הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מאמר מהפורטל עם טענה פסיכית

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
הנה

משום מה לא ראיתי אף אדם שתומך באופן הדיאטה הזה למרות שהוא נשמע מושלם.
מישהו ניסה/ יכול להסביר את המכניזם ההזוי שמתואר שם ?

מעניין! אני בכל אופן הולך לנסות, שים לב שזה לא כלל אימונים ומה לדעתך הזוי במכניזם? זה נשמע הגיוני. סייקולי פחמימות וIF הן דיאטות מנוסות שמבוססות על עקרונות דומים.

לגברים הייתי ממליץ לעשות את זה עם מרווח של שעתיים 14-16-18-20
שארוחה ראשונה היא לאחר אימון ומכילה כ66 אחוז מהפחמימות שבאות מקטניה/דגן
וכל שאר הארוחות מירקות.
לנשים צום מעל 12 שעות יוצר בעיות הורמונליות זו הסיבה שהם בחרו מרווח של 4 שעות בין הארוחות.

200 חלבון /180 פחמימה ומינימום שומן (אומגה 3 בלבד 10 כמוסות)

• פותח/ת השרשור
מעניין! אני בכל אופן הולך לנסות, שים לב שזה לא כלל אימונים ומה לדעתך הזוי במכניזם? זה נשמע הגיוני. סייקולי פחמימות וIF הן דיאטות מנוסות שמבוססות על עקרונות דומים.
למה שהגוף ישרוף כמות לא מידתית של שומן,
ובנוסף הימים החופשיים הם לא ימי העמסת פחמימה אלא גם זלילת שומן, אז איך הגוף לא ישמין בחזרה משמעותית. לא ברור.

אני יכול להתייחס לשיטה של העמסה ל24 שעות בשבוע - ירדתי בקצב של 0.7 לשבוע ולא עשיתי את זה על סמך המאמר. בכל מקרה הדבר היחיד שאני יכול להסיק הוא שהעמסה כזאת לא מחזירה את הסך העודף של הקלוריות שנכנסו, אם בכלל יש להם ביטוי (הייתי מכניס 6k לפחות)

נערך לא מזמן גם מחקר יפני שכתבו עליו באתר שהראה שהגוף לא מספיק לאגור שומן מ3 ימים של אכילה עודפת.

קיימת תאוריה שיש לה כבר בסיס לא רע מבחינת מחקרים מהסוג הזה שאומרת שבאכילה לאחר חיטוב ארוך הגוף עדיין לא מספיק לייצר מספיק אנזימים שמעורבים במסלולים של אגירת וניוד השומן. בעקרון ביטוי גנים, בעיקר כאלה שהושתקו מכל מיני סיבות הוא תהליך איטי שלוקח לפחות יומיים או שלושה כך שאם אתה בחיטוב ממושך זה נותן לך אוויר לנשימה כי המערכת לא תצליח להתמודד עם כל האוכל שתאכל.

העניין שמבחינת התגובה ההורמונלית והמטבוליזם האכילה הזאת כן משפיעה אז היא יכולה לעזור לשחזר את הכוח או לדכא את הרעב בשאר הימים.

כמובן שאם התאוריה הזאת נכונה אתה צריך להיות מספיק ימים בחיטוב לפני הימים היותר חופשיים.

נערך לא מזמן גם מחקר יפני שכתבו עליו באתר שהראה שהגוף לא מספיק לאגור שומן מ3 ימים של אכילה עודפת.

קיימת תאוריה שיש לה כבר בסיס לא רע מבחינת מחקרים מהסוג הזה שאומרת שבאכילה לאחר חיטוב ארוך הגוף עדיין לא מספיק לייצר מספיק אנזימים שמעורבים במסלולים של אגירת וניוד השומן. בעקרון ביטוי גנים, בעיקר כאלה שהושתקו מכל מיני סיבות הוא תהליך איטי שלוקח לפחות יומיים או שלושה כך שאם אתה בחיטוב ממושך זה נותן לך אוויר לנשימה כי המערכת לא תצליח להתמודד עם כל האוכל שתאכל.

העניין שמבחינת התגובה ההורמונלית והמטבוליזם האכילה הזאת כן משפיעה אז היא יכולה לעזור לשחזר את הכוח או לדכא את הרעב בשאר הימים.

כמובן שאם התאוריה הזאת נכונה אתה צריך להיות מספיק ימים בחיטוב לפני הימים היותר חופשיים.

קיימת הערכה לגבי פרק הזמן שאפשר להגדיר כ"חיטוב ארוך"?

עברתי מאז ניתוח אז יצאתי לבינתיים מהחיטוב ומאימונים בכלל אז לא היתה לי הזדמנות לנסות את זה לאורך זמן. בכל מקרה, הספקתי לעבור שני ימים חופשיים במרחק של 12 יום שהוספתי בהם לתפריט מגש פיצה שלם . זה לא הפריע בכלל, אפילו נוזלים לא עליתי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית