מקצועות הרחבה

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
הי, אני עכשיו כיתה י׳ לומד פיזיקה ביו כימיה ומחשבים, ובקרוב אני צריך לבחור 2 מקצועות. ביו ירד מהרשימה אצלי אז אני מתלבט בין פיזיקה כימיה ומדעי המחשב.
פיזיקה ומחשבים 100,כימיה 85 ככה שאני יכול להרחיב מה שבא לי.
אני אוהב את שלושת המקצועות, אולי אני אבקש להרחיב את שלושתם אם יתאפשר במערכת, מה אתם אומרים,קשה מדי או אפשרי?
ואמרו לנו שמי שרוצה לטכניון, מדעי המחשב נחשב פחות מקצוע ריאלי ולכן למי שחושב ללכת לשם(אני) כדאי לו להרחיב כימיה ופיזיקה. אם אני לא אבחר אחד מהמקצועות האלה אז הסיכוי שיקבלו אותי נמוך יותר?
תודה

לא בסופו של דבר מסתכלים על היחידות במתמטיקה ואנגלית, עדיף לך לעשות 5,5 ולהיות במקצועות מורחבים קלים. כי בסופו של הדבר הרמה של הכימיה ושל הפיזיקה של התיכון מתאימה בדיוק לחודשיים אם לא פחות מתחילת הלימודים באוניברסיטה וגם לא מאמין שתזכור אחרי צבא אז לא משנה. אני עושה כרגע 5 יחידות מתמטיקה ו5 אנגלית ובחרתי בכוונה כדי לא ליצור עומס מקצועות מורחבים קלים חקלאות ועולם הערבים והאסלאם.

לא בסופו של דבר מסתכלים על היחידות במתמטיקה ואנגלית, עדיף לך לעשות 5,5 ולהיות במקצועות מורחבים קלים. כי בסופו של הדבר הרמה של הכימיה ושל הפיזיקה של התיכון מתאימה בדיוק לחודשיים אם לא פחות מתחילת הלימודים באוניברסיטה וגם לא מאמין שתזכור אחרי צבא אז לא משנה. אני עושה כרגע 5 יחידות מתמטיקה ו5 אנגלית ובחרתי בכוונה כדי לא ליצור עומס מקצועות מורחבים קלים חקלאות ועולם הערבים והאסלאם.
ברור לך שהבונוסים על מקצועות ראליים גדולים יותר מאשר מקצועות כמו "עולים הערבים והאיסלאם"?

• פותח/ת השרשור
באנגלית ומתמטיקה אני אעשה 5, חקלאות אין לנו וגם לא הייתי לוקח.. וערבית משעמם
וכל מקצוע כמו שמתי אמר, מביא יותר בונוס

ברור לך שהבונוסים על מקצועות ראליים גדולים יותר מאשר מקצועות כמו "עולים הערבים והאיסלאם"?
על מה אתה ממליץ

פיזיקה ומחשבים, אין פה התלבטות.
אבל מחשבים נחשב פחות ריאלי,לא?

• פותח/ת השרשור
מבחינת המוסדות השכלה הבונוסים משתנים כל הזמן.
אבל לדעתי ללכת על פיזיקה ומחשבים זה דיי בטוח.
בטוח באיזה אופן? ומה אתה אומר לגבי להרחיב את שלושת המקצועות?מיותר?

ומה אתה אומר לגבי להרחיב את שלושת המקצועות?מיותר?
לא, להרחיב 3 מקצועות יתן לך בונוס גדול אף יותר. (במידה ותוציא ציון נורמלי)
בטוח באיזה אופן?
שרוב הזמן אלו היו מקצועות שהנתנו בונוס זהה למקצועות ראליים אחרים ואף יותר.

אם אתה מתכוון ללכת להנדסה/מתמטיקה/פיזיקה/מדעי המחשב- פיזיקה ומדעי המחשב בלי התלבטות
אם הכיוון שלך - כימיה/רפואה/הנדסת חומרים וכו'- פיזיקה וכימיה
ובכללי עדיף לך להרחיב מה שאתה הכי טוב בו (בונוס יותר גבוה)
ולחמוד שמרחיב רק בשביל הבונוס זה נחמד ויפה אבל הבונוס לא גדול בהשוואה לריאליים+ אם הוא יבחר מקצוע ריאלי ממה שרשמתי הוא יצטרך לעשות מכינה בפיזיקה/כימיה או שניהם (מחשבים יוותרו לו ויתנו לו לסבול קורס מזורז בסמסטר)

• פותח/ת השרשור
הבעיה שאני עדין לא כלכך יודע לאן אני רוצה ללכת.. לא מבין איך אנשים מחליטים בכזו קלות מה המסלול שלהם.
מידת הקושי של 3 מקצועות היא רבה או שיש לי סיכוי?

מידת הקושי של 3 מקצועות היא רבה או שיש לי סיכוי?
אני עושה 3, אין עם זה שום בעיה.
לא מבין איך אנשים מחליטים בכזו קלות מה המסלול שלהם.
הם לא, בגלל זה אתה הולך למקצועות שיביאו לך את הבונוס הגדול ביותר שתוכל להתקבל לאיזה תואר שאתה רוצה בראש שקט.

• פותח/ת השרשור
סבבה אז אני אבקש להרחיב את שלושת המקצועות אם יתאפשר במערכת.
תודה על העזרה,ואני אעשה את הדבר הכי מועיל בשביל לעשות את זה,אאמין בעצמי.
כן,משפט עמוק

סבבה אז אני אבקש להרחיב את שלושת המקצועות אם יתאפשר במערכת.
תודה על העזרה,ואני אעשה את הדבר הכי מועיל בשביל לעשות את זה,אאמין בעצמי.
כן,משפט עמוק
אם כבר החלטת שאתה הולך על הרחבה של כמה שיותר מקצועות, עדיף לך חוץ מפיזיקה דווקא להרחיב מקצועות פנימיים כמו ספרות היסטוריה או תנך. זה מקפיץ את הממוצע הרבה יותר מאשר עוד מקצוע של 5 יח'.

אם כבר החלטת שאתה הולך על הרחבה של כמה שיותר מקצועות, עדיף לך חוץ מפיזיקה דווקא להרחיב מקצועות פנימיים כמו ספרות היסטוריה או תנך. זה מקפיץ את הממוצע הרבה יותר מאשר עוד מקצוע של 5 יח'.
נקודה טובה, רק שלרוב אנשים שנוטים למקצועות הראליים לא כאלו טובים בהומניים.

מקצועות ריאלים שבהם תוציא הכי הרבה.
בכל מקרה תצטרך פיזיקה אם תרצה הנדסה.
מגמת מחשבים יכולה לפתוח לך דלת למיונים שונים בצבא.

תגביר את פיזיקה》במידה ותרצה להתקבל לאוניברסיטה,אז לא תצטרך להשלים.

מדעי המחשב》במידה ותחליט ללכת על לכיוון ההנדסה אז זה יתרום לך כידע קודם,אך אני ממליץ לך ללמוד לבד בבית,כי החומר מעניין ויצירתי,ולך תדע אולי תיצור איזה אקזיט.

באנגלית ומתמטיקה אני אעשה 5, חקלאות אין לנו וגם לא הייתי לוקח.. וערבית משעמם
וכל מקצוע כמו שמתי אמר, מביא יותר בונוס

על מה אתה ממליץ

אבל מחשבים נחשב פחות ריאלי,לא?

מדמח = מדעי המחשב.

בחיים לא חשבתי על זה שמדעי המחשב "פחות ריאלי"
זה מקצוע ריאלי ברמת פיזיקה ומתמטיקה.
היתרון במדמח זה שאם יש לך אופציה אתה מסיים ביא את ה5 יחידות וב-יב אתה עושה עוד 5 יחידות פרויקט ומחשיבים את זה בממוצע לאוניברסיטה עם בונוס.

פיזיקה קח בלי התלבטות, מדעי המחשב מול כימיה? בחירה שלך.אני בעד מדמח.

דרך אגב קינמטיקה ואופטיקה גיאומטרית זה בדיחה ליד הנושאים שתלמד שנה הבאה, אז אל תחשוב שפיזיקה זה מקצוע כזה קל על פי 2 נושאים.

• פותח/ת השרשור
זה מה שהורס לי את הממוצע
מקצועות ריאלים שבהם תוציא הכי הרבה.
בכל מקרה תצטרך פיזיקה אם תרצה הנדסה.
מגמת מחשבים יכולה לפתוח לך דלת למיונים שונים בצבא.
מי שהולך למחשבים בצבא זה 6 שנים לא?
תגביר את פיזיקה》במידה ותרצה להתקבל לאוניברסיטה,אז לא תצטרך להשלים.

מדעי המחשב》במידה ותחליט ללכת על לכיוון ההנדסה אז זה יתרום לך כידע קודם,אך אני ממליץ לך ללמוד לבד בבית,כי החומר מעניין ויצירתי,ולך תדע אולי תיצור איזה אקזיט.
כימיה נותן משהו?
וללמוד לבד מחשבים זה מסובך

מדמח = מדעי המחשב.

בחיים לא חשבתי על זה שמדעי המחשב "פחות ריאלי"
זה מקצוע ריאלי ברמת פיזיקה ומתמטיקה.
היתרון במדמח זה שאם יש לך אופציה אתה מסיים ביא את ה5 יחידות וב-יב אתה עושה עוד 5 יחידות פרויקט ומחשיבים את זה בממוצע לאוניברסיטה עם בונוס.

פיזיקה קח בלי התלבטות, מדעי המחשב מול כימיה? בחירה שלך.אני בעד מדמח.

דרך אגב קינמטיקה ואופטיקה גיאומטרית זה בדיחה ליד הנושאים שתלמד שנה הבאה, אז אל תחשוב שפיזיקה זה מקצוע כזה קל על פי 2 נושאים.
אמרו לנו שבטכניון מדמח נחשב פחות
וכל הדברים של התיכון אני לוקח את זה כדבר קל,כולם עושים מזה סיבוך(אל תגיד לא נכון{!})

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית