הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח- רוטציה בין אחיזה רחבה למיד פוזישן, אפשרי ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
עושה פעמיים בשבוע מתח (3X5 עם תוספת של 22 קילו) וחשבתי לגוון עם פעם אחת אחיזה רחבה ופעם אחת מיד פוזישן , האם זה אפשרי\כדאי ?

הייתי מעדיף לעשות מתח סופינציה (צ'ין אפס) אבל כמה שזה נשמע מוזר אין מקום נורמלי אצלנו בחדר כושר לעשות את זה ...

וחשבתי לגוון עם פעם אחת אחיזה רחבה ופעם אחת מיד פוזישן , האם זה אפשרי\כדאי ?
השאלה היא למה?
אי אפשר לייצר התקדמות טובה אם כל אימון מגוונים, למיד פוזישן יתרון משמעותי כי זו אחיזה שמערבת יותר מסת שריר ולטווח תנועה גדול יותר, לכן גם עדיפה בעיני.

השאלה היא למה?
אי אפשר לייצר התקדמות טובה אם כל אימון מגוונים, למיד פוזישן יתרון משמעותי כי זו אחיזה שמערבת יותר מסת שריר ולטווח תנועה גדול יותר, לכן גם עדיפה בעיני.
לגבי טווח תנועה גדול יותר אני מסכים, לגבי יותר מסת שריר?

• פותח/ת השרשור
השאלה היא למה
מכיוון שאני בחיטוב ולהתקדם במתח די קשה לי אפילו במסה (אולי כי אני כבר עם תוספת של 22 קילו ושוקל 84) וגם ככה אני עושה מתח פעמיים בשבוע אז חשבתי לעשות פעם רחב ופעם מיד פוזישן, גיוון זאת הסיבה העיקרית .

לגבי טווח תנועה גדול יותר אני מסכים, לגבי יותר מסת שריר?
באחיזה רחבה האמה נמצאת בפרונציה, לכן הבייספס לא עובד משמעותית, והתנועה בכתף הופכת לתנועת קירוב מה שמבטל את הראש הארוך של הטרייספס שמעורב בפשיטת כתף.
מעבר לזה גם הלטיסימוס מתקצר יותר ולכן גם כוחו נחלש.
מכיוון שאני בחיטוב ולהתקדם במתח די קשה לי אפילו במסה (אולי כי אני כבר עם תוספת של 22 קילו ושוקל 84) וגם ככה אני עושה מתח פעמיים בשבוע אז חשבתי לעשות פעם רחב ופעם מיד פוזישן, גיוון זאת הסיבה העיקרית .
עקרון הגיוון הוא עיקרון חשוב בתורת האימון, אבל צריכים להיות מאוד זהירים לגביו, כי גיוון יתר עוצר את ההתקדמות, להחליף אחיזה במתח כל אימון זו ממש לא הדרך להתחזק במתח

באחיזה רחבה האמה נמצאת בפרונציה, לכן הבייספס לא עובד משמעותית, והתנועה בכתף הופכת לתנועת קירוב מה שמבטל את הראש הארוך של הטרייספס שמעורב בפשיטת כתף.
מעבר לזה גם הלטיסימוס מתקצר יותר ולכן גם כוחו נחלש.
באחיזה רחבה האמה נמצאת במיד פוזישן, לא בפרונציה.

• פותח/ת השרשור
עקרון הגיוון הוא עיקרון חשוב בתורת האימון, אבל צריכים להיות מאוד זהירים לגביו, כי גיוון יתר עוצר את ההתקדמות, להחליף אחיזה במתח כל אימון זו ממש לא הדרך להתחזק במתח
רלוונטי גם בחיטוב (שכנראה לא אתחזק בתקופה הזאת)?

דרך אגב, גם פרס ודדליפט עושים פעם בשבוע בלינארית , למה זה שונה ממתח?

באחיזה רחבה האמה נמצאת במיד פוזישן, לא בפרונציה.
סליחה לא התנסחתי נכון, במתח באחיזה רחבה האמה נמצאת קרובה יותר לפרונציה מאשר במתח באחיזת מיד פוזישן.
רלוונטי גם בחיטוב (שכנראה לא אתחזק בתקופה הזאת)?
בוודאי
דרך אגב, גם פרס ודדליפט עושים פעם בשבוע בלינארית , למה זה שונה ממתח?
יש הרבה ןריאציות לתכנית, גם וריאציות שעושים פעמיים דדליפט בשבוע

משעמם פה בזמן האחרון, אני מנסה ליצור עניין 😁
אהה זה פשוט, בוא נדבר על סקוואט, פאוורקלין וריפטואיזם, נתייג את ביסט, מייק ואלעד, ונקבל פוסט של 10 עמודים לפחות 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית