הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מסאז למתאמנים, הכרחי?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

מעניין אותי האם יש צורך בביצוע מסאז' אחת לכמה זמן כשמתאמנים כוח/בילדינג ?
ועל הדרך אשאל האם מכירים טובים באיזור תל אביב לא במחיר שחיטה?

אני חושב שמי שלא עשה עיסוי רפואי(רקמות עמוק) מימיו לא יודע כמה ולמה זה חיוני.
יש אזורים בגוף שאי אפשר לשחרר לבד בעזרת פואם רולר או כדור לקרוס וחשוב שיהיה איש מקצוע שיודע מה שהוא עושה שישחרר אותך.
למי שמתחרה לדעתי הכרחי לעשות עיסוי רפואי תקופתי, לדעתי גם למי שמתאמן בלי מטרות תחרותיות זה חובה אחת לכמה שבועות.

בקשר להמלצות מצטער אבל אני לא מכיר מישהו בת"א

• פותח/ת השרשור
תודה לכל המגיבים.

אני חושב שמי שלא עשה עיסוי רפואי(רקמות עמוק) מימיו לא יודע כמה ולמה זה חיוני.
יש אזורים בגוף שאי אפשר לשחרר לבד בעזרת פואם רולר או כדור לקרוס וחשוב שיהיה איש מקצוע שיודע מה שהוא עושה שישחרר אותך.
למי שמתחרה לדעתי הכרחי לעשות עיסוי רפואי תקופתי, לדעתי גם למי שמתאמן בלי מטרות תחרותיות זה חובה אחת לכמה שבועות.

בקשר להמלצות מצטער אבל אני לא מכיר מישהו בת"א

השאלה היא למה? למה צריך לעשות מסאז?איך זה מועיל?

בגדול כשאתה מתאמן אתה כל הזמן מכווץ ומותח את השרירים, כתוצאה מזה וגם מפעילויות יומיומיות של השרירים נוצרים "שרירים מתוחים"(taut muscle) או "קשרירים"(nodules) וכן "הדבקות"(adhesion) של סיבי שריר(שכיח מאוד) ושל רקמת חיבור(פאשיה- פחות שכיח אבל גם נפוץ), דברים נוספים שנוצרים הן "נקודות טריגר" בסיבי שריר.- קיים מידע ברשת על כל מה שרשמתי באנגלית וכדאי לקרוא כדי להבין במה מדובר.

אפשר לדמיין את השרירים כמו אוסף של מיתרים שרצים אחד במקביל לשני בין 2 עצמות.
קח את האוסף מיתרים שלך ועכשיו תעשה קשרים קטנים או גדולים בתוכם- מה שיקרה הוא שהם לא יוכלו להימתח לאורך המקורי שלהם(וגם מתיחות לא יעזרו, כי אם מותחים קשר, הוא נשאר קשר או לפעמים אפילו נקשר יותר חזק) וגם הכיווץ שלהם ייפגע.

יש אזורים בגוף כמו הIT BAND שבה חובה להיעזר באיש מקצוע שישחרר אותה(בלתי אפשרי לשחרר בעצמך), אפשר לסבול מכאבי ברכיים כרוניים ולא להבין שבכלל מדובר בשריר/פאשיה שמשפיעים על האזור המדובר.

איך כל התופעות שלא מטופלות למעלה באות לידי ביטוי ביום יום?- תשובה פשוטה: כאב(שרירי/מפרקי)

• פותח/ת השרשור
בגדול כשאתה מתאמן אתה כל הזמן מכווץ ומותח את השרירים, כתוצאה מזה וגם מפעילויות יומיומיות של השרירים נוצרים "שרירים מתוחים"(taut muscle) או "קשרירים"(nodules) וכן "הדבקות"(adhesion) של סיבי שריר(שכיח מאוד) ושל רקמת חיבור(פאשיה- פחות שכיח אבל גם נפוץ), דברים נוספים שנוצרים הן "נקודות טריגר" בסיבי שריר.- קיים מידע ברשת על כל מה שרשמתי באנגלית וכדאי לקרוא כדי להבין במה מדובר.

אפשר לדמיין את השרירים כמו אוסף של מיתרים שרצים אחד במקביל לשני בין 2 עצמות.
קח את האוסף מיתרים שלך ועכשיו תעשה קשרים קטנים או גדולים בתוכם- מה שיקרה הוא שהם לא יוכלו להימתח לאורך המקורי שלהם(וגם מתיחות לא יעזרו, כי אם מותחים קשר, הוא נשאר קשר או לפעמים אפילו נקשר יותר חזק) וגם הכיווץ שלהם ייפגע.

יש אזורים בגוף כמו הIT BAND שבה חובה להיעזר באיש מקצוע שישחרר אותה(בלתי אפשרי לשחרר בעצמך), אפשר לסבול מכאבי ברכיים כרוניים ולא להבין שבכלל מדובר בשריר/פאשיה שמשפיעים על האזור המדובר.

איך כל התופעות שלא מטופלות למעלה באות לידי ביטוי ביום יום?- תשובה פשוטה: כאב(שרירי/מפרקי)

תודה על התגובה המפורטת, האם ייתכן שהשריר עדיין עם "קשרים" על אף שאין כאב שרירי/מפרקי?
ואיזה מסאז'סטים אתה מכיר ? ומה העלות שהם גובים?

בחיים לא עשיתי עיסוי ואני חושב שאני צריך דווקא.. יש לי שריר עמוק שתפוס בגב תחתון צד ימין שאני לא מצליח לשחרר... לפעמים יש כאבים במיוחד שאני מוריד את החגורה אחרי סט כלשהו.. חושבים שזה יעזור?

תודה לכל המגיבים.

השאלה היא למה? למה צריך לעשות מסאז?איך זה מועיל?
תודה על התגובה המפורטת, האם ייתכן שהשריר עדיין עם "קשרים" על אף שאין כאב שרירי/מפרקי?
בהחלט יכול להיות, וזה גם טוב בלי קשר כי זה עוזר לשחרר מטבוליטים שמצטברים בשריר
אני יודע שאני עשיתי כשלא היו כאבים, ואחרי זה השרירים ממש שינו את הצורה שלהם, מרוב שהוא היה תפוסים ולא שמתי לב אפילו

בגדול קשה לדעת מה קורה בגוף בכל רגע נתון(גם אם יש לך מכונת MRI בבית), כל הדברים שרשמתי למעלה מוכחים קלינית אבל הם לא דברים שניתן לראות בצילומים. איש מקצוע טוב יידע לגעת באזור בעייתי ולהניע את המפרק כדי לאבחן אם הטווח תנועה בו מוגבל עקב בעיה שרירית ואנשים לא מודעים לדברים כאלה על עצמם לפעמים.

אני מטופל ע"י איש מקצוע בצפון באזור נהריה, אם זה רלוונטי אוכל למסור את הפרטים בפרטי. אני משלם 180 שקל לטיפול של שעה ורבע.

• פותח/ת השרשור
בהחלט יכול להיות, וזה גם טוב בלי קשר כי זה עוזר לשחרר מטבוליטים שמצטברים בשריר
אני יודע שאני עשיתי כשלא היו כאבים, ואחרי זה השרירים ממש שינו את הצורה שלהם, מרוב שהוא היה תפוסים ולא שמתי לב אפילו

הבנתי, תודה רבה.

בגדול קשה לדעת מה קורה בגוף בכל רגע נתון(גם אם יש לך מכונת MRI בבית), כל הדברים שרשמתי למעלה מוכחים קלינית אבל הם לא דברים שניתן לראות בצילומים. איש מקצוע טוב יידע לגעת באזור בעייתי ולהניע את המפרק כדי לאבחן אם הטווח תנועה בו מוגבל עקב בעיה שרירית ואנשים לא מודעים לדברים כאלה על עצמם לפעמים.

אני מטופל ע"י איש מקצוע בצפון באזור נהריה, אם זה רלוונטי אוכל למסור את הפרטים בפרטי. אני משלם 180 שקל לטיפול של שעה ורבע.

תודה על העזרה, אשמח לקבל פרטים בפרטי על אף שכנראה לא אגיע עד לשם.
אני מתעניין בעיקר עקב תפיסות שיש לי בגב התחתון בצד שמאל, תפיסות שקיימת לי המון המון זמן ולעיתים באה וחולפת. ייתכן וקשורה?

אני מעוניין בפרטים

הבנתי, תודה רבה.

תודה על העזרה, אשמח לקבל פרטים בפרטי על אף שכנראה לא אגיע עד לשם.
אני מתעניין בעיקר עקב תפיסות שיש לי בגב התחתון בצד שמאל, תפיסות שקיימת לי המון המון זמן ולעיתים באה וחולפת. ייתכן וקשורה?
תשאל מאמנים מאזור המרכז כמו @MikeRozner או @DarY בטוח שיש להם מישהו להמליץ עליו, שלחתי לך את הפרטים בכל מקרה

אני מעוניין בפרטים
שלחתי, מתריע לך מראש שיהיה לך קצת(הרבה) כואב אצלו

מכיר מישהו טוב שלא ישאיר אותי בלי ארנק? אם כן אני אשמח לקבל פרטים, רעננה זה כבר יותר ריאלי.
השאלה כמה אתה מוכן להשקיע, בכל זאת אתה לא עושה את זה על בסיס שבועי אני חושב שפעם בחודש-חודש וחצי זה כן אפשרי ולגטימי ללכת לטיפול תחזוקה

• פותח/ת השרשור
השאלה כמה אתה מוכן להשקיע, בכל זאת אתה לא עושה את זה על בסיס שבועי אני חושב שפעם בחודש-חודש וחצי זה כן אפשרי ולגטימי ללכת לטיפול תחזוקה

אשמח לפרטים כאן או בפרטי, אם הוא טוב אני מוכן להשקיע אחת לכמה זמן.

לי אישית נתפס הגב אחרי האימונים ומסאז מאוד עוזר לי
לגבי מקום מוזמן לדבר איתי בפרטי

מי שרוצה פתרון יותר זול לאורך זמן (למרות שהוא לא מחליף את הצורך במסאז אמיתי פעם בכמה זמן) אני ממליץ על מכשיר חשמל. שוב, זה לא מחליף מסאז'יסט אבל עדיין עוזר בהתאוששות ובהרגשה ומפחית כאב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית