הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים ללמידה של מקצוע הומני באוניברסיטה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
טוב אז ככה, למי שלא יודע אני לומד מערכות מידע, שזה תואר ריאלי מאוד.
משום מה דחפו לנו קורס הומני (40% מהמבחן בערך) על נושא משעמם, מהקורסים האלה שבאים ופותרים בשיעור תרגילי בית, או משחקי קאנדי קראש וכו'....
בקיצור, למרות שכל השנה לא פספסתי אף הרצאה מאוד קשה להתרכז.
אני בנאדם ריאלי, לא מסוגל לשנן חומר, קשה לי לקרוא יותר מכמה עמודים בודדים של חומר, במיוחד שהוא משעמם...

איך אתם ממליצים לעבור על החומר? יש איזה שהם טיפים? רטלין אני לא אקח....

****עריכה:****

סיימתי ללמוד (הרצאות וכו'), יש לי מבחן בעוד יומיים, כל מה שיש לי כרגע זה 50 עמודים של מישהי ש"סיכמה" הכל (רשמה מה שצריך מההרצאות), ועוד 8 עמודים של סיכום לסיכום (שזה לא באמת מספיק), ככה שיש לי קריאה של 60 עמודים בערך, ולאוו דווקא שזה מספיק חומר.
השאלה היא איך אני אמור לשנן או לדעת את רוב הטקסט שם.
חוץ מלשכתב אצלי על דף מושגים חשובים (שזה בערך 2 עמודים גג ולנסות איכשהו לעבור עליהם) יש לי המון מלל שאני לא יודע איך להכניס לראש

נערך לאחרונה:
לנסות לשנן דרך סיפור ? להקליט את מה שרשום ופשוט לחזור על זה?
תכלס גם אני יותר ריאלי, לכן אני אשמח לטיפים בעצמי.
דרך אגב איפה לומד?

• פותח/ת השרשור
לנסות לשנן דרך סיפור ? להקליט את מה שרשום ופשוט לחזור על זה?
תכלס גם אני יותר ריאלי, לכן אני אשמח לטיפים בעצמי.
דרך אגב איפה לומד?
היי גבר.. אני לומד באוניברסיטת חיפה.
סליחה שאולי לא הייתי מספיק ברור.

סיימתי ללמוד (הרצאות וכו'), יש לי מבחן בעוד יומיים, כל מה שיש לי כרגע זה 50 עמודים של מישהי ש"סיכמה" הכל (רשמה מה שצריך מההרצאות), ועוד 8 עמודים של סיכום לסיכום (שזה לא באמת מספיק), ככה שיש לי קריאה של 60 עמודים בערך, ולאוו דווקא שזה מספיק חומר.
השאלה היא איך אני אמור לשנן או לדעת את רוב הטקסט שם.
חוץ מלשכתב אצלי על דף מושגים חשובים (שזה בערך 2 עמודים גג ולנסות איכשהו לעבור עליהם) יש לי המון מלל שאני לא יודע איך להכניס לראש

גם אני שונא לשנן, מנסיון אישי הדברים שעוזרים לי לרוב הם סיכומים, פירוק החומר למושגים, הרצאות על החומר בוידאו, ובעיקר פתירת בחינות שחזורים וגם בחינות מומצאות.

ביולוגיה הייתי לומד על ידי צפייה בוידאו של ההרצאות שבוע שבועיים לפני המבחן וכשזה התחיל לשעמם הייתי שם סרט ברקע וככה הייתי מגוון ומצליח לא להרדם....

בכל המקצועות הדבר הכי חשוב, זה לפתור בחינות משנים קודמות.
תתחיל לפתור ותוך כדי זה תקרא את החומר הרלוונטי.

הערת אגב, בעבודה בתחום מערכות מידע תדרש לקרוא ולכתוב כמות לא קטנה של מסמכים.

• פותח/ת השרשור

🤦‍♂️

זה כמו מבחן בהיסטוריה רק הרבה יותר משעמם

מחזק.

ברוב המקרים ממבחנים יש אותם נושאים ששואלים אליהם (יש נגיד 10 נושאים לשאלות וכל מבחן נכנסים 5), ולכן אחרי שאתה מתחיל לפתור אתה רואה איזה נושאים אתה מכיר טוב ואיזה אתה צריך לחזק. בנוסף אתה רואה סוגי שאלות.
כל עוד אתה לא מקבל איזה מרצה חדש שפתאום מחליט לשנות את מבנה המבחן משאלות אמריקאיות לפתוחות אתה מסודר

• פותח/ת השרשור
הלך סבבה המבחן... יש לי "מגן" טוב אז אני דיי רגוע.
ישבתי והעתקתי סיכום וזה עזר לי לזכור טוב (כמו בצבא, למידה ע"ט הרגליים) תודה לכולם 👏

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית