הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון העמסת פחמימות בחיטוב

Smartelly

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
שלום לכולם,
רציתי לשאול עם אני בחיטוב כרגע
שוקל 67
גובה 179
מתאמן 5 פעמים בשבוע משקולות ואירובי של בערך 500 קלוריות
אחוז שומן בערך 12 בדל פחמימה 140 גרם ביום אפילו קצת פחות . פעם בשבוע העמסה יהיה אפקטיבי ?

דל פחמימה קטוגני לרוב הוא עד 50 בערך, ותלוי מה מקורות הפחמימה גם.
על 140 אתה יכול לעשות העמסה גם פעם בשלושה שבועות.
משה חולק עליך. לדבריו העמסה נדרשת בכל גרעון קלורי.

זה מה שהוא כתב לי
יש כמה דברים עיקריים שמתרחשים בחיטוב:
1. חילוף החומרים מתחיל להוריד הילוך. בשבוע הראשון למאזן הקלורי השלילי, כבר יש ירידה של 5-10% בחילוף החומרים. ככל שהזמן עובר ואתה לא עושה העמסות, המספר גדל (אם כי לא באופן דרסטי כשאתה שומר על גירעון קלורי ריאלי ולא משתגע).

2. מאגרי הגליקוגן, עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות וביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה (יחסית לכמות הקלוריות שאתה אוכל)), המאגרים ריקים (אם כי לא לגמרי - הם אף פעם לא מתרוקנים ל-0). צריכה רבה של פחמימות, קודם גורמת לאגירה של גליקוגן בשריר/כבד ומדובר במאות גרמים של פחמימה (500-600 גרם. לאנשים כמוך, שעושים ועשו אירובי באופן קבוע, עם נפחים יחסית גבוהים, אפשר להגיע גם ל 600-800 גרם נפח אגירה).

משה חולק עליך. לדבריו העמסה נדרשת בכל גרעון קלורי.
לא כתבתי אחרת ואני מסכים עם זה לחלוטין.

בכלל אני אישית מעמיס לראשונה לאחר 3 שבועות, לאחר מכן כל שבועיים וברגע שהגעתי לחודשיים של חיטוב אז אחת לשבוע.
פשוט הבחור כאן נמצא בתת משקל ובמילא אינו צריך לחטב לפי הנתונים אז בהתאם לנתונים שלו ולכמות הפחמימה נתתי את ההמלצה.

יכול להיות שמדובר בסוף החיטוב והוא רוצה לרדת לחד ספרתי.

בכל מקרה, חןשב שכל שלושה שבועות זה מוגזם קצת. שבועיים זה סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית