הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5-HTP

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
נראה כמו תוסף יעיל יותר ממלטונין.
עד כמה החומר יעיל?
מיוחסות לו תכונות רבות, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, דיכוי תאבון, מעגל שינה סדיר..מה באמת נכון מכל זה?
האם יש סיכון בשימוש בו לטווח ארוך בשל ההשפעה על הסרוטונין?

עקרונית זה אמור להיות אחלה, כי הרגולציה שלו אמורה להיות יותר עדינה ממלטונין
אבל האם ניסית כבר את הדרכים הפשוטות יותר להעלות סרוטונין לפני השינה?

• פותח/ת השרשור
עקרונית זה אמור להיות אחלה, כי הרגולציה שלו אמורה להיות יותר עדינה ממלטונין
אבל האם ניסית כבר את הדרכים הפשוטות יותר להעלות סרוטונין לפני השינה?
שהם...?
אני יודע דבר אחד, וזה שהשינה שלי לא הכי סדירה כי אני כל השבוע ישן בשעות קבועות ואז חמישי ושישי חוגג עד 5-6 בבוקר חח
ואז כשאני מנסה לחזור לשגרה אני לא מצליח להירדם וכתוצאה מכך היום נדפק
וגם המלטונין לא עזר.

שהם...?
אני יודע דבר אחד, וזה שהשינה שלי לא הכי סדירה כי אני כל השבוע ישן בשעות קבועות ואז חמישי ושישי חוגג עד 5-6 בבוקר חח
ואז כשאני מנסה לחזור לשגרה אני לא מצליח להירדם וכתוצאה מכך היום נדפק
וגם המלטונין לא עזר.
אם אתה תדאג לתזונה טובה גם החגיגות האלה לא ישנו כלום
מה שאני מציע לך לעשות זה להתחיל לקחת מגנזיום במידה ואתה לא כבר עושה את זה
לאכול רחוק מהשינה, לסיים לאכול בערך שעתיים-שלוש ממתי שאתה הולך לישון, ושארוחת הערב שלך תהיה עם יחסית הרבה פחמימות, כלומר הארוחה עם הכי הרבה פחמימות במהלך היום
בנוסף תנסה להימנע מקפאין משעות הצהריים המאוחרות

• פותח/ת השרשור
אם אתה תדאג לתזונה טובה גם החגיגות האלה לא ישנו כלום
מה שאני מציע לך לעשות זה להתחיל לקחת מגנזיום במידה ואתה לא כבר עושה את זה
לאכול רחוק מהשינה, לסיים לאכול בערך שעתיים-שלוש ממתי שאתה הולך לישון, ושארוחת הערב שלך תהיה עם יחסית הרבה פחמימות, כלומר הארוחה עם הכי הרבה פחמימות במהלך היום
בנוסף תנסה להימנע מקפאין משעות הצהריים המאוחרות
אני לוקח מגנזיום
קפאין לא לוקח
אוכל נכון,וכל הארוחות שלי מאוזנות מבחינת פחמימות..למה להוסיף פחמימות לארוחה בערב?

מלטונין לא עזר לי, ולכן חשבתי על ה-5HTP שבמחיר טוב..
ניסיתי כבר הרבה. לא הלך.
היה רק דבר אחד שהצליח להרדים אותי אבל אין לי כסף בשביל כל יום להירדם איתו (והמבין יבין)

אז לסיכום - 5HTP יעיל לבעיות שינה? שאר התכונות המיוחסות לו נכונות (טיפול בהפרעות קשב, דיכוי חשק לפחמימות) ?

אני לוקח מגנזיום
קפאין לא לוקח
אוכל נכון,וכל הארוחות שלי מאוזנות מבחינת פחמימות..למה להוסיף פחמימות לארוחה בערב?

מלטונין לא עזר לי, ולכן חשבתי על ה-5HTP שבמחיר טוב..
ניסיתי כבר הרבה. לא הלך.
היה רק דבר אחד שהצליח להרדים אותי אבל אין לי כסף בשביל כל יום להירדם איתו (והמבין יבין)

אז לסיכום - 5HTP יעיל לבעיות שינה? שאר התכונות המיוחסות לו נכונות (טיפול בהפרעות קשב, דיכוי חשק לפחמימות) ?
פחמימות מעלות את הסרוטונין והדופמין, זה למה אתה נהיה ישנוני אחרי ארוחת פחמימות גדולה
ואתה מעשן?

• פותח/ת השרשור
פחמימות מעלות את הסרוטונין והדופמין, זה למה אתה נהיה ישנוני אחרי ארוחת פחמימות גדולה
ואתה מעשן?
באמת? הייתי בטוח שאתה ניהיה ישנוני אחרי ארוחה גדולה בגלל הנפילת סוכר שלפעמים באה אחריה.. או שזה רק אצלי.
מעשן מה?

באמת? הייתי בטוח שאתה ניהיה ישנוני אחרי ארוחה גדולה בגלל הנפילת סוכר שלפעמים באה אחריה.. או שזה רק אצלי.
מעשן מה?
תשובה של סטלן אמיתי חחח
הכוונה סיגריות, הן מעוררות, אז אם תעשן לפני השינה יהיה לך קשה להירדם

• פותח/ת השרשור
תשובה של סטלן אמיתי חחח
הכוונה סיגריות, הן מעוררות, אז אם תעשן לפני השינה יהיה לך קשה להירדם
לא אני לא בקטע של סיגריות.
על פי מה אתה מניח שאני סטלן? מה זה הסטריאוטיפ הזה? כל מי שאוכל פיצה פיתה ב-3 בבוקר ישר נחשב לסטלן??
חחח

בכל מקרה, ה-5-HTP הזה. שווה 50 שקל? (לכמות שמספיקה לחודשיים) הוא עוזר באמת בצורה כלשהי (בכללי, לא בהכרח שינה. גם הפרעות קשב וריכוז) ?

לא אני לא בקטע של סיגריות.
על פי מה אתה מניח שאני סטלן? מה זה הסטריאוטיפ הזה? כל מי שאוכל פיצה פיתה ב-3 בבוקר ישר נחשב לסטלן??
חחח

בכל מקרה, ה-5-HTP הזה. שווה 50 שקל? (לכמות שמספיקה לחודשיים) הוא עוזר באמת בצורה כלשהי (בכללי, לא בהכרח שינה. גם הפרעות קשב וריכוז) ?
לדעתי להפרעות קשב זה אצל אנשים מאוד ספציפיים
לגבי האם זה שווה את זה, אתה מוזמן לנסות, אולי זה בשבילך
אז למה לא לאכול לפני השינה? 😃
כי הגוף מאוד מתאמץ לעשות את העיכול הראשוני, אז זה יקשה עליך להירדם

הרבה יותר חלש ממלטונין בשביל שינה.
תנסה מלטונין של חברה אחרת/מינון גדול יותר, אין כזה דבר שזה לא פועל עליך, זה הורמון שמיוצר בגוף. תנסה לישון פחות שעות אחרי הלילה של שישי.

הרבה יותר חלש ממלטונין בשביל שינה.
תנסה מלטונין של חברה אחרת/מינון גדול יותר, אין כזה דבר שזה לא פועל עליך, זה הורמון שמיוצר בגוף. תנסה לישון פחות שעות אחרי הלילה של שישי.
מלטונין אולי זה ההורמון וטכנית זה אמור לעבוד, אבל כשההורמונים לא מאוזנים, זה לא יעבוד הכי טוב
לדוגמא אם הבנאדם נמצא הרבה בלחץ יהיה לו אדרנלין וקורטיזול גבוהים בדם, ואז לא משנה כמה מלטונין תיתן, הם הולכים להפריע

5-HTP אכן עושה את כל הפעולות האלו.
אבל לא במינונים שאתה תקח והוא גם לא ישפיע כמו כדורים אחרים שמיועדים לטפל בתסתמינים שדיברת עליהם.

רוצה לישון?
How to Sleep Better: Tips for Getting a Good Night’s Sleep

בעיות קשב וריכוז?
5 Natural Remedies for ADHD

דיכוי תיאבון?
Top 25 Natural Appetite Suppressants

על סרוטונין הוא לא משפיע כמו SSRI.
גם לא מומלץ לקחת SSRI, הרופאים בד"כ מתלהבים לתת מרשמים לכדורים האלו.
הם עושים רק רע, תסמוך עלי.
תשאל את עצמך מה יגרום לך להיות שמח - לך תשיג אותו.

מישהו פעם לקחת מלטונין אחרי שהוא ישן יותר מידיי?
מתקבל מצב של חצי שינה,שינה לא סדורה כל כל וקושי לקום.
זה רק אצלי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית