הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עלייה בכוח מיד בסיום החיטוב

.eliko b.e

משתמש קבוע
1,740
1,101
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,839
1,740
1,101
היי חברים, אני רק שאלה.

אם אני חותך באחוזי שומן באופן ניכר. האם בסיום החיטוב בתקופה ניטראלית אני אעלה מיד במשקלי עבודה בגלל שאין גירעון קלורי או שאצטרך לעלות קצת אחוזי שומן?
כרגע אני ניטרלי כבר תקופה ארוכה ומעלה במשקלים. השאלה אם זה יקרה גם עם סיום בחיטוב.
(אני יודע שיהיה לי קשה לשפר את המשקלים בחיטוב)

אני חושב שרוב המתאמנים המתחילים ובעיקר פווארליפטרים נותנים משמעות גדולה מידיי לאוכל כאשר האחוז שומן שלהם גבוהה ברמה מיותרת. לדעתי אתה תגלה שאתה יכול להרים כבד ולהתקדם גם שאתה חטוב וגם בדרך לשם.

לא הבנתי, למה שיהיה קשר בין עלייה באחוזי שומן לבין עלייה במשקלים?
בפועל, לא בטוח עד כמה אפשר לענות לך על זה. יש כאלו ויש כאלו. יש אנשים שמתקדמים בנייטראלי או אפילו בפלוס קלורי קטן ויש כאלו שרק בעזרת פלוס קלורי גדול עולים במשקלים.
(לדעתי בהתחלה פלוס קלורי גדול זה פחות משמעותי, ככל שאתה יותר מתקדם אתה תצטרך פלוס קלורי גדול להיות להתקדם)

אתה שואל אם תתקדם בתחילת המסה? ברור שכן, מאזן קלורי חיובי חיוני להתאוששות, אין קשר בין אחוזי השומן למשקלי עבודה שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שרוב המתאמנים המתחילים ובעיקר פווארליפטרים נותנים משמעות גדולה מידיי לאוכל כאשר האחוז שומן שלהם גבוהה ברמה מיותרת. לדעתי אתה תגלה שאתה יכול להרים כבד ולהתקדם גם שאתה חטוב וגם בדרך לשם.

אתה שואל אם תתקדם בתחילת המסה? ברור שכן, מאזן קלורי חיובי חיוני להתאוששות, אין קשר בין אחוזי השומן למשקלי עבודה שלך.
אז אתם טוענים שאפילו שאני אשקול למעשה הרבה פחות בתחילת המסה, אני אצליח להתקדם במשקלים כרגיל?

אז אתם טוענים שאפילו שאני אשקול למעשה הרבה פחות בתחילת המסה, אני אצליח להתקדם במשקלים כרגיל?
אתה תוכל לחזור לעצמך די מהר לדעתי ומהניסיון שלי יש חודשיים שלושה שניתן להתקדם לאחר סוף החיטוב (לא בצורה מהירה מידיי) על פלוס קלורי קטן.
זה מה שעשיתי בסוף החיטוב האחרון שלי.

במשקלים שאתה היום יש מצב שכן, וגם אם לא אז אני לא צופה שתאבד כוח בכלל.

המשקלים נחשבים נמוכים? 😲

לא. אבל אני עדיין חושב שבמשקלים כאלו אפשר להתקדם גם על נייטרלי ולא לאבד אותם בחיטוב.
אני ירדתי מ94 ל88 ולמרות שהסקוואטים שלי מתבצעים בסוף אימון בדרך כלל אז אין לי אינדיקציה לדעת אם התחזקתי באמת אבל אני עובד עם משקלים אפילו יותר גבוהים היום בסוף אימון (בין 160 ל170) והבפרונט סקוואט שלי גם עדיין עובד סביב אותם משקלים (140-150) וזה בסוף אימון, עייף אחרי 700 חזרות של קלינים/סנאצ׳ים.
וההתאוששות שלי הרבה יותר קשה משל פווארליפטר ואני מוציא הרבה יותר אנרגיה באימון וגם מתאמן יותר פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אני עלוב!!!😭😵

להיפך תהנה מהעובדה שיש לך עוד לאן להתקדם בלי חומרים ואתה מצליח להתאושש ויכול להוריד במשקל.
שתגיע למשקלים הבאמת כבדים בשבילך, אז אתה תתבאס ותצטרך לחשוב המון על מה הדרך הטובה לעלות אותם.
אבל כרגע לדעתי אתה יכול לשפר את ההרמות שלך ב30-40 קילו גם אם תוריד קצת במשקל , מה רע?

הפלוס הקלורי לפעמים נמצא גם בשביל המסת שריר, ולא רק בשביל העליה בכוח.

לפותח האשכול, התשובה היא לא.
לגוף יקח קצת זמן לחזור לעצמו אחרי החיטוב, גם שתחזור לפלוס קלורי.
אתה תראה שבהתחלה אומנם תרגיש חזק יותר, אבל הגוף עדיין יהיה חלש יותר לעומת חודש+ לאחר החזרה.

@Crossfiter התחלתי חיטוב ליפני משהו כמו חודש וירדתי מלעשות 82.5 בנץ' פרס ל 70 בכוח..
אבל הקטע זה שהיה לי טיפה כאבים בכתפיים אז נאלצתי לרדת במשקלים ועכשיו לעלות אותם בחזרה כמעט בלתי אפשרי

@Crossfiter התחלתי חיטוב ליפני משהו כמו חודש וירדתי מלעשות 82.5 בנץ' פרס ל 70 בכוח..
אבל הקטע זה שהיה לי טיפה כאבים בכתפיים אז נאלצתי לרדת במשקלים ועכשיו לעלות אותם בחזרה כמעט בלתי אפשרי

בכמה חזרות מדובר ?
נשמעת ירידה דרסטית מידי לחודש חיטוב.

אני שיפרתי את הסינגל שלי בדדליפט ב15 קילו תוך כדי ירידה של 15 קילו.
אני מחר נכנס למינוס קלורי שוב ומתכנן לשפר את הדדליפט שלי ב5 קילו ל5X5 בבלוק אחד ואולי יותר מ5 קילו אם אחליט להתחיל עוד בלוק.
אז זה אפשרי לגמרי, בחיטוב ובסופו.

אני שיפרתי את הסינגל שלי בדדליפט ב15 קילו תוך כדי ירידה של 15 קילו.
אני מחר נכנס למינוס קלורי שוב ומתכנן לשפר את הדדליפט שלי ב5 קילו ל5X5 בבלוק אחד ואולי יותר מ5 קילו אם אחליט להתחיל עוד בלוק.
אז זה אפשרי לגמרי, בחיטוב ובסופו.

איך נראה בלוק שלך ? אשמח לראות דוגמה.
לכמה אתה מתכנן לרדת? עכשיו אתה סביב ה85 לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית