הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נעילה במפרק בעת ביצוע תרגיל

ברבור יפהפה

משתמש פעיל
549
634
נק' מוניטין:
743
549
634
האם בתרגיל למטרת בילדינג אתם נועלים את המפרק ומגיעים למתיחה מקסימלית?
האם יש הבדל בין תרגיל מורכב לתרגיל מבודד בעניין הזה?
מתי תרצו כן להגיע למתיחה מלאה, ומתי תעצרו רגע לפני?

ראיתי סרטון של מישהו מקצועי , לא זוכר מי , שמסביר על זה .
יש הבדל בתרגילים עצמם אם נועלים או לא .
בלחיצות לחזה ולכתפיים , אם נועלים יש יותר מעורבות של היד האחורית , אפשר לעצור ממש ממש לפני הנעילה ועדיין יהיה טווח תנועה גדול .
לעומת זאת בתרגילים כמו יד אחורית בכבל , מומלץ לנעול , על מנת להרגיש את הכיווץ בסוף התנועה .

זה לא ממש משנה אם אתה נועל את המפרק או עוצר כמה מעלות לפני, הכי חשוב שיש התקדמות במשקלים לאורך זמן ואתה עושה תנועה מלאה.

• פותח/ת השרשור
זה לא ממש משנה אם אתה נועל את המפרק או עוצר כמה מעלות לפני, הכי חשוב שיש התקדמות במשקלים לאורך זמן ואתה עושה תנועה מלאה.
תגדיר תנועה מלאה?
מומלץ לנעול , על מנת להרגיש את הכיווץ בסוף התנועה .
ומה לגבי נעילת המפרק כשהשריר מתוח?
כמו למשל בכפיפות מרפקים, לפני החלק הקונצנטרי?

אני נועל גם באקצנטרי וגם בקוצנטרי וגם מנחה את המתאמנים שלי לנעול. כל עוד כמובן אין כאבים מיוחדים בגלל נעילה או משהו.

לא התעמקתי בנושא, פשוט נראה לי הגיוני.

• פותח/ת השרשור
אני נועל גם באקצנטרי וגם בקוצנטרי וגם מנחה את המתאמנים שלי לנעול. כל עוד כמובן אין כאבים מיוחדים בגלל נעילה או משהו.

לא התעמקתי בנושא, פשוט נראה לי הגיוני.
גם לי. אבל גם ההפך נראה לי הגיוני. אחת השאלות היא למה שלך הגיוני יותר לכלל, ומתי זה לא.

גם לי. אבל גם ההפך נראה לי הגיוני. אחת השאלות היא למה שלך הגיוני יותר לכלל, ומתי זה לא.

נראה לי שהשאלה החשובה היא מה מרגיש לך טוב. אם לא כואב לך לנעול לא הייתי שובר את הראש.

יש תרגילים שאני מצליח כן לתפקד אחרי..
אבל נניח עם 125קג בבנץ,ללחוץ ולנעול עד הסוף 5 חזרות מלאות,מוציא אותי לפנסיה אחרי.

מה הכוונה במרגיש טוב? אף פעם לשפר טכניקה לא הרגיש לי טוב

התחלה של כפיפת מרפק ממצב נעול תיתן לך טווח תנועה גדול יותר ועבודה ממצב מוארך יותר של השריר, שניהם מקושרים כתורמים לעלייה למסת שריר.

אם מרגיש לך סבבה לנעול אז תנעל, לדעתי זה עדיף. אם זה כואב לך או עושה בעיות אחרות, אל תנעל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית