מסתמן: שביתה במוסדות האקדמיים.

The tea time

משתמש מתחיל
76
0
נק' מוניטין:
3
76
0
פתיחת שנת הלימודים האקדמית שוב עומד בסימן שאלה עקב איומי השביתה.
שכר הלימוד עדיין גבוה, תנאי המעבדה מחפירים, הכיתות כל כך צפופות עד כי אין מקום לכולם, מספר המרצים הולך וקטן עקב נהירה לחו''ל ובכלל ואלה רק חלק מהבעיות והמחסור החמור שיש במשאבים.
כך נראית האקדמיה של 2008 בישראל ונראה כי המצב רק יחמיר.

האם הסיבה לכך נעוצה באטימות הממסד, או שמא ידיו של הממסד כבולות ואין ביכולתם של מקבלי ההחלטות להגדיל את התקציב?

אני לא בטוחה שאני רוצה ללמוד אם שנת הלימודים תיפתח באיחור של חודשיים (השביתות האלה בדרך כלל ארוכות), אחרת אני לא בטוחה שאני אעמוד בעומס, שכן אני אצטרך ללמוד גם בשעות הערב כדי לצמצם את הפערים.

פשוט נפלא!!!!!!
לא מספיק שאני בקושי מוצא עבודה, עם מערכת שעות מחורבנת, עכשיו הסיכוי לעבודה ממש קרוב לאפס!!!!

😡

המצב האקדמי בארץ פשוט מתחיל לקרוס, רואים את הבלאגן הזה באוניברסיטאות, בסופו של דבר המצב הזה יגיע גם למכללות הציבוריות, נוצר מצב שמי שיתחיל ללמוד במכללה, שנת הלימודים תיפתח כרגיל.
מי שיתחיל ללמוד באוניברסיטה, סיכוי לא קטן ששנת הלימודים לא תיפתח כסידרה, זה מה שהיה שנה שעברה.

הבעיה היא כזו, הממשלה לא ממש מתלהבת בלתת חלק מנתח התקציב לחינוך, ראשי האונברסיטאות מתוסכלים מהמצב(בצדק או לא), מי שנדפק בסופו של דבר אלו הסטודנטים, שכל המאבק הזה בסופו של דבר על חשבונם.

אירוע כזה גורם לי להתחיל להתחרט על שבחרתי באוניברסיטה כמקום להרחיב בו את השכלתי האקדמי.

• פותח/ת השרשור
מבחינתי, לא תזיק לי עוד שנה לעבוד ולחסוך עוד כסף במקרה שאני אדחה את הלימודים (שוב, רק במקרה של שביתה ארוכה).
אם זה מה שיקרה, אני בונה על הטכניון לשנה הבאה.

ולי לא יזיק לסיים את התואר הארור ולמצוא עבודה נורמלית, במקום כמה. אני לא מת על רעיון השביתה, במיוחד כאשר אני צריך "להתחשב" בחבורת אפתיים.

• פותח/ת השרשור
ולי לא יזיק לסיים את התואר הארור ולמצוא עבודה נורמלית, במקום כמה. אני לא מת על רעיון השביתה, במיוחד כאשר אני צריך "להתחשב" בחבורת אפתיים.

מדעי הרוח, נכון?
אילו אפשרויות תעסוקה נפתחות בפנייך עם סיום התואר?

חוץ ממחקר, שפות ותרגום, אני לא רואה הרבה. אני לא בונה על התואר עצמו לפרנסה, אלא על ההכשרות המקצועיות שלי. התארים הם תוספת נכבדה להוויה שלי כאדם וכעובד בישראל.

• פותח/ת השרשור
חוץ ממחקר, שפות ותרגום, אני לא רואה הרבה. אני לא בונה על התואר עצמו לפרנסה, אלא על ההכשרות המקצועיות שלי. התארים הם תוספת נכבדה להוויה שלי כאדם וכעובד בישראל.

אני בניגוד אלייך, בחרתי ללמוד מקצוע בגלל התגמול הכספי שהוא מקנה.
יכולתי לבחור דברים אחרים שאני יותר מתחברת אליהם, אבל הכסף הטה את ליבי לעבר הנדסת חשמל.
אני יודעת שצריך לבחור רק מה שאוהבים, אבל חשבתי על הסוגיה הזו בכובד ראש והחלטתי ללכת נגד הלב ולבחור במה שהמוח אומר.
אז אולי אני לא אעסוק בעתיד במשהו שאני אוהבת אך אני מוכנה להתנחם בתלוש המשכורת הגבוה ותנאי העבודה וההטבות של עובדי הייטק.

אני בניגוד אלייך, בחרתי ללמוד מקצוע בגלל התגמול הכספי שהוא מקנה.
יכולתי לבחור דברים אחרים שאני יותר מתחברת אליהם, אבל הכסף הטה את ליבי לעבר הנדסת חשמל.
אני יודעת שצריך לבחור רק מה שאוהבים, אבל חשבתי על הסוגיה הזו בכובד ראש והחלטתי ללכת נגד הלב ולבחור במה שהמוח אומר.
אז אולי אני לא אעסוק בעתיד במשהו שאני אוהבת אך אני מוכנה להתנחם בתלוש המשכורת הגבוה ותנאי העבודה וההטבות של עובדי הייטק.

לאט לאט, אני לא מתחבר לבולש*ט הזה. בגלל זה עברתי הכשרות מקצועיות.

בואי נחכה לשנים שלך בהיי-טק, ואז נדבר על הנחמה 😃

נערך לאחרונה:
קודם כל עשית טעות ענקית שבחרת במקצוע בגלל הכסף, בסופו של דבר זה משהו שתצטרכי לעושת לא שנה ולא שנתיים וגם לא 10, אלא 30-40 שנה.
יש לי חבר שאבא שלו עם תואר 3 בהנדסת מכונות, עושה כסף פסיכי והוא מקלל כל יום שהוא הולך לעבודה... וואלה אני אישית מעדיף להרוויח קצת פחות ולקום בבוקר בכיף ואשכרה להנות מהדבר שאני עושה.

בכל אופן השביתה לא תופסת את האונב' הפתוחה, אז אני לומד כרגיל 😵‍💫🥊​

• פותח/ת השרשור
קודם כל עשית טעות ענקית שבחרת במקצוע בגלל הכסף, בסופו של דבר זה משהו שתצטרכי לעושת לא שנה ולא שנתיים וגם לא 10, אלא 30-40 שנה.
יש לי חבר שאבא שלו עם תואר 3 בהנדסת מכונות, עושה כסף פסיכי והוא מקלל כל יום שהוא הולך לעבודה... וואלה אני אישית מעדיף להרוויח קצת פחות ולקום בבוקר בכיף ואשכרה להנות מהדבר שאני עושה.

בכל אופן השביתה לא תופסת את האונב' הפתוחה, אז אני לומד כרגיל 😵‍💫🥊​

ההשקפה שלי היא כזו:
רוב האנשים בעולם לא אוהבים ללכת לעבודה, גם אנשים שהתמקצעו במשהו שחשבו שהם אוהבים.
עבודה זה דבר משעמם, אנחנו עובדים בעיקר בשביל להתקיים ולא מעבר לזה.
בסך הכל אני לא הולכת לעבוד במשהו שכרוך במאמץ פיזי ושוחק, כולה עבודה משרדית שאולי תהיה קצת משעממת אבל בסוף כל חודש אני אחייך.

לא יודע. אבא שלי לדוגמא מאוד אוהב את העבודה שלו, הוא כל הזמן אומר לי שהוא ממש מבסוט וכו'.
אני לא מסכים עם ההשקפה שלך כי זה לא חודש ולא חודשיים וגם לא שנה ולא שנתיים, אשכרה 40 שנה, משהו כמו 250 יום בשנה, 8-10 שעות ביום... זה ימוטט אותך.

חוץ מזה שמשהו שאת נהנית ממנו את גם תהיי טובה בו, ואם תהיי טובה בו אז גם תרוויחי בהתאם.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, רוב האנשים לא אוהבים לקום בבוקר לעבודה, ואף אחד לא מתמוטט.
אתה מוציא דברים מפרופורציות.

למזלי הרב, אני אוהב את המקצוע שלי(מהנדס אלקטרוניקה), ככה שאני במקצוע גם בשביל השכר, אבל מה שיותר חשוב לי זה הלימוד העצמי, אם עכשיו אני מקבל הצעה ל2 משרות, האחת זה פיתוח עם 10K משכורת, השניה מהנדס אינטגרציה עם שכר 12K, אין ספק שאני אלך על הפיתוח. כי העבודה עצמה יותר מעניינת מאשר המשכורת.

צריך גם לאהוב את מה שעושים וגם להרוויח ממנו כסף
כי נגיד אתה שונא את העבודה שלך אבל מרוויח מלא אתה תצא לפנסיה הרבה יותר מוקדם ממישהו שאוהב את העבודה שלו אבל מרוויח גרושים...
זה קשור כמה בן אדם מסוגל לסבול בשביל מה שהוא עושה...
בסופו של דבר הכל נמאס, צריך להתחשב בזה :(

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית