שוקל לחדש

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
היי, אני שוקל לחדש את הייעוץ אישי אבל אני מתלבט מהרבה סיבות. קודם כל הנתונים שלי:

גובה: 169
משקל: 68

הייתי עד לפני כמה שנים בעודף משקל קיצוני ושקלתי 107. ירדתי ל-65 והצלחתי לשמור. לפני חצי שנה בערך התחלתי להתאמן אבל לא בצורה מסודרת וללא תוכנית. פשוט משתדל לרוץ פעמיים בשבוע ולהרים משקולות מדי פעם או להתאמן על מכשירי הכושר בגינות הציבוריות. מדי פעם ירדתי כמה קילו (בשיא הגעתי ל-64) ומדי פעם עליתי כמה קילו (כעת אני 68). הייתי פה גם בייעוץ אישי באתר פעמיים.

עכשיו, הבעיה היא כזאת:

1. התפתחה אצלי הפרעת אכילה חמורה בעקבות ההתעסקות עם התזונה והאימונים. לצערי הרב. אני מאד מפחד לעלות במשקל ולהשמין, ועצם העובדה שעליתי מ-65 קילו ל-68 גורמת לי לדיכאון חמור. גם אין לי מושג אם עליתי ל-68 בגלל שריר או בגלל שומן. מדי פעם אני נופל על בולמוסי אכילה שגוררים אחריהם צמצום בארוחות או/ו ספורט מוגבר. אני מאד רוצה לחזור לייעוץ אישי אבל ההפרעת אכילה וה-OCD יקשו עליי.

2. יש לי הרבה עודפי עור בבטן, במותניים, בירכיים ובתחת בגלל שירדתי בערך 38 קילו (הייתי 107 הרי). זה מתסכל אותי מאד ואני מפחד שאם אתחיל מסה אני אראה שמן יותר. גם ככה בגלל ההפרעת אכילה אני חושב שאני שמן.

3. בשבועות האחרונים אני כל הזמן רעב, למרות שאני משתדל לאכול ארוחות טובות. הרבה חלבון, פחמימה ושומן. אני יכול גם להעלות לכאן את היומן אכילה שלי שאני רושם. אני לא מבין מה נדפק עם הגוף שלי. אולי החילוף חוצרים נדפק? אולי זה בגלל הכדורים הפסיכיאטריים שלקחתי? אולי זה כי אני חולה?

4. אני מאד רוצה לעשות דדליפט, בנץ' פרס וסקוואט - הבעיה היא שאני לא איך לעשות. סרטונים ומאמרים לא עזרו לי, קראתי וצפיתי כבר במלא כאלה. אני חייב מאמן שיעזור לי פנים מול פנים עם זה.

5. אני מתלבט אם ללכת על מכון כושר רגיל, או להירשם למועדון קרוספיט.

6. אני מתלבט אם ללכת על חיטוב או על מסה.

7. הערה אחרונה: עכשיו אני כן אוכל בשר ודגים.

=================

אשמח לשמוע חוות דעת. אני אעלה תמונה שלי מחר על הבוקר אחרי השירותים. שימו לב שייתכן ויש עליי הרבה נוזלים בגלל הבולמוסים והרעב הבלתי פוסק שגורם לי לאכול הרבה ממה שאני צריך. אה, וגם ליל הסדר.

נערך לאחרונה:
בגדול אי אפשר להעלות במסת השריר ולהשאר באותו המשקל באופן יעיל מבלי לעשות את זה שנים (העלאה במסת השריר/ירידה במסת השומן). הייתי ממליץ על טיפול פסיכולוגי לגבי הפרעות אכילה והדברים מסביב ולאחר מכן לשלב ייעוץ תזונתי/אימונים

• פותח/ת השרשור
בגדול אי אפשר להעלות במסת השריר ולהשאר באותו המשקל באופן יעיל מבלי לעשות את זה שנים (העלאה במסת השריר/ירידה במסת השומן). הייתי ממליץ על טיפול פסיכולוגי לגבי הפרעות אכילה והדברים מסביב ולאחר מכן לשלב ייעוץ תזונתי/אימונים

אני נמצא בטיפול פסיכולוגי. ממתין לתור שלי.

אני אעלה מחר תמונה... זה בסדר שרוב הסיכויים יהיו עליי נוזלים בגלל ליל הסדר וכד'? והיית ממליץ לתת מסה או חיטוב?

ואגב, מה בנוגע לסקוואט, דדליפט ובנץ' פרס? האם יש בפורום מאמן שיוכל להדגים לי פנים מול פנים את הטכניקה? אני מוכן לשלם.

אני אעלה מחר תמונה... זה בסדר שרוב הסיכויים יהיו עליי נוזלים בגלל ליל הסדר וכד'? והיית ממליץ לתת מסה או חיטוב?
הייתי ממליץ לעלות במסה. וכן לאחר ליל הסדר אפשר בקלות לעלות 1-3 ק"ג במשקל (נוזלים) שירדו לאחר כמה ימים לאחר מכן (במיוחד לאחר אימונים אירובים/תפריט ללא פחמימה)

ואגב, מה בנוגע לסקוואט, דדליפט ובנץ' פרס? האם יש בפורום מאמן שיוכל להדגים לי פנים מול פנים את הטכניקה? אני מוכן לשלם.
יש הרבה מאמנים בפורום שיכולים לעזור לך. מה המיקום שאליו אתה יכול להגיע?

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ לעלות במסה. וכן לאחר ליל הסדר אפשר בקלות לעלות 1-3 ק"ג במשקל (נוזלים) שירדו לאחר כמה ימים לאחר מכן (במיוחד לאחר אימונים אירובים/תפריט ללא פחמימה)

כן? אבל אם אני שוקל 68 ופעם שקלתי 65, ואני אתחיל מסה עכשיו, זה לא ישמין אותי יותר מדי? אני מתלבט אם כדאי לחטב עד משקל 60-62 ואז להתחיל מסה. להעלות תמונה מחר או לחכות כמה ימים עד שזה יירד?

וכעיקרון שמתי לב שקשה לי בלי פחמימות. ועכשיו פסח ואני אשכנזי. מותר לי רק תפו"א ומצות...

יש הרבה מאמנים בפורום שיכולים לעזור לך. מה המיקום שאליו אתה יכול להגיע?

רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה.

ההפרש בין 65 ל-68 הוא בעיקר נוזלים ולא שומן. כאשר מתחילים להעלות במסת השריר לאחר חיטוב יש העלאה של 1-2 ק״ג מים ולאחר מכן, לפחות מבחינתי, אני מצפה ל-300 גרם העלאה בשבוע בממוצע. לחטב ל60 ק״ג רק יעמיד אותך בלופ אין סופי של חיטובים ולא תראה התקדמות כלל. הייתי במקום שאתה נמצא בו 3 שנים ולכן אני מצפה להתגבר על הבעיה הפסיכולוגית עם עזרה מקצועית ולעשות העלאה יחסית ארוכה (לפחות 3-4 חודשים) של העלאה במסה.
בתל אביב יש לך את @MikeRozner שלח לו הודעה פרטית והוא ישמח לתת לך פרטים נוספים.

• פותח/ת השרשור
ההפרש בין 65 ל-68 הוא בעיקר נוזלים ולא שומן. כאשר מתחילים להעלות במסת השריר לאחר חיטוב יש העלאה של 1-2 ק״ג מים ולאחר מכן, לפחות מבחינתי, אני מצפה ל-300 גרם העלאה בשבוע בממוצע. לחטב ל60 ק״ג רק יעמיד אותך בלופ אין סופי של חיטובים ולא תראה התקדמות כלל. הייתי במקום שאתה נמצא בו 3 שנים ולכן אני מצפה להתגבר על הבעיה הפסיכולוגית עם עזרה מקצועית ולעשות העלאה יחסית ארוכה (לפחות 3-4 חודשים) של העלאה במסה.
בתל אביב יש לך את @MikeRozner שלח לו הודעה פרטית והוא ישמח לתת לך פרטים נוספים.

קודם כל, ממש תודה על התשובות. 😃

אוקיי. אבל אתה לא חושב שעדיף לחטב בחזרה ל-62-65 קילו רק ליתר ביטחון? אני פשוט מפחד שאם אתחיל להעלות עכשיו במסה מ-68 והלאה, אני סתם משאיר על עצמי שומן שלא אצליח להוריד מתי שאחטב בעוד כ-4 חודשים. השומן שיש עכשיו יישמר בגוף ואז יהיה לי קשה יותר להוריד אותו בסיום המסה, לא?

אז להעלות תמונה מחר על הבוקר או לחכות כמה ימים?

נערך לאחרונה:
אני חושב שאין שינוי גדול מבחינת חיטוב בין 68 (עם נוזלים) ל 65, ככה שזה נטו ביזבוז זמן. אתה תתחיל מ-68 ותעלה לאזור ה 73-75 ק"ג ואז תחטב לאזור ה 65 ותעשה שוב העלאה במסה בתקווה לסיים עם משקל גבוה יותר לאחר החיטוב השני ואחוז שומן נמוך יותר (כך תדע שהעלת במסת השריר).
אתה צריך להבין שהמספרים על המשקל הם חסרי משמעות ומה שחשוב זה אחוז השומן והמראה הויזואלי. אם המשקל מראה 68 זה לא אומר שום דבר מבחינת מסת השומן בגופך, זה אומר שאתה שוקל 68 כרגע ואם תעשה יום אחרת נניח שעה אירובי ותאכל 0 גרם פחמימה אתה תשקול 66-67 ק"ג יום למחרת ומה שירדת זה לרוב מים מה שלא השפיע כלל על אחוז השומן בגופך ולא שיפר את המראה הויזואלי שלך באופן משמעותי לטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאין שינוי גדול מבחינת חיטוב בין 68 (עם נוזלים) ל 65, ככה שזה נטו ביזבוז זמן. אתה תתחיל מ-68 ותעלה לאזור ה 73-75 ק"ג ואז תחטב לאזור ה 65 ותעשה שוב העלאה במסה בתקווה לסיים עם משקל גבוה יותר לאחר החיטוב השני ואחוז שומן נמוך יותר (כך תדע שהעלת במסת השריר).
אתה צריך להבין שהמספרים על המשקל הם חסרי משמעות ומה שחשוב זה אחוז השומן והמראה הויזואלי. אם המשקל מראה 68 זה לא אומר שום דבר מבחינת מסת השומן בגופך, זה אומר שאתה שוקל 68 כרגע ואם תעשה יום אחרת נניח שעה אירובי ותאכל 0 גרם פחמימה אתה תשקול 66-67 ק"ג יום למחרת ומה שירדת זה לרוב מים מה שלא השפיע כלל על אחוז השומן בגופך ולא שיפר את המראה הויזואלי שלך באופן משמעותי לטווח הארוך.

אני מבין את מה שאתה אומר. אבל האם השומן שיש לי כרגע לא יישמר אצלי?

ותגיד, כמה זמן ייקח לי להגיע למשקל 75? והאם אני רק אראה 'גדול' יותר אבל לא 'שמן'?

וכמה זמן ייקח לי להוריד את השומן מ-75 ל-65?

אה, ובקשר ל- @MikeRozner, הבנתי שהוא מאמן במועדון קרוספיט בת"א... אבל ראיתי שיש שם רק סקוואט ודדליפט. מה עם בנץ' פרס?

אני אצטלם ביום שני בבוקר, כי אני מרגיש שיש עליי יותר מדי נוזלים, ואני גם ככה לא מצליח להירדם עכשיו אז בבוקר לא יהיה שינוי מעכשיו.

נערך לאחרונה:
אני מבין את מה שאתה אומר. אבל האם השומן שיש לי כרגע לא יישמר אצלי?
לא ממש מבין את השאלה. השומן תמיד דינאמי, עולה ויורד ואף פעם לא "נשמר"

ותגיד, כמה זמן ייקח לי להגיע למשקל 75? והאם אני רק אראה 'גדול' יותר אבל לא 'שמן'?
מ 68 ל 75 אם תעלה נקי יקח לערך חצי שנה

וכמה זמן ייקח לי להוריד את השומן מ-75 ל-65?
כ-3 חודשים

אה, ובקשר ל- @MikeRozner, הבנתי שהוא מאמן במועדון קרוספיט בת"א... אבל ראיתי שיש שם רק סקוואט ודדליפט. מה עם בנץ' פרס?
לא בקיא בפרטים, תשלח לו הודעה פרטית

• פותח/ת השרשור
יש גם ספת בנץ' אל תדאג, תוכל ללמוד את כל 4 המורכבים.

טוב... תודה. שלחתי לו ה"פ, אעדכן בהמשך. אגב, יש מאמנים נוספים בפורום?

מעדכן משהו: היום בבוקר אכלתי מצה עם גבינה, ואז קורנפלקס כריות עם חלב. אחרי שעתיים הייתי מורעב ואכלתי תפו"א עם נקניקיות, וקופסה טונה בשמן! עכשיו אני שוב פעם רעב. אני באמת לא יודע מה נסגר איתי לעזאזל.

הייתי אצל הרופא היום בבוקר, אני שוקל 67 עגול אצלו. קבעתי בדיקות דם לשבוע הבא כדי לבדוק אם יש לי משהו גופני שגורם לכל הרעב הזה.

טוב... תודה. שלחתי לו ה"פ, אעדכן בהמשך. אגב, יש מאמנים נוספים בפורום?
יש, פתח אשכול בפורום אוף טופיק וכמה יציעו את עצמם. תציין מיקום שתוכל להגיע אליו

אתה יכול לשלוח לי את הבדיקות דם בהודעה פרטית כשתקבל תשובות

• פותח/ת השרשור
יש, פתח אשכול בפורום אוף טופיק וכמה יציעו את עצמם. תציין מיקום שתוכל להגיע אליו

אתה יכול לשלוח לי את הבדיקות דם בהודעה פרטית כשתקבל תשובות

היי... הייתי היום באימון עם מייק. קודם כל תודה לשניכם. 😃

זה בסדר להעלות תמונות כבר מחר על הבוקר, או שלחכות לראשון בבוקר כדי שכל הנוזלים יירדו?

• פותח/ת השרשור
טוב. הנוזלים ירדו. אגב נשקלתי בחמישי אצל הדיאטנית ואני שוקל 69 ק"ג.

כל התמונות במצב רפוי! שימו לב שיש לי הרבה הרבה עודפי עור כי כמו שאמרתי, אני אחרי ירידה של 40 קילו!

להשוואה, הנה אשכולות שלי מלפני כמה חודשים עם תמונות מאותה תקופה:

תמונה - לחטב או למסות?
תמונה - אחוז שומן?
תמונה - כמה אחוז שומן?

תודה. 😃
אגב:

כמה אחוזי שומן אני בערך?
והאם ירדתי באחוזי שומן/גדלתי במסת השריר מאז התמונות של האשכולות מפעם?

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 30 · צפיות: 230
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 39.4 · צפיות: 226
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 30.6 · צפיות: 229
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 25.4 · צפיות: 242
  • 5.jpg
    5.jpg
    KB 33.3 · צפיות: 230
  • 6.jpg
    6.jpg
    KB 38.7 · צפיות: 235
  • 7.jpg
    7.jpg
    KB 29.8 · צפיות: 227
  • 8.jpg
    8.jpg
    KB 68.9 · צפיות: 236
  • 9.jpg
    9.jpg
    KB 67.1 · צפיות: 236
  • 10.jpg
    10.jpg
    KB 75.9 · צפיות: 244
קשה להעריך מתמונות בגלל העור העודף והתאורה, אבל הייתי אומר לערך 17% שומן. אומנם % השומן אינו אידאלי להעלאה במסת השריר, הייתי עדיין ממליץ להעלות במסת השריר כי לאחר החיטוב אתה תראה מאוד רזה וכנראה מראה שלא יחמיא לך. העלאה במסת השריר תשנה לטובה גם את המראה של העור העודף מאחר ו"תמלא" את החוסרים במסת שריר, אם כי כמובן לא ב-100% (ז"א עדיין ישאר עוד עודף גם אם תעלה במסת השריר, אבל יראו את זה פחות ככל שתעלה יותר במסת השריר).
כנראה יהיה קשה פסיכולוגית, אבל ההמלצה היא לעלות לפחות 10 ק"ג במשקל גוף ואז לחטב לאחוז שומן נמוך יחסית (12%) ואז להתחיל העלאה במסת השריר שוב.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התשובה. אבל איך התאורה משפיעה בדיוק? לא הבנתי.

ואתה מתכוון שאם אני אחטב עוד ממה שיש כרגע אני אסיים מאד רזה ובמראה לא מחמיא? אתה מתכוון כמו הגבר משמאל?

10Percent-1.jpg

קודם כל תודה על התשובה. אבל איך התאורה משפיעה בדיוק? לא הבנתי.
משפיעה על הויזואליות שלך בתמונה והיכולת שלי להעריך % שומן מתמונות

ואתה מתכוון שאם אני אחטב עוד ממה שיש כרגע אני אסיים מאד רזה ובמראה לא מחמיא? אתה מתכוון כמו הגבר משמאל?
משהו כזה, כן

• פותח/ת השרשור
משהו כזה, כן

למען האמת בגלל שבשיא שלי שקלתי 107 קילו אני לא יודע אם אני יכול בכלל לרדת למתחת ל-65 קילו. כאילו, אני יכול, עובשה שיש אנורקסיות ששוקלות 30 קילו, אבל כנראה שבשביל לרדת אל מתחת ל-65 קילו אני אצטרך לסבול מהרבה כאבי בטן, אנמיה וכאבי ראש. כי מבחינת הגוף שלי זה כבר כנראה יכניס אותו לפאניקה ומצב חירום, כי גם ככה אין לי שום שריר. לא ככה?

Back
למעלה תחתית