הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעילה?

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי רציתי לשאול לגבי כמה תרגילים אם לנעול מרפקים ואם אפשר סיבה למה כן\לא
מקבילים(עם משקל)
פולי עליון(מתח בפולי)
מתח(עם משקל)
שכיבות שמיכה
בנץ פרס(עבודה על ליפטינג)

ועוד שאלה:כשאני עושה לג פרס אני מרגיש הרבה לחץ בגב תחתון במהלך הסט ואחריו אבל בערך שעה אחרי אני לא מרגיש את זה
למה זה קורה? ואיך אפשר למנוע?

אשמח לעזרה תודה מראש:)

היי רציתי לשאול לגבי כמה תרגילים אם לנעול מרפקים ואם אפשר סיבה למה כן\לא
כל מפרק בגוף האדם בנוי אנטומית "להנעל" או במילים אחרות להתיישר עד ששני העצמות נמצאות בקומפרשן.
והסיבה לכך היא היעילות המכאנית שבזה, החוסר מאמץ להפעיל כל כוח על המפרק כדי להשאר באותו מנח.
למשל כשאתה עומד הברכיים נעולות ולכן אתה יכול להמשיך לעמוד שעות, לעומת זאת תנסה להשאר עם הברכיים לא נעולות יותר מרבע שעה ותרגיש בהבדל.

לכן מותר לנעול כל מפרק, אין בכך שום סכנה, אנחנו בנוים אנטומית לתנועות האלו, מעבר לכך, פציעות במפרק המרפק הם נדירות מאוד (ולכל המתחכמים - מרפק טניס/גולף אלו פציעות בשורש כף היד ולא במרפק למרות קרבתם למרפק)

• פותח/ת השרשור
כל מפרק בגוף האדם בנוי אנטומית "להנעל" או במילים אחרות להתיישר עד ששני העצמות נמצאות בקומפרשן.
והסיבה לכך היא היעילות המכאנית שבזה, החוסר מאמץ להפעיל כל כוח על המפרק כדי להשאר באותו מנח.
למשל כשאתה עומד הברכיים נעולות ולכן אתה יכול להמשיך לעמוד שעות, לעומת זאת תנסה להשאר עם הברכיים לא נעולות יותר מרבע שעה ותרגיש בהבדל.

לכן מותר לנעול כל מפרק, אין בכך שום סכנה, אנחנו בנוים אנטומית לתנועות האלו, מעבר לכך, פציעות במפרק המרפק הם נדירות מאוד (ולכל המתחכמים - מרפק טניס/גולף אלו פציעות בשורש כף היד ולא במרפק למרות קרבתם למרפק)
תודה רבה לוטם אז אני אתחיל לנעול:)

מסכים עם לוטם, לנעול מפרק זאת לא מילה גסה ואפילו רצויה. כנראה שיצא לנעילה שם רע מכך שיש מתאמנים ש"טורקים" את המפרק, כלומר מגיעים לנעילה במהירות ולא בשליטה.

תגיד אז למה בלג פרס לא מומלץ לנעול ברכיים?

• פותח/ת השרשור
מסכים עם לוטם, לנעול מפרק זאת לא מילה גסה ואפילו רצויה. כנראה שיצא לנעילה שם רע מכך שיש מתאמנים ש"טורקים" את המפרק, כלומר מגיעים לנעילה במהירות ולא בשליטה.
אז אם לדוגמא אני נועל מרפקים במקבילים לא בבום זה סבבה?
תגיד אז למה בלג פרס לא מומלץ לנעול ברכיים?
מצטרף לשאלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית