הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי OVERHEAD PRESS

Michael_S

משתמש מתחיל
186
31
נק' מוניטין:
31
186
31
פעם חוויתי פריקה בכתף ימין. היום אני מנסה ללמוד את הטכניקה הנכונה לעשות את התרגיל הזה.
ראיתי את הסרטון של ריפטו כמה פעמים (אחלה הסבר)
והבנתי משהו ואני רוצה לוודא שהבנתי נכון (כי אני כרגע במצב שאם אני לא עושה נכון אז הפריקה יכולה לחזור בקלות) -
לפי מה שהבנתי ממנו דווקא הכיווץ (shrug) הוא זה שמונע פריקה.

אני גם מרגיש שברגע שאני לא עושה את הכיווץ כאשר המוט למעלה אז יוצא שכל המשקל דוחף את הכתף אחורה והגיוני שהעצם תיצא מהשקע אם המשקל מספיק גבוה.
מישהו יכול להסביר לי האם הבנתי נכון?
עוד משהו הבנתי שאסור לעצור עם המשקל למעלה, להרים -> כיווץ -> להוריד (בלי להתעכב)

אני פרקתי את הכתף פעם ואני עושה פרס, לא קרה לי כלום.

עוד משהו הבנתי שאסור לעצור עם המשקל למעלה, להרים -> כיווץ -> להוריד (בלי להתעכב)

מותר, יש אפילו אנשים שנחים למעלה ולא למטה על החזה, כמו שנחים בבנץ' פרס.
זה עדיף מלנוח למטה כי אתה מאבד פחות כוח במנוחה.

• פותח/ת השרשור
אני פרקתי את הכתף פעם ואני עושה פרס, לא קרה לי כלום.

מותר, יש אפילו אנשים שנחים למעלה ולא למטה על החזה, כמו שנחים בבנץ' פרס.
זה עדיף מלנוח למטה כי אתה מאבד פחות כוח במנוחה.

אני פשוט מפחד לגרום לפריקה חוזרת.. אני שם לב שאם אני נח עם המוט למעלה אז אני מסתכן פה.. יש משהו ספציפי שאתה עושה שמבטח אותך מפריקה חוזרת?

אני פשוט מפחד לגרום לפריקה חוזרת.. אני שם לב שאם אני נח עם המוט למעלה אז אני מסתכן פה.. יש משהו ספציפי שאתה עושה שמבטח אותך מפריקה חוזרת?

הייתה לי פריקה לפני 6-7 שנים אז הסיכוי שתהיה לי פריקה חוזרת הוא מאוד קטן, כי אם הפריקה היא בגיל צעיר אז הסיכוי לפריקה חוזרת קטן משמעותית.
מתי פרקת את הכתף?

דווקא הכיווץ (shrug) הוא זה שמונע פריקה
כי הוא מוריד עומס מהטרייספס והכתפיים בנעילה.

מאיפה הבנת את זה?

ממליץ לך לקרוא את המדריך בנוגע לפרס שקוסטה כתב כמה תגובות למעלה.

• פותח/ת השרשור
מאיפה הבנת את זה?

זה כבר משהו שחשבתי עליו לבד כי הרגשתי שהעצם יוצאת לי מהמקום בנעילה. אבל יכול להיות שזה בגלל טכניקה כללית לא טובה או משהו, בגלל זה אני שואל. האם יש איזושהי תנועה ספציפית שגורמת לזה?
מתי פרקת את הכתף?

זה קרה לפני כשנתיים, בגיל 24.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית