הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקצועות הרחבה

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
סבבה, אני אחשוב כבר עם עצמי מה אני מעדיף
אתם יודעים אם אפשר לשפר במתמטיקה מ3 יחידות ל5 ישר או שצריך קודם 4 ורק אז 5?

אתה לא תצליח פיזיקה 5 יחידות בציון טוב עם 3 במתמטיקה

הכי חשוב זה מתמטיקה 5 יחידות לפני כל המוגברים במיוחד בגלל הבונוס שלו אחרי כל הרפורמות של היום (30-35 נקודות)

בקשר ללשפר אני לא בטוח שאפשרי מ3 ל5 (אפשרי פשוט לעשות את 2 השאלונים של 5 יחידות בלי קשר ל3 שעשית) אבל אם תנסה 5 ולא תצילח בשאלון השני יש מצב שאתה מקבל 3/4 יחידות ככה שכדאי מאוד שתנסה 5 יחידות

תברר בקשר לזה בבית הספר שלך שם יתנו לך את המענה הטוב ביותר בקשר לזה

• פותח/ת השרשור
לא אני.. אח שלי
והוא אחרי צבא, אז אותו דבר לגביו?

אפשר לשפר מה שאתה רוצה ולגשת לאיזו בחינה שאתה רוצה באקסטרני. ממש לא אכפת להם באיזה יחידות היית בתיכון, גם ככה אין מגן ואין כלום.

מסכים עם זה שאין צורך במגן וכלום אלא רק לגשת לבחינה
אבל אני לא בטוח שב3 יחידות הוא יכול לשפר אלא צריך לעשות את כל ה5 מהתחלה כלומר שאלונים 806 ו807, את זה צריך לברר עם הבצפר/משרד החינוך

וצריך להירשם לבחינה מראש (לא יודע כמה זמן לפני)

מסכים עם זה שאין צורך במגן וכלום אלא רק לגשת לבחינה
אבל אני לא בטוח שב3 יחידות הוא יכול לשפר אלא צריך לעשות את כל ה5 מהתחלה כלומר שאלונים 806 ו807, את זה צריך לברר עם הבצפר/משרד החינוך

וצריך להירשם לבחינה מראש (לא יודע כמה זמן לפני)

גם מי שעשה 4 יח' צריך לעשות את 06 ו-07. השאלה של פותח האשכול היא אם השיפור של הבגרות נעשה באופן הדרגתי שקודם עולים מ-3 ל-4 ואז מ-4 ל-5 והתשובה היא לא, אפשר לקפוץ ישר ל-5 גם אם אין לך בכלל בגרות.

גם מי שעשה 4 יח' צריך לעשות את 06 ו-07. השאלה של פותח האשכול היא אם השיפור של הבגרות נעשה באופן הדרגתי שקודם עולים מ-3 ל-4 ואז מ-4 ל-5 והתשובה היא לא, אפשר לקפוץ ישר ל-5 גם אם אין לך בכלל בגרות.
אבל זה זה הולך לכיוון השני, אם מישהו עושה רק 806 הוא יקבל 3 יחידות, הוא לא יצטרך לעשות את הבחינות של שלוש יחידות.

ממליץ מאוד להמשיך בפיזיקה ומדעי המחשב. שני מקצועות שאני לומד, מאוד מעניינים ויש להם בונוס ענק למוסדות להשכלה גבוהה.

אם אתה אוהב את שלושתם, נתחיל מזה שתקח פיזיקה כי יש תארים שבשביל להתקבל אליהם צריך בגרות בפיזיקה, או לחילופין לעשות מכינה.

בנוגע לכימיה או מחשבים, אני מתחבר הרבה יותר למחשבים, מה גם שאם יש לך לוגיקה בסיסית טובה וחשיבה אלוגריתמית (לא צריך להיות גאון בשביל להוציא 100 סופי, פשוט ראש לוגי טוב וזהו) יהיה לך ממש קל לעשות בגרות במחשבים, לא תצטרך כמעט ללמוד בבית. (הפערים במקצוע הזה אדירים, למי שיש רק קצת חשיבה מאוד קל, ולמי שאין פשוט חורש ומקבל 80+-. ככה לפחות זה היה אצלי). אני יכול להעיד על עצמי שיש לי 97 סופי סופי בלי ללמוד בכלל ( טוב נו אולי לפני הבגרות למדתי חצי שעה-שעה אבל פה זה נגמר).

הידע הבסיסי ש5 יח"ל במחשבים יעזור לך בלהתקבל לתפקידים מעניינים בצבא, הרבה יותר מכימיה, זה בטוח. אז אם חשוב לך לעשות תפקיד פיתוחי בצבא, ואתה מתחבר למחשבים, אין פה התלבטות.

אבל השאלה היא למה אתה יותר מתחבר...

• פותח/ת השרשור
פיזיקה יכול לעזור לי להתקבל לתואר
מחשבים יכול לעזור לי בצבא
כימיה לא נותן כלום? חוץ מידע כללי?

פיזיקה יכול לעזור לי להתקבל לתואר
מחשבים יכול לעזור לי בצבא
הגישה שלך לא לגמרי נכונה. אם אתה חולה על כימיה אז כימיה יתן לך הרבה, וסביר להניח גם שתצליח בזה יותר, אבל כן, אם אתה מסתכל על זה "תכלס" (ומסנן העדפות אישיות) אז פיזיקה ומחשבים יתנו לך יותר מכימיה.

מבחינת לימודים גבוהים- כמו כל מקצוע ראלי אחר.
מבחינת צבא- אני מכיר רק מסלול אחד בצבא שמחפש תלמידים של 5 יחידות כימיה.
לעומת זאת עם מחשבים ופיזיקה ההקף ענק.

• פותח/ת השרשור
מהו המסלול?
ויש מצב שאני אלך לקרבי בצבא, יש זמן, ככה שאני עדין לא סגור על מה יהיה הכיוון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית