הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דואר ישראל מקים בית מיון לחבילות ב־18 מיליון שקל

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
ה30 אגורות לא, אבל משיחה שלי עם בעל עסק כזה מאז עלו לו ההכנסות בעסק בחצי! אתה מבין איזה משמעותי זה בתור בעל עסק נכון?
כנראה שהוא אחלה בחור ומאוד סבלני ומעסיק אנשים שירותיים מאוד עם הרבה אורך רוח.

אני מכיר לפחות 3 מקומות בסביבת המגורים שלי(ועכשיו גם אחד באזור של oz25 לפי מה שהוא מספר) שפתחו מולם "חרם" בפייסבוק וביקשו להתלונן על הסחבת והשעות פתיחה ועל העובדים(כאילו הם מקבלים על זה מי יודע מה/עובדים בשבילם) ובסוף אותו סיפור, העסק הפרטי מתחלף, הדואר מעביר את כל האנשים באזור לאיזה סניף מרכזי ואז מצלמים את התור בסמארטפון וזה מגיע לחדשות 2(הצילום שהיה בזמנו- בסניף המרכזי של העיר שלי)

• פותח/ת השרשור
מה עם תור דרך האפליקציה אין את זה אצלכם?

יש ואצלי לרוב אף פעם אין אפשרות לתורים

הפעם היחידה שאיכשהו כן הצלחתי להשתמש באפליקציה זה כשקבעתי תור ב-15:25, הגעתי רבע שעה לפני וקיבלתי שירות אחרי 45 דק'.

בוא נדבר תכלס, בדואר כמו כל מה שהתקלקל פה(נמלים, חברת חשמל) יש מגמתיות של קודם לדאוג לעובדים ולא למי שמקבל את השירות(האזרח)- כאילו שהדואר קיים כדי שלעובדים הותיקים(החדשים מרוויחים גרוש וחצי) יהיה איך להתפרנס.
בדוחות הכספיים של הדואר יש סעיף של הטבות עובדים שמנופח בערך פי 4 ממה שהוא אמור להיות(סכומים לא הגיוניים, בערך 1.5 מיליארד ש"ח, בערך 30% מהנכסים שלהם).
המאות מיליונים להטבות עובדים(לא מדבר על החלקים המחוייבים בחוק) האלה זה בדיוק מה שגורם לשירות להיות כ"כ גרוע בארץ:

עובדים בדואר ישראל: 5,400(אחרי קיצוץ של כמעט 800)
מס' כלי רכב: 1,100
יחס כלי רכב לעובד: רכב לכל 4.9 עובדים(במקור לפני ה"רפורמה" 1 ל6)
יחס עובדים לתושב: עובד דואר על כל 1574 תושבים

עובדים בדואר ארה"ב: 493,381
מס' כלי רכב: 215,000
יחס כלי רכב לעובד: רכב לכל 2.3 עובדים
יחס עובדים לתושב: עובד דואר על כל 655 תושבים

באנלוגיה, בשימוש בנתונים יבשים, כדי להדמות לUSPS דואר ישראל צריך להראות ככה:
מס' עובדים: 12,500
מס' כלי רכב: 5,435

נערך לאחרונה:
ייעול הדואר היא לא משימה בלתי אפשרית, זה יכול להיות מאוד קל.
הבעייה היא כמו ש @SmokingSnake ציין היא הדאגה לרווחת יתר של העובדים הותיקים.

הפיתרון יכול להיות פשוט: לפטר את המנהלים הבכירים ולהחליפם ביוצאי חברות שילוח ומנהלי לוגיסטיקה למיניהם
המשכורת החודשית למנהל כזה תהיה גבוהה יותר אך סך ההוצאות השנתי למנהל יהיה זהה או זול יותר בהתחשב בהטבות המיותרות שהקודמים מקבלים.
מעבר לכך יש לשנות נהלי עבודה וזו בעיה בפני עצמה לעובדי מדינה שידרשו תוספת משכורת על יעול קו החלוקה שלהם או סדר היום שלהם.

פתרונות יש אפשרויות לישם אותם פחות.

בזמן האחרון קיבלתי משלוחים מהר מאוד. דברים שהזמנתי מEBAY מהדואר הגיעו לפני דברים שנשלחו מחברות שילוח פרטיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית