הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Citrulline malate

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
לאחרונה התחלתי לצרוך את הציטרולין מאלט לפני האימון, כ-4 גרם. (אחלה דבר, יש לציין)
קראתי בכמה מקומות שהאפקט הוא הרבה יותר יעיל עם 6-8 גרם - מישהו ניסה ויכול להגיד?

בנוסף, צריך לחדש בקרוב את המלאי תוספים - יש דברים שווים שכדאי להוסיף ל-preworkout? (בטא אלנין, אגמנטין, ל-טירוזין) ומה המינונים המומלצים?

כמו כן, מבחינת כמות הקפאין עד כה אני צורך בין 250-300 מ"ג קפאין לפני אימון, ראיתי שחלק מההמלצות הן מקסימום 6 מ"ג על כל ק"ג, וחלק ראיתי 10 מ"ג על כל ק"ג, מישהו יכול לעשות סדר בעניין הזה? בגלל שאני שוקל להעלות את המינון ל350-400 מ"ג.

@Daniel Barack

לקחתי 6 גר' ציטרולין מאלט ו 0.75 אגמטין סולפט.
עשיתי באותו אימון סקוואט קל ודדליפט,סיוט שלא יאמן,פאמפ בשכמות,פאמפ בתחת וברגליים,הרגשתי כמו מאובן,השכמות כאבו לי כמה ימים.
אצלי ואצל חברים לא רואים וורידים בולטים,רק השריר נהיה קשה יותר ונראה קצת גדול יותר.

• פותח/ת השרשור
לקחתי 6 גר' ציטרולין מאלט ו 0.75 אגמטין סולפט.
עשיתי באותו אימון סקוואט קל ודדליפט,סיוט שלא יאמן,פאמפ בשכמות,פאמפ בתחת וברגליים,הרגשתי כמו מאובן,השכמות כאבו לי כמה ימים.
אצלי ואצל חברים לא רואים וורידים בולטים,רק השריר נהיה קשה יותר ונראה קצת גדול יותר.
אכן כן, גם אני קיבלתי תחושת פאמפ "קשה", אבל דיי אהבתי את זה. השאלה אם זה לא אמור גם לעורר NO? (שמוביל לורידים בולטים יותר), למרות שאני יודע שורידים זה עניין שמורכב מהרבה דברים.

ל-NO אין השפעה באמת ברמת כלי הדם הגדולים, ההשפעה היא בעיקר ברמת הנימים
בכל מקרה, אני משתמש גם בבטא אלאנין ולי זה גם די עוזר
ואל תעלה את הקפאין, אתה פשוט תרגיש ממש רע, חוץ מזה שזה מסוכן כל כך הרבה בבת אחת

• פותח/ת השרשור
[
ל-NO אין השפעה באמת ברמת כלי הדם הגדולים, ההשפעה היא בעיקר ברמת הנימים
בכל מקרה, אני משתמש גם בבטא אלאנין ולי זה גם די עוזר
ואל תעלה את הקפאין, אתה פשוט תרגיש ממש רע, חוץ מזה שזה מסוכן כל כך הרבה בבת אחת
מה המינון של הבטא אלנין שאתה מתסף?

לגבי הקפאין, כנראה אז שאני לא אעלה ואני אצא בזמן הקרוב לתקופת "קירור" מקפאין, ההשפעה יורדת. (הבעיה זה הקפה בבוקר, שאותו אני חייב)

[

מה המינון של הבטא אלנין שאתה מתסף?

לגבי הקפאין, כנראה אז שאני לא אעלה ואני אצא בזמן הקרוב לתקופת "קירור" מקפאין, ההשפעה יורדת. (הבעיה זה הקפה בבוקר, שאותו אני חייב)
לוקח 1.6 גרם (בנוסף ל-4 גרם ציטרולין ועוד כמה דברים)

• פותח/ת השרשור
ואם בנאדם שוקל 100 ק"ג? נשמע לי מסוכן מידיי לצרוך גרם של קפאין במכה אחת.
מאיפה המידע הזה אגב?
זה משהו דיי מעורפל שאני זוכר מקריאה ברשת בעבר, בגלל זה לא הייתי בטוח לגבי כך. (לצערי אני לא מוצא את אותו מקור מידע)
גם לי זה היה נשמע יותר מידי, 5-6 מ"ג מקסימום על כל ק"ג נשמע לי דיי סביר ובטוח.

לאחרונה התחלתי לצרוך את הציטרולין מאלט לפני האימון, כ-4 גרם. (אחלה דבר, יש לציין)
קראתי בכמה מקומות שהאפקט הוא הרבה יותר יעיל עם 6-8 גרם - מישהו ניסה ויכול להגיד?

בנוסף, צריך לחדש בקרוב את המלאי תוספים - יש דברים שווים שכדאי להוסיף ל-preworkout? (בטא אלנין, אגמנטין, ל-טירוזין) ומה המינונים המומלצים?

כמו כן, מבחינת כמות הקפאין עד כה אני צורך בין 250-300 מ"ג קפאין לפני אימון, ראיתי שחלק מההמלצות הן מקסימום 6 מ"ג על כל ק"ג, וחלק ראיתי 10 מ"ג על כל ק"ג, מישהו יכול לעשות סדר בעניין הזה? בגלל שאני שוקל להעלות את המינון ל350-400 מ"ג.

@Daniel Barack
ציטרולין מאלט זו תרכובת חלשה יותר באפקט מאשר L-Citrulline.
צריך לצרוך פי 2 כמות של מאלט כדי לקבל אפקט זהה של נגזרת L.
אני הייתי משתמש לפני כמה שנים בנגזרת L והייתי מרוצה, אך הבעיה העיקרית היא תחושת בחילות שהיא לעיתים עושה.
ההשפעה היא אמנם גדולה יותר בכלי דם הקטנים (נימים מאשר ורידים), אבל ההבדל מורגש בעיקר בתרגילים המבודדים.

מינון קפאין הוא 3-6 מ"ג לכל קילו מ"ג, ולא 10 מ"ג. עם זאת, פשוט בחר לך מינון מינימלי מהטווח המותר, בו אתה מרגיש את האפקט. בקפאין, תמיד טוב ללכת על כמה שפחות ולקבל כמה שיותר. רק כאשר ממש האפקט לא מורגש - העלה מינון, או צא ל"ניקוי".

מרכיבים נוספים שיכולים להיכלל ב-Pre Workout הם קריאטין ובטא אלאנין. אבל כאן אני חייב לסייג, כי את שני הללו כדאי לצרוך בלי קשר ל-Pre Workout, מאחר וההשפעה שלהם אדיטיבית ומתמשכת. הווה אומר, תתסף בקריאטין (5 גרם ליום) ובטא אלאנין (3-4 גרם ליום) ללא הגבלת זמן.

• פותח/ת השרשור
ציטרולין מאלט זו תרכובת חלשה יותר באפקט מאשר L-Citrulline.
צריך לצרוך פי 2 כמות של מאלט כדי לקבל אפקט זהה של נגזרת L.
אני הייתי משתמש לפני כמה שנים בנגזרת L והייתי מרוצה, אך הבעיה העיקרית היא תחושת בחילות שהיא לעיתים עושה.
ההשפעה היא אמנם גדולה יותר בכלי דם הקטנים (נימים מאשר ורידים), אבל ההבדל מורגש בעיקר בתרגילים המבודדים.

מינון קפאין הוא 3-6 מ"ג לכל קילו מ"ג, ולא 10 מ"ג. עם זאת, פשוט בחר לך מינון מינימלי מהטווח המותר, בו אתה מרגיש את האפקט. בקפאין, תמיד טוב ללכת על כמה שפחות ולקבל כמה שיותר. רק כאשר ממש האפקט לא מורגש - העלה מינון, או צא ל"ניקוי".

מרכיבים נוספים שיכולים להיכלל ב-Pre Workout הם קריאטין ובטא אלאנין. אבל כאן אני חייב לסייג, כי את שני הללו כדאי לצרוך בלי קשר ל-Pre Workout, מאחר וההשפעה שלהם אדיטיבית ומתמשכת. הווה אומר, תתסף בקריאטין (5 גרם ליום) ובטא אלאנין (3-4 גרם ליום) ללא הגבלת זמן.
תודה רבה.
אז לדעתך פעם הבאה כדאי לקנות את הנגזרת L? יש הבדל בין המינונים של זה לבין המאלט?

צורך קריאטין באופן קבוע(5 גרם אחרי אימון), לדעתך יש יתרון מסויים בלצרוך את זה לפני האימון? (ניסיתי כמה פעמים, לא הרגשתי הבדל, כמו שאמרת ההשפעה היא מתמשכת)

מבחינת הבטא אלנין, 2 גרם לפני אימון ו2 גרם במהלך היום יסגרו את הפינה?

תודה רבה.
אז לדעתך פעם הבאה כדאי לקנות את הנגזרת L? יש הבדל בין המינונים של זה לבין המאלט?

צורך קריאטין באופן קבוע(5 גרם אחרי אימון), לדעתך יש יתרון מסויים בלצרוך את זה לפני האימון? (ניסיתי כמה פעמים, לא הרגשתי הבדל, כמו שאמרת ההשפעה היא מתמשכת)

מבחינת הבטא אלנין, 2 גרם לפני אימון ו2 גרם במהלך היום יסגרו את הפינה?
עדיף נגזרת L, בהחלט.

קריאטין- לא משנה מתי תיקח, העיקר 5 גרם ליום, למשך תקופה רצופה. כנ"ל לגבי בטא אלאנין, רק שהמינון יהיה 3-4 גרם. לא חייב לחלק.

ההמלצה להפסקה כל x זמן לא מגובה מחקרית ונשענת אך ורק על העדפה אישית.

בדומה לקריאטין, מאגרי הקרוסין בגוף צריכים זמן כדי להגיע לשיא ולרוויה. לאחר שהגיעו, אין סיבה להפסיק את צריכת בטא האלאנין או לשנותה. האדיטיביות מתמשכת והאפקט עימו גם.

ההמלצה להפסקה כל x זמן לא מגובה מחקרית ונשענת אך ורק על העדפה אישית.
באמת?
הייתי בטוח שהיה כתוב את זה על הקופסא....
בכל אופן, מתישהו נמאס כבר מהעקצוצים בשפה 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית