הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקצועות הרחבה

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך
חברים של אח שלי הלכו למשהו עם מחשבים והם במסלול ארוך יותר(בין 5ל6 שנים)
כל מסלול טוב של מחשבים בצבא דורש בין שנה וחצי ל3 שנים קבע, אז כן זה בערך 4-6 שנים אבל זה מקצוע שיתרום לך הרבה לאזרחות (כמובן אם אתה אוהב את זה אחרת סתם תסבול)

בקשר לבגרויות, פיזיקה חובה (יפתור אותך מקורס/מכינה מיותרים באוניברסיטה)
בקשר למה יותר ריאלי אני לא יודע, אבל לדעתי מדמח יותר קל (אני אישית מתחבר לזה ואוהב את זה) וזה גם פותח יותר דלתות מאשר כימיה 5 יחידות.
במדמח אתה לא באמת חייב איזה תעודה יותר חשוב הידע שיש לך, שאתה יכול לרכוש אותו גם לבד מהאינטרנט, אבל לבגרות זה יכול להועיל וגם יש אפשרות לעשות 5 יחידות פרוייקט ככה שיהיה לך 10 מחשבים.

בהצלחה 😃

זה מה שהורס לי את הממוצע
זה לא שאם תקבל במחשבים 5 יח' 95 ובהיסטוריה 5 יח' 85, אז המחשבים יקפיץ לך יותר את הממוצע.
אתה צריך להבין איך החישוב של הבגרות עובד.. עדיף בבירור להרחיב מקצוע פנימי גם אם הציון בו יהיה קצת פחות ממקצוע מורחב חיצוני
כמה צריך להיות ההפרש כדי שזה עדיין יהיה עדיף? תשחק עם מחשבוני בגרות של האוניברסיטאות

הלוואי והייתה לי את האופציה של להרחיב מקצוע פנימי בבית הספר.
אם יש לך, לך על זה. (רק שזה לא יעיף לך פיזיקה.)

בגלל הענין של הליבה יש יותר בונוס?
כן ולא.
תחשוב על חישוב ממוצע בגרות (פלוס בונוסים) ככה:
יש לך את מקצועות הליבה שהמקסימום שאתה יכול לקבל בהם זה 100.
ויש את המקצועות המוגברים שיכולים לצאת בסופו של דבר 120+ (תלוי בבונוסים של כל מוסד, אבל כעיקרון זה יהיה מעל 100. )
במידה ואתה מחליף מקצוע שהמקסימום שאתה יכול לקבל בו 100 למקצוע שאתה מקבל בו 120 אתה:
א. זה מקצוע מוגבר לכל דבר.
ב.אתה מוריד מקצוע אחד שהגביל אותך לקבל מקסימום 100.
השוני בין זה לכל מקצוע מוגבר אחר זה ב'.

כן ולא.
תחשוב על חישוב ממוצע בגרות (פלוס בונוסים) ככה:
יש לך את מקצועות הליבה שהמקסימום שאתה יכול לקבל בהם זה 100.
ויש את המקצועות המוגברים שיכולים לצאת בסופו של דבר 120+ (תלוי בבונוסים של כל מוסד, אבל כעיקרון זה יהיה מעל 100. )
במידה ואתה מחליף מקצוע שהמקסימום שאתה יכול לקבל בו 100 למקצוע שאתה מקבל בו 120 אתה:
א. זה מקצוע מוגבר לכל דבר.
ב.אתה מוריד מקצוע אחד שהגביל אותך לקבל מקסימום 100.
השוני בין זה לכל מקצוע מוגבר אחר זה ב'.

מתחיל להתחרט על זה שלא הגברתי 5 יחל אזרחות

• פותח/ת השרשור
100 מתמטיקה פיזיקה מדמח ו95 כימיה בתעודה 😄
וחוץ מבונוס גבוה יותר 5 יחל של היסטוריה או משהו לא נותן משהו שאני יכול להשתמש בו

אני אישית לא הרחבתי מחשבים ועכשיו אני קצת מצטער על זה, כי אני יודע שיכולתי לעשות דברים הרבה יותר מעניינים בצבא עם זה.
אבל זה גם עניין של האם אתה רוצה להמשיך בכיוון הזה או לא.
תלמד מחשבים בתיכון - זה מקצוע יחסית קל שלא דורש ממך הרבה (למעט פרויקט, אבל אז זה עוד 5 יחידות), ואתה תוכלל להוציא בא ציון מאוד גבוהה, וזה גם יפתח לך דלת להגיע לכל מיניי יחידות במודיעין.

• פותח/ת השרשור
ואם אני לוקח את זה, זה נחשב מקצוע אחד או שניים(בהרחבות)

1.פיזיקה מאוד קריטי, מקבל בונוסים כבדים ובנוסף אם תרצה ללמוד הנדסה או או תחום מדעי קרוב לודאי שתצטרך מכינה בפיזיקה.
2.לא כדאי לוותר על מדעי המחשב, לדעתי מקצוע מאוד פשוט שאפשר לסחוט בו המון נקודות.
3.חשוב לי להביע לידיעתך, מקצוע חובה כמו תנ"ך/ספרות/לשון/היסטוריה יתן לך יותר נקודות בונוס אם תרחיב ל5. קח לתשומת לבך.

• פותח/ת השרשור
לגבי 3, מה זה יתן לי חוץ מבונוס גבוה יותר? זה לא עוזר לי במשהן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית