הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיעול כרוני

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
אני משתעל כבר למעלה מ-3 חודשים, זה הכל התחיל בצינון קל שממנו פשוט אני ממשיך להשתעל כבר אחרי שחלף
אני לא משתעל בשינה
הרופא אובד עצות וטוען כי מדובר בשיעול מתוך הרגל

ואני מהצד - לא מרגיש שמדובר בשיעול מתוך הרגל, מרגיש כשיעול רגיל. בנוסף יש לי נזלת גם כל הזמן הזה
אני לא משתעל בשינה
ולכן אני פשוט לא מבין מה זה יכול להיות

מישהו שהיה לו נסיון עם כזה דבר?

נשמע כמו צינון טיפוסי. תנסה לשתות תה עם דבר ולימון. מקלחת חמה ושינה טובה.
לי אישית כל פעם כשאני מרגיש תחילת שפעת או צינון, במקום להמרח על המיטה אני תופס את עצמי ויוצא לאימון מהלב, ריצה טובה ויכול לומר בוודאות שהקלה תורגש.

זה יכול להיות סימפטום נפוץ לרפלוקס שקט מהקיבה Silent reflux\Laryngopharyngeal reflux . אתה יכול לבדוק אם זה זה אם תנסה לקחת סותרי חומצה ותראה אם זה יעבור.

היה לי פעם את זה, הרופאה גם טענה שזה נהיה הרגל. חייב להגיד לך משהו. זה היה הרגל. זה היה שיעול נוראי והייתי בטוח שזה לא הרגל. ממש ניסיתי להלחם בזה ולהשתעל כמה שפחוץ (כל יום קצת פחות) ובסוף זה עבר

היה לי את זה בצבא, עבר אחרי 4 חודש, לא נעים אבל עובר

• פותח/ת השרשור
זה יכול להיות סימפטום נפוץ לרפלוקס שקט מהקיבה Silent reflux\Laryngopharyngeal reflux . אתה יכול לבדוק אם זה זה אם תנסה לקחת סותרי חומצה ותראה אם זה יעבור.
אבל אני לא משתעל בשינה, ולכן לפי ההיגיון שלי מדובר במשהו מתוך הרגל
מקווה שאני צודק

רפלוקס שקט לא גורם לך להשתעל בשינה. אתה יכול לקום עם אף סתום וגרון יבש ומעט כואב אבל לפעמים גם זה לא. הדרך היחידה לבדוק היא לקחת נוגד חומצה חזק לטיפול בצרבת ולראות אם זה נפסק. זו אחת מהסיבות הכי נפוצות לשיעול לא מוסבר אז שווה לבדוק.

יכול להיות שמדובר גם בשארית של וירוס.חיידק שעוד נמצא לך בגרון או במשהו אחר.

אגב, בלי קשר לכך אל תבטח ברופאים שאומרים לך שהבעיות שלך הן רק בראש שלך. הם אומרים את זה כי הם לא יודעים\אין להם סבלנות לאבחן אותך. תמיד כדאי לנסות לקרוא לבד על הבעיות שלך.

• פותח/ת השרשור
רפלוקס שקט לא גורם לך להשתעל בשינה. אתה יכול לקום עם אף סתום וגרון יבש ומעט כואב אבל לפעמים גם זה לא. הדרך היחידה לבדוק היא לקחת נוגד חומצה חזק לטיפול בצרבת ולראות אם זה נפסק. זו אחת מהסיבות הכי נפוצות לשיעול לא מוסבר אז שווה לבדוק.

יכול להיות שמדובר גם בשארית של וירוס.חיידק שעוד נמצא לך בגרון או במשהו אחר.

אגב, בלי קשר לכך אל תבטח ברופאים שאומרים לך שהבעיות שלך הן רק בראש שלך. הם אומרים את זה כי הם לא יודעים\אין להם סבלנות לאבחן אותך. תמיד כדאי לנסות לקרוא לבד על הבעיות שלך.
ניסיתי אתמול לקחת כדור לצרבת..לא חשתי בהבדל מסוים
גם ההורים דרך אגב טוענים שזה רק בראש שלי וזה המציק, כולם חושבים שאני פשוט יכול להפסיק את זה וזהו

גם אצלי זה ככה, כבר חודשיים משתעלת..
התחיל משפעת רגילה ופשוט לא עזב מאז..
הרופא נתן קודביס נגד שיעול בד''כ עוזר לי אבל הפעם לא..
החליף לי לטבליות שמתמוססות במים, טוען שאולי יש ליחה שגורמת לזה
הטבליות קצת שיפרו את תדירות השיעולים אבל עדיין זה קיים וזה בא בהתקפים..
הרופא טוען שזה ככל הנראה שאריות מהוירוס ולוקח לזה קצת זמן
אתה לא הראשון שאני שומעת שמשתעל מעל חודשיים..

את האמת שגם לי יש שיעול כבר יותר מחודש הוא ממש בקטנה רק בבקרים ובלילות כשממש קר

אם בדיקת רופא לא מצאה תרופה אז מה שאוכל להמליץ לך זה אך ורק השיטות להקלה שאני מכיר.
תה + לימון + דבש. יציאה בכוח מהבית ועיסוק באירובי מנקה את הצנרת.. לפעמים דווקא שתייה קרה עוזרת להפסקת השיעול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית