני בן אדפ שמנסים להביא את עצמם לקצה גבול היכולת האנושית בצורה טבעית,
אבל זה פשוט לא יעבוד היום... כל כך הרבה אנשים משתמשים במשפרי ביצועים (שוב, זה לא משהו רע בהכרח בעיני)
ומפצירים בציבור שהם "טבעיים", כי הם מפחדים שזה יוריד מההישג שלהם אילולא היו באמת טבעיים.

וגם נניח שכמה אנשים יחליטו שהם רוצים שהתחרות תהיה בצורה טבעית, מבלי משפרי ביצועים למינהם,
הם יפסידו בענק לאנשים האחרים. נניח שניקח שני אנשים. שניהם משובחים בגנטיקה טובה,
לשניהם יש כשרון ואהבה לספורט. לאחד הגנטיקה טובה יותר, השני משתמש במשפרי ביצועים. מי ינצח?
זה ברור מאליו שהשני...

לא יודע למה, אני פשוט לא יכול לדמיין שפתאום כולם יפסיקו להשתמש במשפרי ביצועים.

גם בקרב המזריקים, יש הבדל מהותי שקשור בכישרון.
פשוט תחפש את אד קואן ותראה איזה משקלים הבחור הזה הרים ששקל עד 82.5 (שלא לדבר אחרי שעלה עוד)... זה לא אנושי.

אנשים מוכנים למות כדי לקבל מדליית זהב, אז 3 שנים בכלא זה מה שימנע מהם להשתמש בחומרים? מצחיקים הגרמנים - מי שיזם את החוק הזה רוצה לגמור על המשחקים האולימפים שיהיו משעממים עם הזמן כי לא ישברו שום שיאי עולם יותר (וכן אני מאמין שאי אפשר לשבור יותר שיאי עולם בלי חומרים. אולי פעם במאה, אם יוולד לו איזה פריק גנטי וגם זה בספק בחלק גדול מהמקצים).
אם לא יהיה עניין יותר באולימפיאדה, פחות אנשים ילכו לצפות, פחות נותני חסויות ירצו לפרסם ושלום על ישראל על המפעל.

אני רק יודע במקצוע של הרמת המשקולות, באירופה, בנוער! כבר היום לוקחים אנשים ועושים להם בדיקות דם, לא שתן.

- בכל מקרה, אני לא רואה את המדינות עצמן עושות את הבדיקות הללו. ממה שנכתב זה רק מי שנתפס כנראה ע"י הוועד האולימפי.
מה שכן, מי שחכם יודע להתנקות בזמן בדר"כ ולא נמצא באמצע סייקל בזמן של התחרות עצמה , למרות שהיום מאד מאד קשה להתנקות ותופסים אותך גם כמה שנים אחרי וכו'... אז גם זה נהיה מאד בעייתי.

אני רק יודע במקצוע של הרמת המשקולות, באירופה, בנוער! כבר היום לוקחים אנשים ועושים להם בדיקות דם, לא שתן.

- בכל מקרה, אני לא רואה את המדינות עצמן עושות את הבדיקות הללו. ממה שנכתב זה רק מי שנתפס כנראה ע"י הוועד האולימפי.
מה שכן, מי שחכם יודע להתנקות בזמן בדר"כ ולא נמצא באמצע סייקל בזמן של התחרות עצמה , למרות שהיום מאד מאד קשה להתנקות ותופסים אותך גם כמה שנים אחרי וכו'... אז גם זה נהיה מאד בעייתי.
שומרים היום שתן של מתחרים ל-25 שנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית