עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אה גם אתה הולך לאלה עם ההרפייה בסוף?לי אישית נתפס הגב אחרי האימונים ומסאז מאוד עוזר לי
לגבי מקום מוזמן לדבר איתי בפרטי
בגדול כשאתה מתאמן אתה כל הזמן מכווץ ומותח את השרירים, כתוצאה מזה וגם מפעילויות יומיומיות של השרירים נוצרים "שרירים מתוחים"(taut muscle) או "קשרירים"(nodules) וכן "הדבקות"(adhesion) של סיבי שריר(שכיח מאוד) ושל רקמת חיבור(פאשיה- פחות שכיח אבל גם נפוץ), דברים נוספים שנוצרים הן "נקודות טריגר" בסיבי שריר.- קיים מידע ברשת על כל מה שרשמתי באנגלית וכדאי לקרוא כדי להבין במה מדובר.
אפשר לדמיין את השרירים כמו אוסף של מיתרים שרצים אחד במקביל לשני בין 2 עצמות.
קח את האוסף מיתרים שלך ועכשיו תעשה קשרים קטנים או גדולים בתוכם- מה שיקרה הוא שהם לא יוכלו להימתח לאורך המקורי שלהם(וגם מתיחות לא יעזרו, כי אם מותחים קשר, הוא נשאר קשר או לפעמים אפילו נקשר יותר חזק) וגם הכיווץ שלהם ייפגע.
יש אזורים בגוף כמו הIT BAND שבה חובה להיעזר באיש מקצוע שישחרר אותה(בלתי אפשרי לשחרר בעצמך), אפשר לסבול מכאבי ברכיים כרוניים ולא להבין שבכלל מדובר בשריר/פאשיה שמשפיעים על האזור המדובר.
איך כל התופעות שלא מטופלות למעלה באות לידי ביטוי ביום יום?- תשובה פשוטה: כאב(שרירי/מפרקי)
שאלה קצת מורכבת בהמשך לדיון -
מה הזמן האידיאלי(אם בכלל יש משמעות לזה) מבחינת תוכנית האימונים לעיסוי רקמות עמוק ?
אני אנסה להסביר עם דוגמא - כשרציתי ללכת לעיסוי לפני התחרות האחרונה 2 מטפלים שונים אמרו לי שהזמן קרוב מדי לתחרות מהבחינה שאחרי טיפול הטונוס של השריר יותר משוחרר מהרגיל וזה יכול להיות מצב שאני לא רגיל אליו ולא אידיאלי להרמה מקסימלית ככה (לא בטוח שזכרתי את ההסבר נכון אבל מניח שהכוונה ברורה פחות או יותר)
אז בהתאם לזה איך שאני מבין את זה אם אני מגיע לצורך העניין לפיק מסוים בתוכנית ואחרי אני עושה ריסט בתרגיל אחד או יותר זה הזמן הכי טוב שבו אפשר ורצוי ללכת לטיפול כי גם ככה המשקלי עבודה יהיו קלים יותר לפחות שבועיים לאחר מכן
הלוואי והיה לי כוח וחשק לעשות פעמים בשבוע חצי שעה עד שעה של מובילטי ופום רולרברמת העיקרון ככל שאתה מתרגל לעיסויים תקופתיים ככה יותר קל להתאושש מהם, כמו כל דבר.
אחרי עיסוי רקמות עמוק אתה עושה שבוע קל לרוב(תרצה או לא הגוף מרוסק לפחות 3 ימים).
בהקשר תחרותי לדעתי יהיה טוב לעשות עיסוי 5-6 שבועות לפני ובשבועים לאחר מכן להחזיר את משקלי העבודה פחות או יותר(ככה נשאר מספיק זמן להתחיל לבנות פיק של 3-4 שבועות לתחרות). כמה ימים אחרי תהחרות כדאי לעשות עוד עיסוי.
מיותר לציין שכל התקופה בין עיסויים צריכה להיות מלווה במתיחות, מוביליטי, פואם רולינג וכו'
מה ריפ מבין? פחח.
מה ריפ מבין? פחח.
הלומה ריפ מבין? פחח.
הלו, מי זה?
לרוב התופעות שציינת כאן אין תוקף מדעי מהימן וגם אין הוכחות שעיסוי כזה או אחר משנה משהו ברקמות.בגדול כשאתה מתאמן אתה כל הזמן מכווץ ומותח את השרירים, כתוצאה מזה וגם מפעילויות יומיומיות של השרירים נוצרים "שרירים מתוחים"(taut muscle) או "קשרירים"(nodules) וכן "הדבקות"(adhesion) של סיבי שריר(שכיח מאוד) ושל רקמת חיבור(פאשיה- פחות שכיח אבל גם נפוץ), דברים נוספים שנוצרים הן "נקודות טריגר" בסיבי שריר.- קיים מידע ברשת על כל מה שרשמתי באנגלית וכדאי לקרוא כדי להבין במה מדובר.
אפשר לדמיין את השרירים כמו אוסף של מיתרים שרצים אחד במקביל לשני בין 2 עצמות.
קח את האוסף מיתרים שלך ועכשיו תעשה קשרים קטנים או גדולים בתוכם- מה שיקרה הוא שהם לא יוכלו להימתח לאורך המקורי שלהם(וגם מתיחות לא יעזרו, כי אם מותחים קשר, הוא נשאר קשר או לפעמים אפילו נקשר יותר חזק) וגם הכיווץ שלהם ייפגע.
יש אזורים בגוף כמו הIT BAND שבה חובה להיעזר באיש מקצוע שישחרר אותה(בלתי אפשרי לשחרר בעצמך), אפשר לסבול מכאבי ברכיים כרוניים ולא להבין שבכלל מדובר בשריר/פאשיה שמשפיעים על האזור המדובר.
איך כל התופעות שלא מטופלות למעלה באות לידי ביטוי ביום יום?- תשובה פשוטה: כאב(שרירי/מפרקי)
לרוב התופעות שציינת כאן אין תוקף מדעי מהימן וגם אין הוכחות שעיסוי כזה או אחר משנה משהו ברקמות.
ההדבקויות היחידות שאני ראיתי הן כאלו שהאורטופד חותך עם סקלפל...
ו"לשחרר" את ה lt band בעיסוי זה בלתי אפשרי פיזיקלית.
2 מדינות ל 2 עמיםאז מה הפיתרון לדעתך?
2 מדינות ל 2 עמים
מה זה "כמו שצריך"?וברצינות ?
מה אפשר לעשות כדי לשמור את הגוף משומן וכמו שצריך 😃
אתה גם מעסה ?מה זה "כמו שצריך"?
עיסוי יכול להיות בהחלט נעים ו"משחרר" רק שאין עדויות שהוא עושה את כל מה שפירט סמוקינג סנייק.
רוב התופעות שציינת כאן אין תוקף מדעי מהימן וגם אין הוכחות שעיסוי כזה או אחר משנה משהו ברקמות.
ההדבקויות היחידות שאני ראיתי הן כאלו שהאורטופד חותך עם סקלפל...
ו"לשחרר" את ה lt band בעיסוי זה בלתי אפשרי פיזיקלית.
Yoni do you deny that you can get extra range of motion from a massage?
This" is not science"-להרבה דברים שקשורים בגוף האדם אין תוקף מדעי מהימן אך לא בטוח שיש לשלול אותם על הסף(כל הרפואה האלטרנטיבית בערך?)
-לא התכוונתי שהIT BAND משוחררת בעיסוי(בעזרת גליל מתכתי במקרה שלי, עם לא מעט Shear force וכאב לא מבוטל בעקבות כך)
-אני אתעדכן/אקרא קצת כי ב5 שנים האחרונות לא קיבלתי שום ידע חדש
נ.ב
אני לא מעסה ואין לי שום affiliation עם מעסה כזה או אחר, מדבר על המלצות אישיות ממה שאני חוויתי
THIS
תגובות 3,7
-להרבה דברים שקשורים בגוף האדם אין תוקף מדעי מהימן אך לא בטוח שיש לשלול אותם על הסף(כל הרפואה האלטרנטיבית בערך?)
-לא התכוונתי שהIT BAND משוחררת בעיסוי(בעזרת גליל מתכתי במקרה שלי, עם לא מעט Shear force וכאב לא מבוטל בעקבות כך)
-אני אתעדכן/אקרא קצת כי ב5 שנים האחרונות לא קיבלתי שום ידע חדש
נ.ב
אני לא מעסה ואין לי שום affiliation עם מעסה כזה או אחר, מדבר על המלצות אישיות ממה שאני חוויתי
THIS
תגובות 3,7